Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

17/04/2017

Batterij HP HSTNN-LB73

ralphvdv wees ons op de site van KPN, waar nu eindelijk ook GPRS-abonnementen staan aangeboden. In navolging van o.a. Ben en Dutchtone kan men nu dus ook bij 's lands grootste telecomprovider deze lang verwachte mobiele internetdienst afnemen, die veelzeggend door de KPN is omgedoopt tot 'Internet Everywhere'. Het heeft lang geduurd voordat de KPN klaar was om de dienst aan te bieden. Al meer dan twee jaar geleden werd het GPRS-netwerk in gebruik genomen. Het bedrijf wilde echter steeds wachten met de dienst tot het moment dat GPRS-telefoons voor de massa beschikbaar zouden komen.GPRS GSMMet GPRS kan je met je GSM altijd online zijn. De kosten worden dan ook niet verrekend per tijdseenheid, maar per hoeveelheid overgedragen data. Een ander voordeel is natuurlijk dat de snelheid waarmee de techniek werkt een stuk hoger ligt dan waarmee men nu kan wappen. Daardoor zijn de mogelijkheden waarmee je je via GSM, PDA of laptop online kunt vermaken niet op één hand te tellen:

Met Internet Everywhere kunt u overal internetten, e-mailen of uw agenda online beheren op uw laptop of PDA in combinatie met een GPRS-toestel. GPRS betekent General Packet Radio Service. Dit is een nieuwe techniek om efficiënt en voordelig informatie te verzenden en te ontvangen. Zo kunt u, terwijl u in een café op een afspraak wacht, uw mailbox nog even inkijken, uw agenda online bijwerken, of online de beurskoersen van uw favoriete aandelen raadplegen. Of het laatste nieuws op het intranet van de zaak doornemen. De aansluitkosten van een abonnement bedragen €52.50. Daarnaast kan men kiezen tussen verschillende abonnementsvormen, natuurlijk al naar gelang hoeveel MB's men per maand denkt te verbruiken. Voor precieze prijzen en alle andere vragen die je nog mocht hebben, kan je beter bij de KPN zelf kijken. Daar staat ook een rekenmodule die je helpt te bepalen welk abo voor jou het beste geschikt is, mocht je interesse gewekt zijn.

Onderzoekers bij Flexilis hebben bluejacking naar een nieuw niveau gebracht. Door gebruik te maken van een handjevol onderdelen ter waarde van 350 dollar hebben ze een krachtige Bluetooth-antenne gebouwd die in staat is Bluetooth-apparaten te vinden en 'aan te vallen' over een afstand van 700 meter. Dit houdt in dat door middel van Bluetooth berichten kunnen worden verzonden naar toestellen die daarvoor open staan. In het meest extreme geval kan er zelfs data worden uitgewisseld tussen de twee apparaten.Op Tom's Networking wordt in twee delen beschreven hoe dit wapen in elkaar kan worden gezet. In het eerste deel wordt nauwkeurig uitgelegd hoe de hardware in elkaar moet worden gezet. Verder staat er ook een kort verslag in van een middagje 'snipen' in Los Angeles. Op Defcon 2004 heeft het bedrijf al eerder een prototype van het geweer laten zien. Deze eerdere versie zat nog met elastiekjes en touw aan elkaar en er moest een laptop aan te pas komen voor het verwerken van de gegevens. De verbeterde variant heeft een sterkere antenne en een ingebouwde minicomputer. De onderzoekers benadrukken dat deze onderdelen vervangen kunnen worden voor een nog beter resultaat.

De Taiwanese computerfabrikant Acer heeft zichzelf voor zijn dertigste verjaardag een dure belofte cadeau gedaan: het bedrijf wil in 2007 de op twee na grootste pc-bouwer ter wereld worden. De derde stek wordt momenteel nog bezet door het Chinese Lenovo, dat eind 2004 het sterke IBM-merk overnam; de eerste twee posities op de ranglijst zijn voor Dell en HP. Volgens de onderzoekers van IDC bouwt Acer wereldwijd 6 procent van alle pc's, en dus moet het 1,8 procentpunt goedmaken om de 7,8 procent van Lenovo in te halen. Het bedrijf denkt dat zonder overnames of fusies voor elkaar te kunnen boksen: 'We kunnen nummer drie worden met een organisch groeimodel', zei president Gianfranco Lanci op het verjaardagspartijtje in Taipei.

