Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10/04/2017

Batterij Dell JKVC5

De witte MacBook met 1,83GHz Core Duo is standaard voorzien van 60GB aan harde opslagruimte en 512MB systeemgeheugen, en is leverbaar vanaf 1099 euro. Voor een wit exemplaar met standaard een 2,0GHz Core Duo aan boord wordt 200 euro meer gevraagd, maar daarvoor wordt er af fabriek ook meteen een SuperDrive in geschoven. Het zwarte schoothondje van de familie ten slotte kost nog eens 200 euro extra, waardoor de vanaf-prijs daarvan op 1499 euro uitkomt. Naast het exclusievere kleurtje, de 2,0GHz Intel-tweepitter en de SuperDrive draagt deze 'MacBlacky' een 80GB harddisk met zich mee.Tegelijkertijd wordt de geboorte van deze laptoppuppy's door Apple aangegrepen om de al langer rondrennende 15" MacBook Pro's standaard met een snellere cpu uit te rusten, zonder prijsverhoging. De 1,83GHz Core Duo in de 1989 euro kostende MacBook Pro wordt met ingang van vandaag vervangen door de 2,0GHz-variant, en de 2489 euro kostende rekenmachine die tot nu toe de 2,0GHz cpu aan boord had, krijgt met ingang van vandaag een 2,16GHz Core Duo als kloppend hart geïmplanteerd. Bovendien kunnen de nieuw te bestellen 15- én 17-inch breedbeeld-lcd's van de MacBook Pro's zonder meerprijs worden vervangen door exemplaren met een glanzende toplaag.

Eind juni zal het eindelijk zover zijn, pronken met een 2 Ghz Pentium 4-M processor. Normaal gesproken loopt de laptop qua techniek altijd een jaar achter, maar nu is dat anders. Hoewel Intel altijd al heeft gezegd dat men de Pentium 4-M sneller zou introduceren dan eerdere mobiele processors, komt de aankondiging toch enigszins onverwacht. Zeker omdat de mobiele 1,7Ghz versie slechts drie maanden geleden is geïntroduceerd, terwijl bij de desktopversie daar een langere tijd overheen is gegaan. Maar Paul Otellini, COO en president van Intel, heeft al in april de lancering bekend gemaakt, maar dat werd overschaduwd door het nieuws over Itanium 2. Hieronder meer uit het artikel:

Now, with the chip more established, Intel will increase the clock speed more aggressively. The 2GHz will likely be introduced along with a 1.9GHz chip. If Intel follows a path similar to the one it took with its desktop chips, the mobile chip's clock speed will jump to 2.2GHz in the fourth quarter and probably 2.4GHz in the first quarter of 2003, sources familiar with the company's plans said. Apple heeft haar iBook lijn vernieuwd, zo meldt de website van het bedrijf. De nieuwe iBooks gebruiken de energiezuinige PowerPC 750FX processor van IBM, die op 800 MHz en 1,4V slechts 3,6W zou verbruiken. De processor beschikt over 512KB interne cache en wordt gebakken met behulp van een SOI-proces op 0,13 micron. Verder heeft Apple de iBooks voorzien van een krachtigere ATI Mobility Radeon grafische kaart met TV-Out en van grotere harde schijven.

De prijzen van de iBooks zijn vrijwel ongewijzigd gebleven. De laptop is verkrijgbaar in drie smaken, variërend in prijs van $1199 tot $1799. Het instapmodel beschikt over onder andere een 600MHz processor, 128MB RAM, 12,1" TFT-scherm en een normale CD-ROM speler; het topmodel krijgt een 700MHz processor, een 14,1" TFT-scherm en een DVD-ROM/CD-RW combo-drive. Apple levert ieder exemplaar met een pakket software en heeft er vertrouwen in dat het eerdere succes van het apparaat voortgezet zal worden:Apple iBook "The iBook is our best selling consumer and education notebook ever," said Greg Joswiak, Apple's senior director of Hardware Product Marketing. "Now iBooks are even better for creating, organizing and sharing digital photos, movies and music on the go." In een serie van persberichten heeft nVidia bekendgemaakt dat het in samenwerking met bekende fabrikanten van notebooks een nieuwe universele standaard heeft ontwikkeld voor verwisselbare videokaarten in laptops. De zogenaamde MXM (Mobile PCI Express Module) biedt plaats aan een GPU en afhankelijk van het type een aantal geheugenchips, die via een PCI Express x16 interface met het moederbord verbonden kunnen worden. Het is mogelijk voor fabrikanten om standaard onboard graphics aan te bieden en daarnaast een MXM-slot te plaatsen voor (toekomstige) upgrades. In zo'n geval wordt er simpelweg een doorluskaart in de gleuf geduwd.

