Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

12/04/2017

Batterij Lenovo ThinkPad T520

DNADe studie richt zich vooral op het werken met grote databases met bijvoorbeeld DNA-gegevens. Deze moeten bewerkt en verklaard kunnen worden, maar ook gebruikmaking van ICT-middelen bij onderzoekspresentaties wordt gestimuleerd. Men hoopt door studenten met een biologische grondslag vertrouwd te maken met informatica, een snellere uiteenwisseling tussen onderzoekers te realiseren, waardoor experimenten waarvoor zeer veel handelingen vereist zijn, beter uitvoerbaar worden. Dit vanwege het feit dat momenteel weinig interessante ontdekkingen gedaan worden door slechts een onderzoeker met een klein aantal experimenten.X-Bit Labs meldt dat SiS begonnen is met het leveren van zijn chipsets met PCI Express-ondersteuning. De SiS656, SiS649 en SiS756 zullen door minstens tien moederbordfabrikanten gebruikt worden in een drieëntwintigtal desktopplanken en drie bordjes voor laptops. Volgens SiS zouden al twee miljoen exemplaren van de chipsets naar verschillende fabrikanten verstuurd zijn om op de moederborden verwerkt te worden en zullen de eerste planken tegen eind maart op de markt verschijnen. De SiS656 is de eerste Northbridge die PCI Express x16-slots ondersteunt, naast DDR- en DDR2-geheugen voor zowel 400MHz, 533MHz- en 667MHz-modules. Deze chipset ondersteunt Pentium 4- en Celeron D-cpu's. De FX-versie van deze chipset zal bovendien de 1066MHz-FSB ondersteunen.

SiS logoDe SiS649 is een entry-level chipset voor Pentium 4-processors, PCI Express x16-videokaarten en naar verluidt, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook dual-channel geheugen. De SiS765 ten slotte is een AMD Athlon 64-chipset met een HyperTransport bus op 1000MHz. Ook dit exemplaar ondersteunt PCI Express x16-videokaarten. Alle genoemde Northbridges kunnen vanzelfsprekend gekoppeld worden aan de SiS965- en SiS965L-I/O-controller. Deze laatste biedt onder andere twee PCI Express x1-poorten, zes traditionele PCI-slots, 8 USB 2.0-kanalen, achtkanaalsgeluid, Ethernet, twee SATA-poorten en RAID-configuraties. De meer geavanceerde SiS965 zal daar onder andere waarschijnlijk nog eens twee SATA-poorten aan toevoegen.Een drietal Adwords-advertenties van de Apple Store die onlangs opdoken in de Nederlandse zoekmachine van Google, lijken te wijzen op een snelle release van dunnere iMacs, lichtere MacBooks en goedkopere maar krachtigere Mac mini's.

De Adwords-advertenties zijn mogelijk te vroeg vrijgegeven. Zo verwijst een gesponsorde link met een Mac mini voor 499 euro naar de Nederlandse Apple Store, terwijl in de webshop het goedkoopste model nog 599 euro moet opbrengen. Wie zoekt op MacBook, krijgt opnieuw een verwijzing te zien naar de Apple Store. Daarbij wordt in de begeleidende tekst gerept over een 'dunner, lichter en krachtiger' model van de notebook. Tenslotte levert de zoekopdracht 'iMac' wederom een link naar de webshop van Apple op, waarbij 'ultradunne' 20"- en 24"-modellen worden aangeprezen met prijzen vanaf 1099 euro.Volgens AppleInsider komen in andere landen soortgelijke advertenties voor die verwijzen naar de Apple Store, terwijl de producten nog niet in de webshop verkrijgbaar zijn. Dit wijst mogelijk op een op handen zijnde introductie van diverse nieuwe Apple-hardware. Ook zouden winkels onlangs reclamemateriaal hebben ontvangen dat nog niet geopend mocht worden, en zou Apple zijn verkopers hebben laten weten dat de huidige voorraden van 'oude' MacBooks, iMacs en mini's beperkt zijn.

