Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

18/04/2017

Accu MAKITA 4191D

Toshiba Comio X870 Toshiba Comio X870 Toshiba Comio X870 Toshiba Comio X870 Toshiba Comio X870 De X870 heeft wel enkele opvallende elementen, waarbij de kleur rood overheerst. Deze kleur vinden we terug aan de zijkanten, bij de speakers en bij de schermscharnieren. Daarnaast is het touchpad rood omrand en bevat het keyboard een rood led-backlight. Hoewel we begrijpen dat dit backlight goed past bij de rest van het ontwerp, zouden we zelf de voorkeur geven aan witte led-verlichting, aangezien dit helderder is en het toetsenbord beter verlicht.Het toetsenbord zelf typt fijn, al zien wij vooral bij gamingsystemen liever een regulier keyboard in plaats van een eiland-, oftewel chiclet-toetsenbord. De wasd-keys zijn niet gemarkeerd, maar eerlijk gezegd zal dit voor de meeste gamers geen probleem zijn. De spacebar is aan de kleine kant, maar verder zijn er geen opvallende lay-outeigenschappen. Verder is het touchpad lekker groot en bevat het aanraakgevoelige oppervlak dezelfde honingraatachtige structuur als de rest van de behuizing. Bij langdurig gebruik kan dit geribbelde oppervlak gaan irriteren. De muisknoppen zijn geïntegreerd en werken goed, al kunnen ze wel erg ver ingedrukt worden.

Toshiba Comio X870 Toshiba Comio X870 Toshiba Comio X870 De textuur van de behuizing voorkomt dat vingerafdrukken goed zichtbaar zijn op de notebook. Het gebruikte materiaal is aluminium, waar een matte finish overheen is gelegd. De notebook voelt overal stevig aan. Minder degelijk komen de randen van het scherm over; de dunne plastic bezel-laag sluit her en der niet goed aan op het scherm. Het 17,3"-scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels, terwijl Toshiba ook melding maakt van een variant met een resolutie van 1600x900 pixels. Niet bekend is of deze goedkopere versie in Nederland uitkomt. De kijkhoeken lijken op het oog redelijk, maar de schermhelderheid is met 220cd/m² aan de lage kant voor een gamingnotebook. De geluidsweergave wordt verzorgd door een 2x2-speakeropstelling van Harman Kardon. Die audiospecialist zou vooral het gebrek aan bas aangepakt hebben, maar de demoruimte van Toshiba leende zich niet voor een goede indruk van het geluid. Wat interfaces betreft is er bij de X870 niets te klagen. Zo zijn er maar liefst vier usb 3.0-poorten, aan beide kanten twee. Daarnaast zijn er onder andere bluetooth 3.0-ondersteuning, hdmi en gigabit-lan. Ook een blu-ray-drive is aanwezig.

Officieel meldt Toshiba alleen dat de Qosmio over de nieuwe generatie Intel-processors gaat beschikken. De laptop die het bedrijf toonde bevatte de Core i7-3610QM: een Ivy Bridge-exemplaar met een kloksnelheid van 2,3GHz en een turbo naar 3,3GHz, en 6MB L3-cache. Het is waarschijnlijk de goedkoopste mobiele Ivy Bridge-quadcore die Intel straks gaat leveren en we zullen deze chip dan ook veel vaker gaan zien in gamingnotebooks. Helaas laat de score van Cinebench, die we ter plekke draaiden, geen flinke verbetering zien ten opzichte van de Core i7-2760QM. De Ivy Bridge-quadcore kan als opvolger van deze Sandy Bridge-chip uit de tweede helft van 2010 gezien worden, maar bij de Qosmio presteerde deze gelijkwaardig aan zijn voorganger.

De gpu van de X870 is de GTX 670M. Dit lijkt gezien de naamgeving een gpu die op Nvidia's nieuwe Kepler-architectuur gebaseerd is. Als we echter naar de details kijken, zien we dat de videochip 336 shaders, een geheugenbus van 192 bits breed en de codenaam GF114M heeft. Het is dus een rebrand van de Fermi-generatie. De GF114M troffen we eerder aan als GTX 570M. De GTX 670M is dan ook identiek aan de GTX 570M; alleen zijn de kloksnelheden iets verhoogd. Uit de Cinebench-score blijkt dat de nieuwe gpu nog wat lager scoort dan zijn voorganger en zelfs dan de GTX 560M. Dat zal met driver-updates wel glad te strijken zijn, maar veel hogere prestaties dan de GTX 570M hoeven we niet te verwachten. Nvidia's stap is weer verwarrend voor de consument; de GT 640M-gpu voor de midrange is namelijk wel al op Kepler gebaseerd.Verder bevat de nieuwe gamingnotebook van Toshiba 16GB werkgeheugen, opgebouwd uit 4x4GB, waarmee elke sleuf bezet is. De harde schijf is de Seagate Hybrid ST750LX003: een sata600-model met een opslagcapaciteit van 750GB en een rotatiesnelheid van 7200rpm, die daarnaast een cache van 32MB en 8MB flashgeheugen heeft.

