Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

08/04/2017

Batterij Dell Vostro 1720

Gisteren een LCD PC, vandaag een schermloze laptop en een mini-barebone. DigiTimes bericht dat ECS in navolging van Shuttle en Jetway medio december een eigen mini-barebone op de markt brengt. Met de ECS EZ-Body, die op de afgelopen Comdex voor het eerst werd gedemonstreerd, richt het bedrijf zich op de onderkant van de markt. De EZ-Body kan met zowel een Pentium 4- als met K7-compatible moederbord geleverd worden en in beide gevallen zal gebruik gemaakt worden van een geïntegreerde SiS-chipset. De mini-barebone van ECS zal goedkoper worden dan zijn concurrenten, maar tegenstrever Shuttle maakt zich daar niet ongerust om. Integendeel zelfs, laatstgenoemde denkt dat ECS' intrede in de barebone-markt de stijgende vraag naar dergelijke producten alleen maar verder zal doen toenemen:Faced with ECS's potential price competition, Shuttle, the first Taiwanese company to introduce mini-barebones, said that it is not worried. In fact, ECS's participation will help expand the market, Shuttle added.

ECS Elitegroup logoFeaturing small size and convenient front access to peripheral connections, mini-barebones have been gaining popularity in the market and gradually becoming strong sales generators, Shuttle said. Currently, the European market accounts for 50% of Shuttle's mini-barebone business, while the US and Asia each contribute 25%. BeHardware heeft wat meer informatie verzameld over de single- en quadcoreversies van de Intel Core 2-architectuur. In januari 2007 zal de Celeron M 520 worden geïntroduceerd. Deze processor is bedoeld voor gebruik in notebooks en heeft in tegenstelling tot de Core 2 Duo voor laptops (Merom) slechts één core. De Celeron M 520 heeft een kloksnelheid van 1,6GHz, een FSB van 533MHz en 1MB L2-cachegeheugen. In het tweede kwartaal van 2007 krijgt deze processor een broertje in de vorm van de 1,73GHz Celeron M 530. De M 520 gaat 134 dollar kosten, precies evenveel als de 2GHz Celeron M 450, die niet gebaseerd is op de Core-architectuur en geen ondersteuning heeft voor EM64T.

De Japanse elektronicafabrikant Sony zou volgens DigiTimes de markt voor lcd-monitoren in de Verenigde Staten en Japan verlaten. Volgens de site zijn dit de twee grootste markten voor Sony op het gebied van lcd-monitoren, en zou deze actie dan ook een voorbode zijn van een volledig vertrek uit de lcd-monitorenmarkt. Sony zou al in oktober stoppen met de verkoop van de computermonitoren met lcd-techniek in de VS en Japan. Mogelijk zal in de eerste helft van 2007 het bedrijf helemaal gestopt zijn met de productie en verkoop van de platte beeldschermen.Sony lcd-monitorMomenteel heeft Sony een wereldwijd marktaandeel van 2,9 procent op het gebied van lcd-monitoren. Hiermee bekleedt het Japanse bedrijf de tiende positie met een totale verkoop van 3,07 miljoen schermen. De markt voor lcd-monitoren zal volgens analisten dit jaar met circa 10 tot 20 miljoen stuks een beperkte groei laten zien. In 2005 werden er van deze beeldschermen wereldwijd circa 110 miljoen stuks verkocht, in 2006 is de verwachting dat dit op 120 tot 130 miljoen zal uitkomen. Deze kleine groei wordt veroorzaakt door een toenemende populariteit van laptop-systemen als desktopvervanger en het feit dat het marktaandeel van crt-monitoren al jaren minimaal is. Samen met de lage marges die in de lcd-monitorenmarkt worden gehanteerd, is deze kleine groei van de markt waarschijnlijk de belangrijkste reden voor Sony om zich op andere markten te gaan richten. Ook past het besluit in de huidige strategie van Sony om zich terug te trekken uit markten waar veel competitie is en waar het bedrijf geen succesvolle speler is. Een voorbeeld van deze strategie is het stoppen met de productie en verkoop van plasma-tv's, wat het bedrijf eerder deze maand aankondigde. Sony is ook niet het enige bedrijf dat besluit om de lcd-monitorenbusiness aan anderen over te laten. Sharp besloot eerder ook al om te stoppen met de verkoop van lcd-monitoren buiten Japan en ook Philips en LG zijn hun activiteiten op dit gebied aan het beperken.

