Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13/04/2017

Batterij Lenovo Thinkpad W500

Dat Microsoft een patch heeft uitgebracht, heeft tot veel speculatie geleid: zo zouden Macs geen update nodig hebben, omdat de gewraakte functionaliteit niet door OS X wordt gebruikt. Volgens HP is een kernel panic onder Linux echter niet uit te sluiten, waarmee in elk geval duidelijk is dat een bios-patch veruit de voorkeur heeft boven een pleister op het besturingssysteem. Intel heeft het bestaan van het manco erkend, maar zou geen terugroepactie overwegen. Het bedrijf hoopt er uiteraard op dat de problemen van beperkte omvang zullen blijken: eerdere bugs die wel tot een product recall leidden, bezorgden het bedrijf veel pr-schade. De chipbakker zal in elk geval hoop hebben geput uit de tests van HP: ondanks grondig onderzoek slaagden de onderzoekers van dat bedrijf er niet in om de problemen in alledaagse praktijksituaties te reproduceren.

Een analist van IDC zegt dat blu-ray en hd-dvd een aanlooptijd van drie tot vijf jaar nodig hebben om tot echte massaproductie te komen. Volgens het onderzoeksbureau heeft blu-ray op dit moment een kleine voorsprong ten opzichte van het concurrerende hd-dvd. IDC meent dat de ontwikkelaars van het hd-dvd-formaat - Toshiba en NEC - er nu alles aan moeten doen om de achterstand in te lopen. Dit zouden de bedrijven kunnen doen door hd-dvd-schijfjes aanmerkelijk goedkoper te maken, de teugels op de contentrestricties te laten vieren en meer licenties uit te geven aan bedrijven die de schijven willen produceren. Het blu-ray-kamp kan in de ogen van IDC zijn leidende positie onder andere behouden door de prijs voor de PlayStation 3 te verlagen. Volgens de laatste berichten overweegt Sony inderdaad een prijsverlaging voor zijn console.

In een interview met X-bit labs zegt een medewerker van Panasonic dat ook zijn bedrijf verwacht dat het minstens drie jaar zal gaan duren voordat hd-dvd en blu-ray een behoorlijk marktaandeel weet te veroveren. Het bedrijf verwacht dat in 2010 twintig tot dertig procent van alle verkochte spelers en recorders zullen voorzien zijn van een blauwe laser. De inschattingen van Panasonic voor de pc-markt liggen nog lager; de fabrikant denkt dat in 2010 zeker 35 miljoen verkochte desktops en laptops zijn voorzien van een ingebouwde hd-dvd- of blu-ray-brander/speler, een marktaandeel van 17,5 procent. IDC schat het totaal aantal verkochte computers met 330 miljoen stuks in 2010 een stuk hoger in, maar de onderzoeksfirma komt niet met prognoses over de toekomstige marktaandelen van blu-ray en hd-dvd.Qisda is net als BenQ een acroniem: waar het bedrijf zich voor kort identificeerde met 'Bringing Enjoyment and Quality to life', legt het zich voortaan toe op 'Quality, Innovation, Speed, Driving, and Achievements'. Wat er met 'driving' wordt bedoeld is niet duidelijk: de fabricage van (optische) schijfstations werd eerder al aan Lite-On overgedaan en met autorijden heeft het bedrijf al helemaal niets te maken. De nieuwe Chinese naam van het bedrijf werd (voorzover onze gebrekkige kennis van het Chinees ons niet opnieuw bedriegt) vorige week al bekendgemaakt: de verschillende dochterondernemingen van de BenQ Group zullen in dat taalgebied voortaan '佳仕达' heten. Naar het schijnt wordt dat ongeveer hetzelfde uitgesproken als Qisda.