In het geruchtencircuit doen al maanden diverse verhalen de ronde over de vernieuwde producten van Apple. Zo zouden de all-in-one iMacs een afslankingskuur hebben ondergaan, net als een nieuwe serie MacBook-modellen. Bovendien zouden de Mac mini's door Apple zijn opgevoerd dankzij krachtiger hardware. Verder gaan er geruchten over een vernieuwde Mighty Mouse en Apple Remote, alsmede aluminium toetsenborden.Tom's Hardware heeft een handige gadget onder de loep genomen voor mensen die zich vervelen in de trein. De Samsung DVD-L100 is een draagbare DVD-speler met een breedbeeldscherm van 10 inch en weegt ongeveer anderhalve kilo met accu. De accu heeft een levensduur van 2,5 uur, maar er is ook een versie beschikbaar die 3,5 uur meegaat, zodat je onderweg Lord of The Rings kunt kijken. Naast DVD kun je op de speler ook foto's en mp3'tjes afspelen van CDR of door middel van het ingebouwde Memory Stick slot. Voor thuisgebruik zijn aansluitingen voor audio-out en video-out aanwezig.

De reviewer is erg tevreden over het apparaat op het gebied van beeldkwaliteit en mogelijkheden. Wat betreft de geluidskwaliteit raadt hij aan een hoofdtelefoon te gebruiken. Als men kijkt naar de meegeleverde accessoires zit het ook wel goed. Een AC-adapter, een afstandsbediening en een beschermhoesje vergezellen de speler in de doos. De vraag is misschien alleen of deze speler vanwege zijn grootte niet teveel op een laptop gaat lijken, maar dat zal ieder voor zich moeten bepalen.Philips zal volgend jaar met een aantal afstandsbedieningen komen die geschikt zullen zijn voor Windows Vista Home Premium en Ultimate. De hardwarefabrikant van Nederlands oorsprong ziet er blijkbaar een markt in, want er zijn maarliefst zes afstandsbedieningen aangekondigd.

Philips-logoDe Philips RC1974501/00 is de meest standaard afstandsbediening en maakt gebruik van infrarode signalen om orders uit te delen. De RC1974502/00 is exact hetzelfde als zijn 'kleinere' broertje, op het feit na dat 22 van de in totaal 45 knopjes bij deze variant verlicht zijn. Daarop volgt weer de RC1974603/00 die een knop meer tot zijn beschikking heeft dan de vorige twee en daarbij ook nog is voorzien van 'advanced infrared learning'. Welke nieuwe mogelijkheden deze optie ten opzichte van de standaard infrarood-leermodus geeft is nog onduidelijk. De RC1974603/00 zal ook verkrijgbaar zijn in een variant waar radiofrequenties worden gebruikt in plaats van infrarood om signalen te versturen, waardoor de afstandbediening ook vanaf een grotere afstand nog werkt.

Vierde van het stel wordt door Philips zelf bestempeld als 'alternate remote control'. Qua functionaliteit lijkt er echter weinig 'vervangend' aan te zijn; de mogelijkheden komen vrijwel volledig overeen met die van de RC1974501/00, alleen het uiterlijk is anders en er is een mogelijkheid tot het kiezen van andere talen. Op infraroodgebied heeft Philips ook nog een afstandsbediening speciaal voor laptops in petto: de RC1762401/00, een klein plat apparaatje met 24 knopjes. Het grootste model van het zestal, de TINO SRM7500/xx, is ook gelijk de meest uitgebreide en komt zelfs met een ingebouwd lcd-scherm. Op het scherm kan onder andere informatie over het afspelen van muziek worden weergegeven, zodat de afstandsbediening ook te gebruiken is zonder dat er een tv of monitor aanstaat. De TINO kan zowel met infrarood als met radiofrequenties omgaan.Windows Vista Snowflake OVU411000/00Om ook daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de infraroodafstandsbedieningen is het natuurlijk wel van belang dat er een ontvanger aanwezig is - de TINO SRM7500/xx komt met een eigen ontvanger voor radiogolven. Voor Windows Vista heeft Philips dan ook twee usb-versies in de aanbieding: de Snowflake OVU411000/00 die alleen infraroodsignalen kan ontvangen en de VistaBeanbag OVU412000/00 die zowel infrarood kan ontvangen als versturen. Wat al deze afstandsbedieningen en ontvangers moeten gaan kosten en wanneer ze op de markt zullen verschijnen heeft Philips nog niet laten weten.

