Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

11/04/2017

Batterij Fujitsu LifeBook E8310

Een optionele e-sata-to-usb 2.0-converter maakt het ook mogelijk om de harddisk-combinatie aan te sluiten op een usb 2.0-poort, waardoor het apparaat makkelijk gebruikt kan worden in combinatie met laptops. Deze converter maakt het ook mogelijk om de raid-configuratie in te stellen via een usb-poort. De vormgeving en het formaat van de Addonics 5X1 zorgen ervoor dat hij gemakkelijk in externe harddiskbehuizingen kan worden geïntegreerd. Ook biedt het bedrijf zelf enkele behuizingen waar de poort-multiplier eenvoudig kan worden ingebouwd. Het apparaat biedt verder ondersteuning voor hotswap en optische sata-drives. Helaas is de prijs niet zo gunstig dat fabrikanten van interne serial-ata-kaarten zich zorgen moeten gaan maken, aangezien de makers 119 dollar vragen voor de sata-multiplier.Asus heeft zijn nieuwste mini-desktop met bijbehorende afstandsbediening tijdens zijn perconferentie op Computex aangekondigd. De VivoPC moet gebruikers de harde schijf en het geheugen eenvoudig laten upgraden.

De VivoPC is vooral bedoeld als mediacenter en pc voor onder de televisie. In plaats van een draadloze muis en toetsenbord kan de VivoPC met de speciaal ontworpen VivoMouse bediend worden. De muis kan als conventionele optische muis gebruikt worden, maar heeft bovenop een rond touchpad dat met de duim bediend kan worden wanneer de VivoMouse als afstandsbediening ingezet wordt. Het touchpad ondersteunt multitouch en is geschikt voor Windows 8-gestures. De VivoMouse communiceert met de VivoPC of een andere computer via draadloze rf-technologie. De VivoPC lijkt als concurrent voor een Mac Mini of Intels NUC ontworpen, maar heeft als extra's onder meer SonicMaster-technologie aan boord voor geluidsweergave op externe boxen via audiojacks of een optische verbinding. Om media vanaf een centrale pc draadloos te kunnen streamen is de VivoPC van 802.11ac-wifi voorzien, maar intern is er ook ruimte beschikbaar voor een flinke 3,5"-harde schijf. Zowel de harde schijf, of ssd, als het geheugen zijn eenvoudig bereikbaar om upgrades uit te kunnen voeren. De pc is voorzien van een niet-gespecificeerde Intel Core-processor met geïntegreerde gpu. Verder zijn vier usb-poorten, waarvan twee usb 3.0-poorten, een hdmi- en vga-uitgang en een netwerkpoort aanwezig.

De VivoPC is voorzien van een geborsteld staal-uiterlijk en is 190 bij 190 millimeter groot met een hoogte van 56 millimeter. Prijzen en beschikbaarheid maakte Asus nog niet bekend. Asus ziet de Vivo-lijn graag gecombineerd met zijn nieuwe RT-AC68U router die wifi biedt op basis van de 802.11ac-standaard.De voormalige chipafdeling van Motorola, Freescale, heeft een nieuwe revisie van de PowerPC G4-processor aangekondigd. Deze nieuwe processor, met het typenummer MPC7448 is de eerste 'high-performance PowerPC-processor' die op 90nm met gebruik making van Silicon-on-insulator (SOI) wordt geproduceerd. Deze nieuwe processor zal werken op een kloksnelheid tussen de 600MHz en 1,5GHz. Hoeveel waarde men aan deze waarden moet hechten is echter onduidelijk. De voorganger van deze processor, de MPC7447A kan volgens Freescale een maximale kloksnelheid van 1,42GHz halen, maar in de laptop-systemen van Apple wordt deze processor gebruikt op een kloksnelheid van 1,67GHz.

Freescale logoDe MPC7448 heeft de beschikking over een L1-cache van 32KB en een L2-cache van 1MB en een FSB-snelheid van maximaal 200MHz. De voorganger van de processor had een L2-cache van slechts 512KB en een maximale FSB van 167MHz. De nieuwe PowerPC-processor heeft voornamelijk verbeteringen gekregen in het AltiVec gedeelte, waarbij met name out-of-order verwerking van instructies een belangrijke verbetering is. Verder is het energieverbruik van de processor verlaagd in vergelijking met zijn voorgangers. Op een kloksnelheid van 1,0GHz heeft de processor een warmteproductie van maximaal 10W. Bij een hogere kloksnelheid van 1,5GHz zal dit maximaal 15W bedragen. In vergeljking met de MPC7447A is met name de warmteproductie op hogere kloksnelheden verlaagd. De oudere processor produceerde 21W bij een kloksnelheid van 1,42GHz. De processor zal met name gebruikt worden in embedded systemen. De kostprijs bedraagt minimaal 100 euro bij een afname in eenheden van 10.000 stuks.