Experimenteel BenQ-lcd-schermVoor de consument verandert er bijzonder weinig. Lite-On blijft bijvoorbeeld gewoon branders met een BenQ-merkje verkopen. Ook andere BenQ-producten, zoals wifi-apparatuur, televisies, Joybook-laptops en scanners, worden in de toekomst als vanouds onder de BenQ-vlag aangeboden. De naamswijziging betreft alleen de corporate identity van de Taiwanese elektronicagigant. Het bedrijf wil zichzelf vermoedelijk een nieuw imago aanmeten om de associatie met de slechte resultaten van de afgelopen jaren te vermijden: alleen al in het afgelopen jaar werd ruim 620 miljoen euro verlies geboekt. Qisda zal zich in de toekomst vooral bezighouden met de oem-productie van lcd-schermen, projectors, mobiele telefoons en multi-function peripherals. Het bedrijf hoopt al vanaf 2008 weer winst te maken.In eerste instantie moeten vooral Venezolaanse overheidsinstanties overstappen op de Linux-pc's. In een later stadium komen de systemen in de losse verkoop in Venezuela en andere Zuid-Amerikaanse landen. De computers worden gebouwd in Venezuela zelf, met hulp van de Inspur Group uit Hong Kong. 'De prijs van vergelijkbare merksystemen ligt op 930 dollar; onze computers kosten 40 procent minder', aldus president Hugo Chavez, die de pc's vorige week presenteerde. De aanwezigheid van opensourcesoftware en een garantie van drie in plaats van één jaar vormen volgens hem toegevoegde waarde.

De prijs van de Zuid-Amerikaanse Linux-pc's varieert van 405 dollar tot 1400 dollar, afhankelijk van de configuratie. De desktop-modellen bevatten een VIA C7-, Intel Celeron- of P4-cpu met snelheden van respectievelijk 1,5GHz, 2,66GHz en 3GHz. De laptops beschikken over een 2GHz Intel Core 2 Duo-processor. De Venezolaanse regering hoopt dat het project de diversiteit van de economie een impuls geeft en dat het in eigen hand houden van de assemblage land technologisch minder afhankelijk maakt van andere landen . Tegen het eind van het jaar moeten ook componenten die nodig zijn voor het in elkaar zetten van de systemen in Venezuela zelf gefabriceerd worden. Ars Technica wijst erop dat een grootschalige verspreiding van Linux op het continent tot het ontstaan van een 'rijk ecosysteem' van lokaal ontwikkelde software kan leiden.Door de aanwezigheid van een ATI Rage met 8 Mb SGRAM en een prachtig 15.1 inch TFT scherm is het heel goed mogelijk om op deze laptop games te spelen, en dan niet alleen Patience...

What use is a snazzy 15.1-inch TFT if you can't make the colors and desktop look vibrant at a decent refresh rate? That's where Dell's system integrators have made a good choice in ATI's 8MB SGRAM Rage Mobility 2D/3D for the graphics sub system. On the 2D side, the default resolution of 1024x768x32 (although current LCD's don't really display above 22-bits in reality) is also the optimal setting. 800x600 looks a tad blocky on an LCD of this size so stick to the higher resolution where possible. The fast 230MHz RAMDAC on the Rage Mobility also helps keep the refresh rates at a good level for all resolutions. Dat Acer niet alleen sterk is met laptops, bewees het bedrijf al met zijn lcd-tv's, maar nu is het bedrijf van plan om zich ook meer op de desktopmarkt te gaan richten. Naar verwachting zal het binnenkort een herstructurering aankondigen waarmee het bedrijf de op twee na grootste desktopfabrikant wil worden. Als onderdeel van deze hervorming zou de Desktop PC-sectie afgesplitst worden van het Digital Home Electronics-departement en zal onder leiding van James Chiang komen te staan, die op dit moment 'Channel Business Group President' op zijn visitekaartje heeft staan. Printers en digitale fototoestellen zouden wel onder de divisie Digital Home Electronics vallen en ook op deze markt zou Acer zich sterker willen profileren. Acer beaamt dat er momenteel nagedacht wordt over de interne organisatie, maar wil geen details vrijgeven. Volgens de anonieme bronnen die het nieuws naar buiten brachten, zou de computerfabrikant volgende maand een bijeenkomst houden met zijn leveranciers om de wijzigingen uit de doeken te doen. Het is Acers bedoeling om in 2006 zes miljoen pc's te verkopen, dubbel zo veel als dit jaar. In 2007 wil het bedrijf tien miljoen van zijn computers over de toonbank zien gaan.