Acer-logo Het bedrijf hoopt de halsbrekende groeicijfers - Acer groeide in het derde kwartaal van dit jaar met 34,3 procent - door meer samenwerkingsovereenkomsten met leveranciers en distributeurs vol te houden. De fabrikant wil vooral op het gebied van goedkope laptops en kleine kantoormachines scoren; volgens Lanci zorgen zulke producten voor een stabiele vraag. Door de partners een gedeelte van de marge te gunnen, wordt Acer groter, en hoe groter Acer wordt, hoe afhankelijker de partners van het bedrijf worden, hoopt topman J.T. Wang. Ook beheersen steeds meer retailers het 'direct sales'-kunstje dat Dell groot maakte, waardoor de marktleider minder concurrerend is geworden: Dell groeide in Q3 slechts 3,6 procent, terwijl HP 15 procent meer afzet vond en Lenovo 10 procent meer verkocht. Verder verwacht het bedrijf veel van de Amerikaanse markt, die slechts twee jaar geleden betreden werd en waar nu al twintig procent van de omzet verdiend wordt, en ook in China hopen de Taiwanezen nog flink te kunnen groeien.

Met veel pracht en praal zijn de nieuwe Macbook Pro-laptops in de Apple-store verschenen. Opmerkelijkste nieuwigheid is het gebruik van Core 2 Duo-chips die volgens de marketingjongens bij Apple tot 39% sneller zijn dan hun voorlopers met Core Duo-processors. De Macbook Pro is verkrijgbaar met een Core 2 Duo op 2,16GHz of 2,33GHz in zowel een 15"- als 17"-uitvoering. Met de btw inbegrepen is de goedkoopste versie in Nederland al beschikbaar vanaf 1989 euro. Niet alleen de processor kreeg een upgrade: de nieuwe modellen zijn voorzien van een dubbele hoeveelheid werkgeheugen, zijnde 1GB voor het goedkoopste model en 2GB voor de duurdere exemplaren, en extra opslagcapaciteit, te weten 120GB en 160GB voor het duurste exemplaar, naast de snellere FireWire 800-poort die nu voor het 15"-model ook standaard is. De ingebouwde videokaart is een ATi Mobility Radeon X1600 met 256MB GDDR3-geheugen aan boord.

Uitbreidingsmogelijkheid is voorzien in de vorm van het nieuwe ExpressCard/34-formaat, dat PCMCIA/Cardbus moet gaan vervangen. Vanzelfsprekend zijn de Macbook Pro's voorzien van Mac OS X 10.4.8 en ondersteunen ze Windows met behulp van Boot Camp. Voor wie zelfs een schermdiagonaal van 17 inch niet volstaat, zijn de 'draagbare' computers voorzien van een dvi-uitgang die desgewenst met een 30" Apple Cinema Display verbonden kan worden. Het topmodel - de 17"-versie met een 2,33GHz-chip - moet 2799 dollar opbrengen en is voorzien van 2GB werkgeheugen en 160GB opslagruimte en weegt ruim drie kilo.Microsoft heeft tijdens een interview met Gates en Ballmer een voorproefje van Windows 7 laten zien. De demonstratie beperkte zich voornamelijk tot een Surface-demo op een tablet.Jaarlijks organiseert de The Wall Street Journal-site All Things Digital de 'D Conference'. Dit jaar interviewde Walt Mossberg Microsoft-topmannen Bill Gates en Steve Ballmer en sprak met hen over onderwerpen als de Yahoo-overname, het beperkte succes van Windows Vista, en diens opvolger, Windows 7. Het nieuwe besturingssysteem zou eind 2009 op de markt moeten verschijnen, hoewel beide Microsoft-heren over zowel de features als de releasedatum een slag om de arm hielden.