De Qosmio X870 geeft met zijn uiterlijk, matte oppervlak en stevigheid een goede eerste indruk en de notebook bevat enkele aardige eigenschappen zoals vier usb 3.0-poorten en een groot touchpad. Wel lijkt Toshiba wat steekjes bij het scherm te hebben laten vallen; we hopen dat de winkelversies over beter bevestigde randen beschikken.De schermhelderheid van 220cd/m² is relatief laag en we vragen ons ook af of Toshiba wel het exemplaar met een resolutie van 1600x900 pixels in Nederland moet uitbrengen, aangezien dit anno 2012 toch echt te laag is voor een gamingnotebook. Wat ons betreft houden ze het bij de 1920x1080-versie. Verder is het jammer dat de GTX 670M een rebranded GTX 570M is, maar daar kan Toshiba verder niets aan doen. De startprijs van de Qosmio X870 wordt 1499 euro als deze in mei in Nederland uitkomt. De meest uitgebreide versie, die bijvoorbeeld over 3d-ondersteuning beschikt, gaat voor 2299 euro aangeboden worden.

Volgens HKEPC zullen de eerste 65nm-processors van AMD in december dit jaar op de markt verschijnen. Waarschijnlijk zal dit eind december zijn, daar AMD eerst nog liet weten pas begin 2007 te beginnen met het leveren van processors die met behulp van zijn 65nm-proces zijn gebakken. Wat echter opvalt, is dat AMD het nieuwe proces in het begin alleen zal gebruiken voor processors die op 2,4GHz en lager klokken. Processors die hoger geklokt zijn dan 2,4GHz zullen exclusief met behulp van het 90nm-proces worden gemaakt. Zo komt er bijvoorbeeld nog een 90nm 3,0GHz dualcore, de Athlon 64 FX-64. Om de levensduur van het 90nm-proces te verlengen heeft AMD de TDP, het maximale energieverbruik, voor Socket AM2 verhoogd naar 125W. Dit is 21W meer dan de TDP voor Socket 939. Die 21W biedt wat extra speelruimte om hogere kloksnelheden mogelijk te maken.

Toch blijft het vreemd dat AMD wel een 3,0GHz 90nm-chip kan leveren en de kloksnelheden van 65nm-chips in eerste instantie beperkt tot 2,4GHz. Dit zou kunnen duiden op problemen met het 65nm-proces, waardoor AMD het in het begin wat rustiger aan moet doen. Een andere mogelijke verklaring zou de productiecapaciteit van AMD kunnen zijn. Er is immers minder vraag naar de duurdere topmodellen dan naar de goedkopere mainstreamprocessors. Door deze processors met behulp van het 65nm-proces te fabriceren, zou AMD dus meer mainstreamprocessors kunnen bakken dan met behulp van een 90nm-proces, waardoor deze markt beter bediend kan worden. Daarnaast kan het ook gewoon zijn dat AMD een gedeelte van zijn 65nm-productiecapaciteit wil reserveren voor de productie van Turion 64-processors voor laptops. Die eerste 65nm-modellen worden immers begin 2007 verwacht.

Reuters meldt dat IBM dinsdag heeft bekendgemaakt dat het wereldwijd ruim een half miljoen laptopadapters gaat terugroepen. De adapters zouden ondeugdelijk zijn en gebruik zou daardoor kunnen leiden tot brand of elektrische schokken. De adapter, die een vermogen van 56 Watt heeft, kan tijdens gebruik te warm worden. Dit kan leiden tot het smelten van de in de adapter aanwezige printplaat waardoor uiteindelijk de genoemde problemen kunnen ontstaan. Er zijn inmiddels zes meldingen van incidenten bekend met de betreffende adapter, waarbij echter geen gewonden zijn gevallen, zo meldt de US Consumer Product Safety Commission.De betreffende adapter werd geleverd bij laptops van IBM waaronder de ThinkPad i-serie, ThinkPad 390- en 240-serie en de ThinkPad s-serie. Deze systemen zijn geleverd tussen januari 1999 en augustus 2000. De adapter is geproduceerd door Delta Electronics. Bezitters van een dergelijke adapter, met het onderdeelnummer 02K6549, kunnen contact opnemen met IBM om een gratis vervangend exemplaar te bemachtigen. Hiervoor is een site op gezet onder de url www.adapterprogram.com.