Begin mei heeft Samsung de Q1 gelanceerd en enkele dagen geleden is de Ultra Mobile PC (umpc) voor het eerst in het wild gesignaleerd. Een aantal online detailhandelaars verkoopt de verschillende Q1-varianten voor prijzen die variëren van 799 tot 1199 Amerikaanse dollar.De Q1U-V is voorzien van een 7"-lcd-scherm met een resolutie van 1024x600 pixels. Het kloppend hart van de kleine laptop is een A110-processor van Intel die op 800MHz zijn werk doet. Voor de graphics wordt gebruikgemaakt van de GMA950-chipset van Intel. Verder heeft de umpc 1GB ddr2-geheugen, een 1,8"-hdd van 60GB die 4200 rondjes per minuut draait, twee webcams en een 2-in-1-sd/mmc-slot. Als besturingssysteem wordt Windows Vista Home Premium meegeleverd. De Q1U-EL is uitgerust met de 600MHz A100-cpu van Intel, 1GB ddr2-geheugen een harde schijf van 40GB. Er worden geen webcams meegeleverd en ook het 2-in-1-sd/mmc-slot moet deze umpc ontberen. Voor het verbinding maken met de buitenwereld is elke Q1-umpc voorzien van een ethernetpoort, twee usb 2.0-poorten, 802.11b/g, en een bluetooth 2.0-aansluiting. De Q1 is 22,8x12,4x2,4 centimeter groot, weegt 700 gram en kan op de standaardaccu 4,5 uur werken. De Q1U-EL kost 799 dollar en diens grote broer gaat voor 400 dollar meer over de toonbank.

Intel heeft op zijn Spring Analyst Meeting in New York een nieuwe roadmap onthuld. In de plannen is een belangrijke rol voor de overstap naar 45nm-technologie weggelegd, en de afzet van serverchips en mobiele cpu's zou dankzij internetgebruik sterk groeien.De eerste 45nm-chips worden later dit jaar verwacht. De voordelen van 45nm-producten, zoals lager energieverbruik en hogere snelheden, moeten het marktaandeel van de Core 2-processorlijn ongeveer een jaar verdedigen. Tegen de tijd dat AMD met 45nm-technologie op de markt komt, wat vermoedelijk in de tweede helft van 2008 zal gebeuren, wil Intel antwoorden met het verbeterde 'Nehalem'-ontwerp, dat ondere andere een geïntegreerde geheugencontroller heeft. In 2009 zal deze onder de codenaam 'Westmere' gekrompen worden naar 32nm. Voor 2010 staat vervolgens met de 'Sandy Bridge'-architectuur alweer een nieuwe reeks cpu's op stapel. Ceo Paul Otellini wist te melden dat de ontwikkeling van de nieuwe productietechnieken voorspoedig verloopt: de yields van 45nm-technologie lopen scherp op, terwijl het bedrijf met de opbrengst van de 65nm-productie inmiddels een bedrijfsrecord heeft gevestigd - en dat mag opmerkelijk heten voor een fabrikant die toch al bekend staat om zijn goede yields.

Met de steeds zuiniger chips mikt Intel niet alleen op desktops, maar vooral op notebooks. Volgens Otellini zijn laptops momenteel de belangrijkste groeimarkt, en het aandeel van zuinige en efficiënte chips in het assortiment zal in de toekomst alleen maar toenemen: Intel verwacht veel van handhelds en consumentenelektronica met internettoegang, en van extreem goedkope computers zoals de olpc en de eigen Classmate-pc. Omdat al die internettende miniatuurtjes van content voorzien moeten worden, spelen ook serverchips een rol van betekenis in de Intel-plannen. Voor de servermarkt moet bijvoorbeeld binnen een jaar de 45nm-quadcore 'Harpertown' van de band rollen, die in de Yorkfield een desktopequivalent zal krijgen. Voor dezelfde doelgroepen wordt ook aan een dualcorechip gewerkt, die bekend staat als de Wolfdale-chip. Verder wordt er gewerkt aan rekenmonster Larrabee, die met zijn parallelle opzet geschikt is om als gpu ingezet te worden, maar die ook in ander 'high performance'-werk emplooi kan vinden.

  1. http://retrouve3.comunidades.net/
  2. http://yourpot.com/users/dovendosi/blog.aspx
  3. http://dovendosi.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.