Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15/04/2017

Batterij HP Pavilion Sleekbook 15

Quartics produceert zelf geen monitors, maar levert wel de chips die nodig zijn bij usb-verbindingen. Op de Consumer Electronics Show werd een korte demonstratie gegeven van een monitor die via usb aangesloten was op een computer. In theorie zou het mogelijk moeten zijn om met usb meer dan 25 schermen op een enkele laptop aan te sluiten, aldus Quartics. Deze technologie zou ook van pas kunnen komen bij apparaten die niet beschikken over een externe vga-poort, maar wel voorzien zijn van een usb-poort. Over de werking van vga-via-usb en de voor- en nadelen ervan is verder weinig bekend gemaakt. Wel verwacht Quartics volgende maand al de eerste usb-monitors van zijn partners te zien.

Quartics pc2tvEen andere technologie waar Quartics zich mee bezig houdt is het zogenaamde pc2tv-systeem. Dit systeem maakt gebruik van een box die op de tv kan worden aangesloten, waarna het mogelijk is om draadloos beelden van een pc naar de tv sturen middels een wifi-verbinding. Tijdens de demonstratie van deze techniek op de CES was er duidelijk een vertraging zichtbaar. Dit wordt veroorzaakt doordat het systeem voor het versturen de data comprimeert en bij aankomst bij de ontvanger weer uitpakt. De kwaliteit van de beelden zou naar behoren zijn, aldus PC World. Addlogix, producent van onder andere netwerkapparatuur, heeft bekendgemaakt de Quartics-chip in een aantal van zijn producten te gaan gebruiken. Verder wordt er verwacht dat de eerste televisies met deze chip rond het derde kwartaal van 2007 zullen verschijnen.Kabels zijn met de komst van wifi geen vereiste meer om netwerken te gebruiken, maar het opzetten en beveiligen van een draadloos netwerk liet volgens de consument te wensen over. De WiFi Alliance heeft hier gehoor aan gegeven door met een nieuwe specificatie te komen.

WiFi Alliance-logoDe specificatie is Wifi Protected Setup (WPS) gedoopt en is in samenwerking met onder andere Cisco, Intel, Linksys en Microsoft tot stand gekomen. De specificatie is voornamelijk bedoeld om het voor thuisgebruikers makkelijker te maken een veilige draadloos netwerk op te zetten. Het gemak van WPS zit in het toevoegen van apparaten aan het netwerk, daar is namelijk alleen maar een korte cijfercode voor nodig. Volgens de Wifi Alliance zou het aantal stappen om een netwerk op te zetten met behulp van deze methode tot de helft kunnen worden gereduceerd. De verwachting is dat in 2010 ongeveer negentig procent van alle thuisnetwerken gebruikmaakt van wifi, waardoor het makkelijk configureerbaar zijn van een dergelijk netwerk van groot belang is, aldus Kurt Scherf van het onderzoeksbedrijf Parks Associates.

Wireless USB-logoEchter niet alleen de ontwikkeling van wifi is de afgelopen tijd ter sprake gekomen, ook de voortgang van draadloos usb is de revue gepasseerd. Het Wireless USB Consortium heeft bekendgemaakt dat de standaard dit kwartaal na veel vertraging eindelijk zal worden gecertificeerd. De standaard moet het mogelijk maken om zonder draad toch bestanden te kunnen versturen op normale usb-snelheid. De techniek zal in eerste instantie terug te vinden zijn in producten zoals usb-hubs, aan het eind van het eerste kwartaal van 2007. Er wordt verwacht dat de standaard halverwege het jaar zijn weg naar laptops zal vinden, om aan het eind van het jaar ook op te duiken in apparatuur zoals harde schijven en mogelijk zelfs camera's en mobieltjes. Uiteindelijk moet het ook mogelijk worden om zonder tussenkomst van een computer bestanden te versturen van product naar product - bijvoorbeeld foto's van camera naar camera.