Intel heeft tijdens een conferentie in het Japanse Kyoto gemeld dat ze erin geslaagd zijn om een chip te maken die niet alleen 802.11a/b/g ondersteunt, maar bovendien de verwachte specificaties van 802.11n aankan. Doel van de ontwikkeling van de chip is het verlagen van de kostprijs van draadloze 100Mbps-verbindingen. Dergelijke connectiviteit moet een standaard onderdeel van Centrino worden. De 802.11n-technologie, die grofweg tweemaal zo snel is als de oplossingen die momenteel op de markt zijn, heeft met deze implementatie bovendien een groter bereik. Een ander kostenbesparend nieuwigheidje is dat de enkele chip in staat is om tegelijkertijd verbinding met verschillende netwerken te maken; nu is per netwerkaansluiting nog een apart device nodig.

WiFi-Centrino-logo's (merged)Het CMOS-productieproces moet de halfgeleidergigant in staat stellen om de chips in grote oplagen en tegen een lage prijs te produceren. Bovendien levert deze techniek energiezuinige chips, wat uiteraard gunstig is voor de accu's van een Centrino-laptop. Intel stelt dat haar doel 'de mogelijkheid om op elk moment, overal en op elk apparaat met elk netwerk verbinding te kunnen maken' is, en ziet in de nieuwe component een stevige bouwsteen die onder meer 'multiple high-quality video streams' voor de consument beschikbaar moet maken. Wanneer die consument het nieuwe chipje in de winkel aantreft staat voorlopig nog niet vast. Eerder dan eind 2006 zal het niet worden; zeker niet als Intel met haar verwachtingen over hoe de 802.11n-standaard eruit gaat zien, op het verkeerde paard gewed blijkt te hebben.

Chipfabrikanten er van alles aan om hun chips tot hogere prestaties te pushen en ondertussen de warmteafgifte te verminderen. Toch komt er een tijd dat traditionele luchtkoeling niet meer voldoet. Vloeistofkoeling is vaak een stiller alternatief met betere koelprestaties, en daarvoor is een pomp nodig. De firma Cooligy heeft hiervoor een nieuwe oplossing, lezen we op New Scientist.Het Californische bedrijf heeft een pomp ontwikkeld zonder bewegende delen. Het principe dat gebruikt wordt is gebaseerd op elektro-osmose. Het water wordt met behulp van ionen door buisjes tussen een 2mm dik en 5cm groot glasplaatje getrokken. De voordelen van deze methode mogen duidelijk zijn: vloeistofkoeling is makkelijker toe te passen in kleine apparaten als laptops en handhelds, en het is betrouwbaarder omdat er geen draaiende onderdelen gebruikt worden. Toch zal het nog even duren voordat er zo'n product in de winkel ligt. Fans en koelblokken zijn op het moment namelijk vele malen goedkoper:

Waterkoeling aankondigingspicjeGoodson's experiments have produced a flow rate of 200 millilitres per minute. Keane says this would be enough to cool chips that radiate 120 watts of heat per square centimetre, with hotspots of up to 500 watts. In comparison, Intel's Centrino chip dissipates 35 watts. [...] "Even if all the technical details are ironed out, I think it will be five years at least before fans are replaced. They are still the cheapest option." De New York Times heeft een artikel online geplaatst waarin Apple's overstap van IBM naar Intel besproken wordt. De krant behandelt verschillende redenen waarom Apple deze stap heeft gemaakt en wat de gevolgen kunnen zijn van deze actie. Een veel gehoord argument voor deze overstap is dat het bedrijf de concurrentie met Microsoft (Xbox360) en Sony (PS3), die eveneens IBM-chips gebruiken, aan wil gaan op het gebied van digitale entertainment in de huiskamer, maar dat Steve Jobs, medeoprichter van Apple, IBM's processors ongeschikt vindt voor toekomstige Macs. Ook het ontbreken van een energiezuinige processor van IBM voor Apple's laptops werd een steeds groter probleem.

Eigenlijk kwam het er dus gewoon op neer dat IBM niet de processors kon leveren die Apple nodig dacht te hebben en dat Apple niet het extra geld wilde vrij maken dat IBM nodig had om deze processors te ontwikkelen. Als beide bedrijven hier niet uitkomen is het misschien tijd om het samenwerkingsverband op te zeggen en dat is in dit geval dus ook gebeurd. Alleen is dat van Apple uit niet zo netjes gegaan. Steve Jobs bracht IBM pas twee dagen voor de officiële aankondiging op de hoogte van zijn nieuwe plannen. Door eerdere nieuwsberichten had IBM echter al lucht gekregen van de overstap, maar toen het bedrijf Apple om uitleg wilde vragen, bleef het stil. Uiteindelijk zal de overstap van Apple geen hele grote consequenties voor Big Blue hebben. De computergigant ontwikkelt namelijk de processors voor de drie nieuwe next-gen gameconsoles en gebruikt in zijn eigen servers nog altijd de PowerPC-chips.