De aandachtige Frontpage- en GoT-bezoeker had het ongetwijfeld al in de gaten: een groot deel van de crew leek het vorige weekend wel van de aardbol verdwenen. Dat had er alles mee te maken dat het weleens tijd werd om tussen het topicsluiten, nieuwsposten en adminnen door eens iets anders te doen. En zo werd geboren: de grote Tweakers.net Crewmeeting 2004, oftewel de Mother Of All Meets. Ondanks het onderhuidse verlangen van velen is het geen LAN-party geworden, maar werd er gekozen voor iets totaal a-nerds: gezellig samenzijn in Landgoed 't Loo, dat deel uitmaakt van de Landal-vakantieparken. Aldus geschiedde: van de circa 125 crewleden trokken er ongeveer 85 vrijdag naar 't Loo, op de rand van de immer rustige en stille Veluwe. Inclusief aanwezige 'aanhang' leverde dat een groep op van ruim 90 mensen, die per zes ingedeeld werden in zuiphuizen bungalows.

Zaklopen voor TweakersAlle verwachtingen en hoop de grond ingeboord, was er geen ruimte voor nerdactiviteiten. De paar hopelozen die al patsend hun laptop meehadden, konden er weinig mee bij gebrek aan een plausibele internetverbinding. Op het programma stonden: zaklopen, vlottenbouwen, kanovaren, skelterrijden, badminton en meer van dat soort grapjes. Ondanks dat deze activiteiten in de openlucht plaatsvonden, werd het verderfelijke zonlicht bijna geen kans geboden, zoals op de foto hiernaast waar te nemen is. Na deze sportief getinte kwelling was er tijd om het lijden van de stramme tweakerspieren te verzachten en vervolgens samen gezellig te dineren. En dan hebben we het nog niet gehad over de circa vijftig gesneuvelde kratten bier. Bedankt dat jullie, zowel op de Frontpage als op het forum, de boel niet op stelten hebben gezet .

Zwitserse onderzoekers hebben een techniek ontwikkeld waarmee het mogelijk is om alle bestaande kleuren te genereren. De techniek, onder andere bedoeld om gebruikt te worden in televisies en monitoren, is gebaseerd op het kleurspectrum dat een prisma genereert als er puur wit licht op valt. De huidige videotechnologieën zijn gebaseerd op het samenvoegen van de drie primaire kleuren rood, groen en blauw. In LCD-schermen wordt dit gerealiseerd door per pixel drie subpixels te gebruiken, die de verschillende kleuren met verschillende intensiteit kunnen weergeven. Het nadeel van deze techniek is dat hiermee maar een beperkt aantal kleuren kan worden weergegeven. Dit is het meest duidelijk wanneer foto's van de lucht worden weergegeven. Het blauw van een gefotografeerde lucht op een laptop heeft een andere kleurschakering dan de daadwerkelijke lucht, aldus Manuel Aschwanden, een van de onderzoekers van het Zwitserse Federale Instituut van Technologie in Zurich.

De nieuwe technologie plaatst prisma's in een grid gemaakt van een flexibel polymeer, achter een raster. Dit polymeer wordt normaal gesproken gebruikt als kunstmatig spierweefsel in robots en kan samentrekken als er een electrische lading op wordt gezet. Dit heeft tot gevolg dat de individuele prisma's gedraaid kunnen worden en kan het gegenereerde spectrum worden verschoven. Hierdoor kunnen de verschillende delen van het kleurspectrum zo gedraaid worden dat ze achter de gaten in het raster komen te liggen. Het idee van de onderzoekers is om in het uiteindelijke product meerdere lagen prisma's achter elkaar te leggen, om zo elke kleur te kunnen genereren die de mens kan zien. Het onderzoeksteam heeft een proof-of-conceptapparaat ontwikkeld van 400 roosters naast elkaar en, hoewel het niet een heel groot beeldscherm is, kan het wel een hoge resolutie aan. 'Het heeft dezelfde resolutie als een lcd-scherm van hoge kwaliteit', aldus Aschwanden. De eerdere experimenten vergden enkele duizenden volts om het polymeer te besturen, maar dit hebben de wetenschappers kunnen reduceren tot 300. Volgens Aschwanden kan, eenmaal verder geoptimaliseerd, deze techniek toegepast worden in de microscopie, communicatie door glasvezels en beeldschermen.