Bij Anandtech is een korte review verschenen van de ATi Mobility Radeon X800 XT, de op dit moment snelste grafische kaart voor de laptop van ATi. Net als de andere versies uit de serie is deze grafische kaart gebaseerd op de R420-chipset; maar ten opzicht van de X800 is het aantal pipelines in de X800 XT met vier gestegen naar 16. Hiermee hebben we het heugelijke moment bereikt dat de mobiele grafische kaarten van zowel ATi als nVidia even krachtig zijn als hun krachtigste broers voor de desktop. Het enige verschil is het energieverbruik, waardoor de mobiele varianten op een lagere kloksnelheid draaien. Volgens Anandtech zou het goed zijn als nieuwe grafische chips sneller naar de mobiele afdeling zouden doorstromen en kan dit ook met de stap naar modulair design wel het geval blijken. De core van de geteste X800 XT draait op 480MHz en het geheugen op 550MHz. De prestaties liegen er niet om, de mobiele X800 XT weet in sommige gevallen zelfs een X850 XT in een vergelijkbare desktop voor te blijven.Productontwikkelaars van Lenovo hebben op een weblog hun ervaringen gemeld met de eerste generatie hybride harddisks. Ze zijn over deze nieuwe generatie harddisk niet erg enthousiast, de prestaties blijven namelijk achter bij de verwachtingen.

Lenovo is uiteraard aan het kijken of de producten al geschikt zijn voor gebruik in de laptops die door het bedrijf worden geproduceerd. Hybride harddisks zijn voorzien van flashgeheugen om gegevens tijdelijk in op te slaan, zodat de ronddraaiende magnetische schijven minder vaak hoeven te worden benaderd. Doordat de gegevens reeds in het flashgeheugen staan kan de rest van de harddisk worden uitgeschakeld wat energie zou besparen. De ingenieurs van Lenovo zijn niet erg enthousiast over de eerste producten die deze technologie gebruiken. Zowel de prestaties van de harddisks op het gebied van lees- en schrijfsnelheid is teleurstellend, ook de beloofde energiebesparing wordt niet waargemaakt, aldus de auteur van de blogpost. Exacte cijfers en bevindingen worden echter niet gemeld, waardoor het niet mogelijk is voor de lezer om deze bevinding op waarde te schatten.

In het artikel op de weblog wordt ook ingegaan op de Robson-technologie van Intel. Robson probeert ook energiebesparing en snelheidsverbeteringen te realiseren door gegevens op de harddisk tijdelijk te kopiëren naar flashgeheugen. Het verschil met hybride harddisks is echter dat het flashgeheugen zich niet op de harddisk bevindt, maar op een losse uitbreidingskaart. Volgens de Lenovo-werknemers zijn de snelheid en energiebesparing van Robson net zo teleurstellend als die van hybride harddisks. In de conclusie wordt dan ook geadviseerd om voorlopig nog met een boog om zowel Robson-notebooks als notebooks met hybride harddisk heen te lopen, en het bespaarde geld te investeren in meer werkgeheugen of een snellere harddisk omdat de prestatiewinst hiervan hoger is.

Sandisk heeft vandaag een zogenaamde 'solid state drive' met een capaciteit van 32GB op de markt gebracht. Het bedrijf hoopt met deze schijven, waarbij data op nand-flashgeheugen wordt opgeslagen, notebooks sneller en betrouwbaarder te maken.

Gedurende het achter ons liggende jaar hebben de producenten van flashgeheugen meerdere malen aangegeven 'binnenkort' met producten te komen die als vervanger van de harde schijf in notebooks zouden kunnen functioneren. Dat is hen destijds echter niet gelukt. Samsung liet gisteren weten begonnen te zijn met de productie van flashgeheugenchips voor ssd's. Het is echter Sandisk die als eerste een solid state drive voor de mainstreammarkt introduceert. De schijf heeft een capaciteit van 32GB en is slechts 1,8 inch groot. Vooralsnog kunnen alleen notebookproducenten de ssd aanschaffen. Naar verwachting zullen de eerste ssd's vanaf dit voorjaar in notebooks gaan opduiken. Voor een laptop met een dergelijke schijf zal ongeveer 450 euro meer betaald moeten worden.