nVidia MXMOm zoveel mogelijk verschillende soorten en maten notebooks tevreden te stellen zijn er drie verschillende smaken van de standaard gelanceerd: MXM-I meet 70 bij 68 millimeter, ondersteunt 128MB geheugen in vier chips en levert maximaal 18 Watt vermogen. MXM-II is met zijn 73 bij 78 millimeter iets groter. Bovendien kan deze uitvoering 25 Watt leveren en is er plaats voor acht geheugenchips, voor een capaciteit van 256MB. De grootste uitvoering heet MXM-III en meet 82 bij 100 millimeter; hiermee kan tot 35 Watt verstookt worden.Hoewel tot nu toe alleen bekend is dat er een aantal versies van de nVidia GeForce 6 Go in MXM-formaat uit zullen komen, benadrukt het bedrijf in de documentatie dat het om een open standaard gaat waar ook andere fabrikanten van GPU's gebruik van kunnen maken. Onder andere FIC, AOpen, Asus en Mitac hebben hun steun al aangekondigd.

Onderzoekers van het Weizmann-instituut in Israël zijn er in geslaagd informatie over wat een CPU verwerkt te verkrijgen door het geproduceerde geluid van de chip te analyseren. New Scientist schrijft dat Adi Shamir en Eran Tromer in een opnamestudio de hoge tonen, meestal boven 10KHz, van een processor hebben vastgelegd en onderzocht. Aan de hand van de opname konden ze onderscheid maken tussen de verschillende encryptiesleutels die door de processor verwerkt werden. Ook bleek het mogelijk de lengte van een serie karakters te achterhalen door de tijdsduur te meten van bepaalde geluiden.Shamir en Tromer hebben een aantal desktopcomputers en laptops onderzocht en konden in alle gevallen relatief gemakkelijk het verschil ontdekken tussen momenten waarop operaties worden uitgevoerd en momenten waarop niets gebeurt. Het heeft te maken met de 80x86-instructie HLT die nauwelijks wordt uitgevoerd wanneer processen draaien op de CPU en daarbuiten juist vaker. Door alleen een encryptieproces te draaien kan dus gemakkelijk de tijdsduur daarvan achterhaald worden. Bij sommige computers was het daarnaast mogelijk andere instructies van elkaar te onderscheiden. Zo bleek bij het verwerken van een serie verschillende RSA-sleutels iedere verwerking een uniek spectrum op te leveren.

Er is in het verleden al veel onderzoek verricht naar het verkrijgen van informatie uit computeronderdelen door afgegeven signalen te analyseren. Onder andere de veranderingen in stroomtoevoer, elektromagnetische signalen uit monitors en zelfs licht van een beeldscherm dat reflecteert op de muur werden gebruikt om datastromen en beelden te reconstrueren. Voor sommige banken is het zelfs een reden geweest om met een kooi van Faraday het elektrische veld van hun apparatuur af te schermen. Tegenmaatregelen die genomen kunnen worden tegen het afluisteren zijn onder andere het installeren van een ruiszender bij de chips of het aanpassen van het gedrag van algoritmes, zodat reconstructie moeilijker wordt. Op hun website geven de twee onderzoekers uitleg over hun onderzoek en proeven.Dell heeft een nieuwe desktopcomputer voor het midden- en kleinbedrijf uitgebracht: de Vostro 460. Klanten krijgen de mogelijkheid om de systemen met Sandy Bridge-processors en Radeon- of GeForce-kaarten uit te rusten.