Targus heeft met zijn USB 3.0 SuperSpeed Dual Video Adapter een externe adapter uitgebracht die via een usb 3.0-verbinding twee beeldschermen kan aansturen. Monitoren kunnen op een dvi- en een hdmi-poort worden aangesloten.Targus gebruikt de DL-3900-chipset van DisplayLink om twee beeldschermen via een usb 3.0-interface aan te sturen. De behuizing meet ruim zestien bij twintig centimeter en is ongeveer vier centimeter dik, en het gewicht bedraagt ruim driehonderd gram. Het apparaat zal dan ook niet ongemerkt in de laptoptas kunnen worden geschoven.De dvi- en hdmi-poorten kunnen elk een beeldscherm met een maximale resolutie van 2048x1152 pixels aansturen, terwijl de chipset maximaal 2560x1600 pixels kan leveren. Targus levert wel adapters van dvi naar vga en van hdmi naar dvi mee. Via de hdmi-poort kan bovendien 5.1-kanaals geluid worden meegestuurd en hdcp wordt eveneens ondersteund. De adapter zou op korte termijn verkrijgbaar zijn en gaat in Targus' Amerikaanse webshop honderd dollar kosten.

Na eerdere afwijkingen van het standaard netbook-recept door niet voor Intels Atom-chip, maar voor VIA's Nano-processor te kiezen, vaart Samsung met zijn nieuwste netbook opnieuw een andere koers dan gebruikelijk is.De nieuwste netbook uit de stal van de Zuid-Koreanen zal nog wel een cpu van Intel gebruiken, maar Samsung zal deze niet op een moederbord met de geijkte 945gse-chipset prikken. De computerfabrikant kiest voor een N280 - Intels nieuwere, op 1,66Ghz geklokte Atom-cpu - en combineert deze met een Ion-moederbord van Nvidia. Daarmee beschikt de netbook niet over Intels gma950-igp, die de kracht ontbeert om vloeiend 720p-video af te spelen; in plaats daarvan verzorgt Nvidia's beter presterende 9400M-gpu het grafische rekenwerk.De N280 met het Ion-moederbord wordt gehuisvest in een netbook met een 11,6"-breedbeeldscherm. De N510, zoals Samsung de netbook genoemd heeft, is verder uitgerust met 1GB ram, een harde schijf van 160GB, wifi, bluetooth, een kaartlezer en een accu die uit zes cellen is opgebouwd. Volgens de Franse website Blogeee.net zou de netbook vanaf oktober verkrijgbaar moeten worden en dan omstreeks 570 euro kosten.

ExtremeTech wist een exemplaar van de ATi Mobility Radeon 9800 te bemachtigen en kon deze aan enkele tests onderwerpen. Deze mobiele gpu is de eerste die over acht pipelines beschikt, waarmee ATi meteen een voorsprong op concurrent nVidia neemt. Wat echter belangrijker is: de Mobility Radeon 9800 is gebaseerd op de R420-core die we kennen uit de X800 Pro en X800 XT. Z'n klok tikt dan ook op 350MHz en het geheugen op 600MHz (bij de 9700 was dit respectievelijk 446MHz en 526MHz). Verder telt hij bijna twee maal zoveel transistors (110 miljoen in plaats van 60 miljoen) en zijn de vertex pipes en pixel pipelines beide verdubbeld, respectievelijk van twee naar vier en van vier naar acht. Dit hoge aantal transistors verklaart overigens meteen ook de lagere kloksnelheid. Na deze theorieles komt de praktijk aan bod.

ATi Radeon Mobility 9800Hiervoor haalde men niet alleen 3DMark 2003 en AquaMark 3 uit de kast, maar werden ook verschillende spellen geïnstalleerd. Microsoft Flight Simulator 2004, Splinter Cell, Halo, Dungeon Siege en Comanche 4 zijn de beulen van dienst die de mobiele grafische kaart zullen laten zweten. Als toemaatje worden tot slot recentere games als Far Cry, Painkiller en Unreal Tournament 2004 geserveerd. Het testsysteem was een Dell-laptop met 3,4GHz Pentium 4 en 2GB geheugen. Ter vergelijking werd een Mobility Radeon 9700 getest op een systeem met een Pentium 4 op 3,4GHz, maar met slechts 1GB geheugen. Volgens de reviewer zorgen de hoge resoluties en AA- en AF-instellingen er echter voor dat het effect van dit verschil in geheugenhoeveelheid geneutraliseerd wordt, er werd namelijk getest op maar liefst 1280x1024 met 4X AA and 8X AF.

  1. http://dovendosi.mee.nu/
  2. http://www.kiwibox.com/dovendosi/blog
  3. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/

Les commentaires sont fermés.