ZDNet meldt dat de productie van chips en de assemblage van elektronische apparaten sterk beïnvloed kan worden door het severe acute respiratory syndrome (SARS). Dit is een zeldzame en soms dodelijke vorm van longontsteking afkomstig uit Zuidoost Azië, tevens de plek waar de meeste chips en elektronica ter wereld geproduceerd wordt. Er is nog maar erg weinig bekend over deze ziekte, het gaat waarschijnlijk om een virus dat verspreid kan worden door speeksel of ander lichaamsvocht. De incubatietijd ligt tussen de twee en zeven dagen, maar het is ook mogelijk dat de symptomen pas tien dagen na besmetting zichtbaar worden.Mensen met mondkapjes ivm SARSSARS heeft zich via de Chinese provincie Guangdong verspreid naar de Chinese steden Guangzhou en Shenzen en er zijn ook enkele besmettingen in de grote steden Beijing, Shanghai en Shanxi gesignaleerd. Deze steden produceren veel chips, pc's, laptops en consumenten-elektronica om te voldoen aan de wereldwijde vraag. Door mogelijke leveringsproblemen en voorraadtekorten zal de productiecapaciteit in deze gebieden afnemen, met weer nieuwe leveringsproblemen en voorraadtekorten als gevolg. Al verschillende fabrieken in Zuidoost Azië zijn gesloten omdat de onderdelen voor de in elkaar te zetten producten door beperkt vliegverkeer onvoldoende leverbaar zijn:

De onderzoekers concluderen: "Wij hopen dat de regeringen van de getroffen landen dit virus snel identificeren en succesvol bestrijden. In de eerste plaats voor de geïnfecteerde mensen en ook voor de ICT-sector. Want als de gezondheidsmaatregelen in China en de andere landen falen kan dit grote economische consequenties hebben voor de biljardenomzet van de wereldwijde ICT-industrie." Adobe heeft een bètaversie voor Windows en Mac OS X van Photoshop CS3 online gezet en biedt daarmee na lang wachten de eerste versie van de grafische software die over native ondersteuning voor Intel-Apples beschikt.Photoshop CS3-toolbarEerder was al duidelijk geworden dat van CS2 geen Intel-Mac-versie verwacht moest worden. Photoshop CS3 moet halverwege 2007 in de rekken liggen en biedt naast de Intel-ondersteuning heel wat nieuwe features. Zo kan het pakket beter overweg met verschillende raw-formaten van digitale camera's en zijn er non-destructive filters toegevoegd. Ook de interface werd hier en daar herzien en de bijgeleverde filebrowser Bridge werd compleet herontworpen. Uit verschillende vroege tests blijkt dat Photoshop CS3 in staat is de verwachte prestaties te leveren doordat de Rosetta-vertaalslag overbodig geworden is, en reviewers zijn nu al zeer te spreken over de stabiliteit van de testrelease. Ondanks de verschillen in de interface, moet echter niet gevreesd worden voor een steile leercurve. Ervaren gebruikers zullen zonder veel problemen over kunnen stappen, aldus een reviewer.

Macworld mat een opstarttijd van 20 seconden op een 2GHz MacBook Pro, terwijl op diezelfde laptop nog 50 seconden geduld geoefend moest worden voor CS2 gebruikt kon worden. Verschillende filters konden dubbel zo snel toegepast worden en die resultaten lijken ook evenredig op te schalen naarmate de afbeeldingen groter zijn. Voor specifieke benchmarks moet echter nog even geduld geoefend worden. Een feature die enthousiast onthaald zal worden is de mogelijkheid verschillende paletten samen te klappen tot een rij iconen. Vooral gebruikers met beperkte schermruimte zullen hier vermoedelijk gretig gebruik van maken. Al met al zijn reviewers het erover eens dat Photoshop CS3 een duidelijke verbetering is ten opzichte van de huidige CS2. Veel gebruikers hebben nog enige argwaan en zouden tevreden geweest zijn met een 'Universal Binary' van Photoshop CS2, maar de reviewer van Macworld stelt dat die negatieve gedachten al snel zullen verdwijnen als men een paar dagen met de nieuwe software gewerkt heeft. Om langer dan twee dagen van de bètaversie te kunnen genieten, is overigens een geldige CS2-licentie nodig. Hoe lang deze testeditie blijft werken, is echter niet duidelijk. Downloadinformatie is vanzelfsprekend in onze meuktracker te vinden.

  1. http://dovendosi.blogghy.com/
  2. http://www.nichtraucher-blogs.de/blogs/dovendosi/
  3. https://www.wireclub.com/users/dovendosi/blog

Les commentaires sont fermés.