Het grootste voordeel van flashschijven is dat ze geen bewegende delen bevatten, waardoor ze minder energie gebruiken en de kans op hardwareproblemen aanzienlijk kleiner is. Sandisks ssd heeft een leessnelheid van 62MB per seconde en is daarmee ruwweg tien procent sneller dan Samsungs prototype. Een nadeel van ssd's is nog dat hun storagecapaciteit laag is en prijzen hoog zijn. De afgelopen jaren is de opslagruimte echter ieder jaar verdubbeld en zijn prijzen sterk gedaald, en dit proces zal ook in de toekomst doorzetten. Ook gewone harde schijven nemen echter in capaciteit toe en ze zijn daarbij ook nog eens aanmerkelijk goedkoper dan ssd's. De toekomst zal dan ook moeten uitwijzen of ssd's de concurrentie aankunnen met gewone harde schijven.

Datawind brengt in het Verenigd Koninkrijk een netbook en twee mobile internet devices op de markt die voorzien zijn van ARM-cpu's en op Linux draaien. Bij de apparaatjes wordt een jaar gratis internettoegang meegeleverd via 'versneld' gprs.De 700 gram wegende UbiSurfer-netbook is uitgerust met een 7"-display dat 800x480 pixels telt. Het apparaatje draait op een onbekende ARM-processor en is voorzien van 128MB ram. Voor de opslag is 1GB flashgeheugen aanwezig. De opslagcapaciteit kan worden vergroot met een flashkaartje in de sd-kaartlezer, terwijl ook 50GB online opslag beschikbaar is. Als besturingssysteem is een niet nader gespecificeerde Linux-versie op de netbook geplaatst.Naast 802.11g-wifi en een ethernetaansluiting kan ook verbinding met internet worden gezocht via de ingebouwde gprs-module. Daarbij wordt in het Verenigd Koninkrijk verbinding gezocht met het gprs-netwerk van Vodafone. Volgens Datawind verloopt alle communicatie tussen het gprs-netwerk en internet via zijn eigen datacenter, waarbij compressie wordt toegepast om het binnenhalen van webpagina's te versnellen. De fabrikant levert bij aanschaf van een UbiSurfer in het eerste jaar 30 uur internettoegang via gprs per maand. In het daaropvolgende jaar kan het abonnement worden verlengd voor 30 pond per jaar, ongeveer 35 euro. De UbiSurfer zelf kost 160 pond, omgerekend iets meer dan 185 euro, zo meldt LinuxDevices.

Datawind komt ook met twee mobile internet devices: de PocketSurfer3 en de goedkopere PocketSurfer3 Lite waarin de gps-module ontbreekt. Het apparaatje, dat draait op embedded Linux, heeft een clamshell-behuizing en weegt niet meer dan 174 gram. De PocketSurfer biedt een 5"-display met een resolutie van 640x240 pixels, terwijl de bovenlaag van het toetsenbord is gemaakt van rubber.De fabrikant geeft geen specificaties over de processor en de interne opslagmogelijkheden van de PocketSurfer. Wel is duidelijk dat Datawind ook bij de twee mid's een jaar lang gratis gprs-toegang biedt. Daarnaast claimt de fabrikant een standby-tijd van 4 dagen, terwijl er tot 4 uur op de PocketSurfer3 gewerkt zou kunnen worden voordat de accu via de mini-usb-ingang van prik moet worden voorzien. De Lite-versie moet 160 pond kosten - ongeveer 185 euro - terwijl de normale PocketSurfer3 200 pond moet opbrengen, omgerekend iets meer dan 232 euro.

  1. http://retrouve3.comunidades.net/
  2. http://yourpot.com/users/dovendosi/blog.aspx
  3. http://dovendosi.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.