Tijdens het interview toonde Microsoft-manager Julie Larson-Green een voorproefje van Windows 7 op een Dell Latitude XT. Zoals de video laat zien, is het voorproefje weinig meer dan een demonstratie van het vorig jaar geïntroduceerde Surface op een tablet-pc. Surface is een benaming voor zogeheten multitouch-technologie, waar ook andere bedrijven zich van bedienen. Bill Gates gaf in februari al te kennen dat Windows 7 met multitouch uitgerust zou worden en Microsoft Research toonde eerder ook een laptop met de aanraaktechnologie. Microsoft is zeer terughoudend met details over Windows 7: de getoonde applicaties zijn dan ook niet bevestigd als onderdeel van Windows 7. Het softwarebedrijf is zich bewust van de implicaties die loslippigheid voor zijn partners en klanten kan hebben. Zo zou het mogelijk zijn dat potentiële klanten niet overstappen naar Vista, maar de opvolger daarvan afwachten en het voorlopig bij Windows XP houden. Zowel Gates als Ballmer gaven tijdens het interview toe dat Vista niet het succes is dat ze hadden gehoopt, en dat er 'ruimte voor verbetering' is. Het grootste probleem zou de vernieuwde gebruikersinterface zijn, juist een punt waarop Windows 7, met volledige multitouch-integratie, op voortborduurt.

Ook Steven Sinofsky, die onder meer aan de ontwikkeling van de gebruikersinterface van Windows werkt, lichtte een tipje van de Windows 7-sluier op. Zo gaf hij aan dat in Windows 7 geen veranderingen in het drivermodel zullen worden aangebracht, om compatibiliteitsproblemen te voorkomen: de drivers voor Vista zullen ook onder Windows 7 functioneren. Dat staat echter lijnrecht tegenover de eerdere uitspraak dat de nieuwe Windows zou breken met de huidige architectuur. Ook zou de kernel van Windows 7, anders dan MinWin deed vermoeden, een evolutie van de Vista-kernel zijn.De Amerikaanse overheid en de entertainmentindustrie zijn samen bezig met het opstellen van vergaande internationale regelgeving op het gebied van auteursrechten. Zij hopen zo het groeiende p2p-gebruik een halt toe te roepen.Darth VaderDit blijkt uit gelekte informatie die op Wikileaks is gepubliceerd. De Anti-Counterfeiting Trade Agreement (Acta), waar momenteel in Washington achter gesloten deuren aan wordt gewerkt, zou het faciliteren van p2p-mogelijkheden zonder winstoogmerk als onwettig kwalificeren. De paragraaf die het criminaliseren van filesharers beschrijft wordt al omschreven als de 'Pirate Bay killer'.

Ook is in de tekst te lezen dat de overheid zwaardere straffen op piraterij moet gaan instellen, zodat de afschrikwekkende werking wordt vergroot. Het gebruik van privacytools moet ingeperkt of zelfs verboden worden. Daarnaast zouden isp's adresgegevens van mogelijke wetsovertreders zonder tussenkomst van een rechter moeten vrijgeven en worden diverse overheidsinstanties omgevormd tot 'copyrightpolitie'. Zo zouden douaniers laptops niet alleen moeten onderzoeken op de aanwezigheid van kinderporno, maar ook op materiaal dat via piraterij is verkregen.De Acta-wetgeving moet volgens de plannenmakers niet alleen in de Verenigde Staten ingevoerd worden, maar ook als verdrag geldig zijn in onder andere alle EU-landen, Japan, Canada, Australië en Zwitserland. De Europese Commissie heeft vorig jaar al aangegeven dat het wel iets ziet in het 'antipiraterijpact'. Het conceptvoorstel zou inmiddels bijna klaar zijn, waarna de Amerikaanse regering en de entertainmentindustrie in juli de verdragstekst tijdens de G8-top in Tokio willen voorleggen aan andere landen. Vervolgens wordt de inhoud van het verdrag 'gesloten', waardoor er geen wijzigingen meer kunnen worden doorgevoerd. De VS zou inmiddels ook een lobby zijn begonnen om opkomende handelsnaties als India en China tot het verdrag te laten toetreden.

  1. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  2. http://dovendosi.blogolink.com/
  3. http://gegensatz.mixxt.at/networks/blog/posts.rose.jons

Les commentaires sont fermés.