Het initiatief draagt de naam 'Business Class' en zou het voor bedrijven makkelijker moeten maken om nieuwe notebooks en desktop-pc's in gebruik te nemen die over een langere periode ondersteund worden, aldus AMD. Computers met het Business Class-label krijgen daarnaast drie jaar garantie, twee jaar meer dan AMD op systemen voor de consument levert.De computers zijn voor een gedeelte uit de eigen hardware opgetrokken: de processors zijn afkomstig van AMD en de grafische kaart wordt door ATI geleverd. De processors die geschikt zijn voor de Business Class-dienst zijn te herkennen aan het B-suffix achter de productnaam en worden 24 maanden na introductie nog geproduceerd, garandeert de fabrikant klanten die Business Class afnemen. De processorgigant heeft verder Asus, MSI, ECS en Nvidia gestrikt om moederborden na de introductie tussen de 12 en 18 maanden te blijven leveren.

Oem-fabrikant zoals HP, Dell, Fujitsu Siemens, Lenovo en Acer zouden notebooks en desktops onder de Business Class-vlag gaan leveren. De notebooks zijn echter vanaf de tweede helft van dit jaar beschikbaar. Prijzen voor een Business Class-computer beginnen bij 300 dollar en zouden tot 900 dollar oplopen.Daags nadat Samsung met de Pro815 een nieuwe prosumer-camera op de markt bracht, meldt LetsGoDigital dat de fabrikant de nieuwe DigiMax V800 aan het assortiment heeft toegevoegd. De opvolger van de V700 heeft een acht-megapixel CCD, en een schermpje met een beelddiagonaal van 2,5" en een kwart miljoen beeldpunten. De Schneider-Kreuznach-lens heeft een optisch zoombereik van 7.8 tot 23.4mm; met de tienvoudige digitale zoom erbij komt het bereik precies op 30X. Nadruk legt Samsung maar wat graag op de opstarttijd: die zou zo goed als nul seconden zijn.

In tegenstelling tot de Pro815 is deze camera puur op de consumentenmarkt gericht, wat blijkt uit een flink repertoire aan handige foefjes. De V800 kan zonder tussenkomst van een pc met een printer overweg, maar als het USB 2.0-touwtje toch in desk- of laptop wordt gestoken is de 'Digimax Master'-software beschikbaar om de kiekjes na te bewerken. Ook het toestel zelf beschikt over diverse functies om foto's te verbouwen: het kan bijvoorbeeld twee tot vier foto's samenvoegen tot een grotere afbeelding, softfocusopnamen verzorgen en filmpjes op VGA-kwaliteit afleveren. Die filmpjes worden in het MPEG4-formaat opgeslagen; volgens de fabrikant kan er meer dan een uur beeld en geluid op een 256MB flashkaartje. Aan de gebruiker die volledige controle over zijn toestel wil, wordt tegemoet gekomen met handmatige instelling van sluitertijd en diafragma. Ook het scherpstellen kan desgewenst met de hand gebeuren; ter assistentie biedt de camera ook nog een histogram-functie die een breed scala aan belichtingsinformatie geeft.

Lenovo zal naar verwachting vandaag zijn eerste tablet-pc aankondigen. Het zou de eerste productlancering betreffen sinds de Chinese pc-bouwer eerder dit jaar IBM's pc-divisie overnam. De X41T krijgt het vertrouwde ThinkPad-uiterlijk mee, maar door het 12"-scherm 180° te draaien en dicht te klappen wordt de laptop een tablet-pc. Er is nog niets bekend over de specificaties, maar afgaande op de plaatjes die opgedoken zijn, zal er een Pentium-M onder de motorkap liggen. Zowel de X41T als de ultra-portable X41-variant zouden bovendien uitgerust worden met een gleuf voor mini-PCI-kaarten. Het tablet zal zich naast standaard WiFi ook kunnen verbinden met Bluetooth-netwerken. Volgens analisten zou het IBM-logo een positieve uitwerking kunnen hebben op de verkoopcijfers in de markt voor tablet-pc's:

  1. http://dovendosi.diarynote.jp/
  2. http://dovendosi.jugem.jp/
  3. http://www.blogstuff.co.uk/dovendosi/

Les commentaires sont fermés.