Dell biedt de mogelijkheid om de Sandy Bridge-processors Core i5-2300, i5-2400 en i5-2500 in de Vostro 460 in te bouwen. De chipset is de H67 en de maximale hoeveelheid geheugen die in de vier dimm-sleuven kan worden gestoken betreft 16GB ddr3 op 1333MHz. Naast de Intel HD Graphics 2000-igp, is er de optie voor het toevoegen van een Radeon HD 5450 met 1GB ddr3-geheugen, Radeon HD 5670 met 1GB gddr5, Nvidia GT 420 met 1GB ddr3 of Nvidia GTX 460 met 1GB gddr5.Dell levert de modellen met opslaghoeveelheden van 320GB tot 1,5TB. De systemen hebben acht usb 2.0-poorten en twee usb 3.0-varianten en verder zijn hdmi, vga, esata en s/pdif aanwezig. Een blu-ray-brander en 19-in-1-kaartlezer zijn optioneel. De behuizing heeft drie 3,5"-bays, waarvan er een extern te benaderen is, en twee 5,25"-bays. De computers zijn per direct beschikbaar en de startprijs is 559 euro.

Tom's Hardware Guide heeft het Xbox Media Center (XBMC) getest, een applicatie die een Xbox kan omtoveren in een compleet multimedia centrum. De applicatie zelf is officieel alleen als source te verkrijgen die alleen met behulp van de Xbox Developer Kit (XDK) en Visual Studio .Net is te compileren. De XDK is echter alleen beschikbaar voor partners van Microsoft die spellen voor de Xbox schrijven. Gelukkig is er ook een gecompileerde versie op eMule of BitTorrent te vinden. Om het geheel te kunnen installeren is er een Xbox met een modchip nodig. Het aanbrengen van een modchip is echter niet voor iedereen weggelegd, vooral als je twee linkerhanden hebt. Gelukkig is er de FriendTech DreamX-1480, een Xbox die al is voorzien van een modchip en daarnaast een snellere processor aan boord heeft. Deze wordt dan ook door Tom's Hardware Guide gebruikt om Xbox Media Center op te testen.

Uit de test blijkt dat het afspelen van audio geen enkel probleem is, zij het een normale audio-cd, een file op de harde schijf van de Xbox of op het netwerk in een van de ondersteunde codecs, waaronder mp3 en wma. Reeds bestaande playlists van bijvoorbeeld WinAmp worden ook ondersteund. Hetzelfde geldt voor het afspelen van video waarbij ook dvd en verschillende andere formaten worden ondersteund. Foto's kunnen ook met XBMC worden bekeken. De XBMC heeft een ingebouwde FTP-server die gebruikt kan worden om bestanden richting Xbox te uploaden. XBMC heeft ook een ingebouwde webserver die het mogelijk maakt om het Media Center vanaf een willekeurige pc via een webbrowser te besturen. Tenminste als er een netwerkverbinding bestaat tussen de Xbox en de pc. Dit kan heel handig zijn om met een laptop in de tuin of op het balkon via een WiFi-netwerk het XBMC te besturen. De conclusie van Tom's Hardware Guide is dan ook positief.

De Taiwanese fabrikant Asus heeft opnieuw een nieuw model aan zijn Eee PC-lijn toegevoegd. Dit keer gaat het om een netbook met de nieuwe N280-cpu en GN40-chipset van Intel, die bovendien is uitgerust met een optische drive.Het is de eerste keer dat Asus een Eee PC van een disc drive voorziet. Net als veel andere fabrikanten achtte het bedrijf uit Taiwan een odd bij eerdere netbooks niet nodig, omdat de kleine notebooks slechts bedoeld zijn voor wat tekstverwerking en internet-gebruik. Bijkomend voordeel was dat de netbooks dunner en lichter konden blijven.Het gewicht van de Eee PC 1004DN is met 1,45 kilogram echter niet veel hoger dan dat van de gemiddelde netbook, terwijl de afmetingen met 277mm bij 194mm en een dikte van 27,4mm tot 34mm ook niet significant afwijken. Asus heeft het model verder uitgerust met de N280-Atom, die een fractie sneller is dan de N270, en de GN40-chipset, die volgens Intel dankzij de GMA 4000-igp 1080p-content af kan spelen.

  1. http://blogsinn.com/?w=dovendosi
  2. http://yaplog.jp/dovendosi/
  3. http://retrouve3.blog.wox.cc/

Les commentaires sont fermés.