Op de website van Tulip Nederland lezen we dat ze een nieuwe multifunctionele PaceBook hebben geïntroduceerd. Dit product is een combinatie tussen een notebook, tablet- en LCD-PC. De PaceBook beschikt over een touchscreen en weegt 1,8kg. Volgens Tulip beschikt de PaceBook over voldoende multimedia capaciteit om foto's te bewerken en natuurlijk MP3's en DVD's af te spelen. Het kloppende hart wordt gevormd door een Crusoë processor met een kloksnelheid van 600MHz die geheel passief gekoeld is om het apparaat fluisterstil te maken. Ook een modem is standaard inbegrepen. Om van de mobiele eigenschappen van de PaceBook gebruik te maken, levert Tulip bovendien een pakket aan draadloze communicatieproducten. Tulip PaceBook Door het touchscreen is de PaceBook ook te gebruiken zonder toetsenbord. Het scherm kan zowel in landscape als in portrait formaat gebruikt worden. Met de bijgeleverde draagtas annex bureaustandaard is het apparaat als notebook te gebruiken. Met de optionele monitorstandaard is de PaceBook zo om te bouwen tot LCD-PC. Het multifunctionele apparaat van Tulip is als "Best of the show" uitgeroepen op de computerbeurs in Hannover. De advies verkoopprijs bedraagt 2688 euro exclusief BTW:

De PaceBook heeft een 20GB harde schijf, 256MB PC133 werkgeheugen, een 12.1-inch TFT- touchscreen (1024x768 beeldpunten), IEEE1394, USB en een 10/100Mbps netwerkadapter. De PaceBook wordt standaard geleverd met een externe 8x DVD-speler, draadloos toetsenbord en Microsofts Windows XP home editie. Optioneel kan de PaceBook worden uitgerust met Microsoft Office XP. De PaceBook heeft een garantietermijn van 2 jaar en is exclusief verkrijgbaar in de Benelux via enkele speciaal geselecteerde Tulip-dealers. De vorig jaar aangekondigde Hybride Hard Disk van Samsung en Microsoft zal volgende maand officieel gepresenteerd worden. De zogenoemde HHD, die zowel over flashgeheugen als over een aantal conventionele platters beschikt, zal zijn debuut maken tijdens de Windows Hardware Engineering Conference in Seattle. Over de capaciteit is nog niets bekend, maar gegeven de 32GB grote flashdrive die Samsung twee maanden geleden liet zien, ligt een aantal gigabytes aan flash-cache wel in de lijn der verwachting. Opstart- en laadtijden zouden dankzij de HHD aanzienlijk verkort kunnen worden, maar ook het stroomverbruik van de nieuwe schijven zou flink lager uitpakken: pas als het flashgeheugen volledig in gebruik is, hoeven de platters in beweging te komen.

Draaimolen Microsoft zal tegelijk met de HHD de ReadyDrive-technologie openbaren, waarmee het Vista-besturingssysteem optimaal van de nieuwe hybride kan profiteren. De engineers van beide bedrijven hebben nauw samengewerkt, aldus een Samsung-woordvoerder: 'We hebben deze drive op maat gemaakt voor Vista.' Opmerkelijk is de mededeling dat laptops met de hybride schrijf en ReadyDrive-ondersteuning vanaf 'eind dit jaar' zullen verschijnen; vermoedelijk zullen dergelijke consumentenmachines pas volgend jaar echt op de markt komen, tenzij de releasedatum van Vista nog wordt vervroegd of ReadyDrive ook voor andere besturingssystemen beschikbaar wordt gemaakt.Enige haast is echter wel degelijk geboden: Intel heeft met de Robson-technologie een vergelijkbare harddiskversneller in de pijplijn zitten, en de toepassing van flash om platters te ontlasten heeft niet het eeuwige leven. Samsung zou naar verluidt zelfs al volgend jaar met een serieuze drive op de proppen willen komen die uitsluitend van flashgeheugen gebruikmaakt. Voordat de huidige harde schijven daar concurrentie van hoeven vrezen, zal de elektronica nog wel flink goedkoper moeten worden: in maart was de prijsverwachting voor een 32GB flashdisk nog een kleine duizend dollar, wat per gigabyte grofweg neerkomt op honderd maal zoveel als wat er momenteel voor de mechanische tegenhanger moet worden betaald.

  1. http://dovendosi.blogpage.eu/
  2. http://dovendosi.cafeblog.hu/
  3. http://en.donkr.com/blog/dovendosi

Les commentaires sont fermés.