Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

18/04/2017

Batterij Compaq Presario CQ62

In vergelijking met LCD-monitoren heeft deze techniek grote voordelen, namelijk een hogere helderheid en scherpte. Ook is er geen beperkte kijkhoek, waar LCD-monitoren wel last van hebben. Verder is het energieverbruik erg laag. Er wordt geschat dat een 14,1" ThinCRT laptopmonitor ongeveer 3,5 Watt zal consumeren, wat veel minder is dan de 80 Watt van een conventionele CRT-monitor en zelfs minder dan een AMLCD bij vergelijkbare helderheid.Op dit moment worden er alleen nog 5,3" ThinCRT monitoren ingebouwd in autonavigatiesystemen, maar men verwacht dat er binnen anderhalf à twee jaar ThinCRT desktop monitoren geleverd kunnen worden, waarna waarschijnlijk de laptops zullen volgen:After it hits the PCs desktop it will most likely start to appear in laptops as well as a view other portable entertainment devices. These devices will feature screens that can be viewed from any angle, are brighter and sharper than any LCD monitor on the market. This is one of the beginning steps into those cool little Star Trek pads you see in all your Star Trek episodes. Nu ATi zijn twee nieuwe laptop-gpu's gelanceerd heeft, zijn verschillende sites er natuurlijk als de kippen bij om de chips aan een nader onderzoek te onderwerpen. AnandTech houdt het bij een korte benchmark met Half-Life 2, waarin de Mobility X800 duidelijk sneller blijkt te zijn dan de GeForce 6800 Go van nVidia. Ome Tom pakt het iets uitgebreider aan en merkt op dat de Mobiele X800 dan wel sneller mag zijn in Far Cry, maar het wel moet afleggen tegen nVidia's chip als er met Doom 3 getest wordt. Ook in 3DMark05 is ATi's mobiele kaart ongeveer vijftien procent trager.

Ook PC Perspective wist enkele cijfers te bemachtigen en is van mening dat de Mobile X800 topprestaties zal afleveren zodra hij beschikbaar wordt, een mening die ook door Legit Reviews gedeeld wordt. Alle reviews lijken tot ongeveer dezelfde conclusie te komen: de Mobility X800 levert zeer degelijke prestaties, maar het is nu vooral van belang om de chips zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor consumenten.Een echte onbezorgde vakantieperiode zit er voor ongeveer tweederde van de hoger opgeleide Nederlandse werkenden niet in; zij zijn tijdens hun vakantie bereikbaar voor het werk, al dan niet omdat de baas dat vraagt. Circa een vijfde van degenen die bereikbaar moeten zijn geeft aan dat dat tot stressgevoelens leidt. Dat blijkt uit onderzoek van Ernst Young in het kader van hun zogenaamde ICT Barometer. Ten opzichte van vorig jaar zou de mate waarin tijdens de vakantie wordt gewerkt met tien procent zijn gegroeid. De verwachting is dat dit nog verder zal toenemen, doordat het gebruik van mobiele telefoon, laptop en pda in steeds meer beroepsgroepen vanzelfsprekend wordt. De apparaten worden vaak door de werkgever ter beschikking gesteld, wat een zekere druk op werknemers zou leggen om deze ook buiten de officiële werktijd voor het werk te gebruiken.

laptopbehoevende vakantiestresser De 'vakantiewerkdruk' is in het midden- en kleinbedrijf het grootst. Vier van de tien hoger opgeleiden in het MKB gaf aan dat van hen wordt verwacht dat ze bereikbaar zijn tijdens hun vakantie. In het algemeen geldt dat voor bijna een kwart van de ondervraagden. Zoals aangegeven leidt dat bij twintig procent tot stress, maar zevenentwintig procent ervaart het omgekeerde: zij worden juist onrustig als ze níet bereikbaar zijn. De meeste ondervraagden, ruim zestig procent, hebben het liefst een onbezorgde vakantie en vinden het onwenselijk om bereikbaar te moeten zijn. Niettemin checkt zeventig procent tweemaal per week zijn e-mail. Daarnaast wordt gemiddeld eens in de tien dagen contact gezocht met het werk. Ernst Young concludeert dat de communicatietechnologie ertoe leidt dat de grens tussen werk en vrije tijd langzaam vervaagt.Samsung heeft in navolging van Hitachi en Fujitsu een 2,5"-harddisk gebouwd met een opslagcapaciteit van 500GB. Het bedrijf wist drie platters in een 9,5mm dikke behuizing te krijgen.Samsung logoHitachi kondigde begin dit jaar als eerste een laptopharddisk aan met een opslagcapaciteit van 500GB, en Fujitsu deed kort daarop een soortgelijke aankondiging. Samsung sluit zich met de Spinpoint M6 nu in dit rijtje aan.

Hoewel alle drie de fabrikanten drie platters gebruiken om aan de halve terabyte te komen, hebben Hitachi en Fujitsu er voor gekozen om de hoogte van de schijf van 9,5mm te verhogen naar 12,5mm. Dit formaat wordt steeds vaker ondersteund door de wat grotere laptops die als desktop replacement dienen, maar veel compacte notebooks bieden alleen ruimte voor 2,5"-disks met een hoogte van 9,5mm. Samsung heeft de drie platters, die op 5400rpm draaien, wel in de kleinere behuizing kunnen proppen. De schijf wordt al aan diverse computerfabrikanten en systeembouwers uitgeleverd en moet later deze maand met een prijskaartje van 299 dollar in de winkels liggen.

Behalve de Spinpoint M6 heeft Samsung ook een snelle 2,5"-laptopharddisk met 250GB aan ruimte gebouwd. De Spinpoint MP2 is voorzien van 16MB cache en een sata-2-interface. De twee platters in de MP2 maken 7200 omwentelingen per minuut. Deze eveneens 299 dollar kostende schijf kan eventueel voorzien worden van een bewegingssensor die de schijf moet beschermen tegen trillingen en schokken. Ook de MP2 is volgens Samsung voor pc-bouwers al leverbaar.Hoewel Samsung twee jaar geleden nog luidkeels verkondigde dat ssd-drives de huidige harddisks zullen vervangen, is de fabrikant nu wat terughoudender, zo bericht News.com. Het bedrijf, de nummer vier op de harddiskmarkt, zegt door te gaan met het ontwikkelen van nieuwe harde schijven en het claimt nu dat beide opslagsystemen voorlopig in vreedzame coëxistentie kunnen blijven voortbestaan. Desondanks hoopt Samsung te profiteren van de snel groeiende vraag naar ssd-drives; het bedrijf verwacht dat het huidige marktaandeel van de flashgeheugens van 1 procent in drie jaar tijd zal uitgroeien tot 27 procent.

We kennen allemaal ECS wel: de Taiwanese fabrikant van goedkope moederborden van prima kwaliteit. Als één-na-grootste in de moederbordenwereld (alleen ASUS is groter), heeft ECS vestigingen in landen over de hele wereld. AnandTech reisde af naar het verre Oosten, om verslag uit te brengen. Vanwege het conflict tussen China en Taiwan, zit ECS qua organisatiestructuur vrij ingewikkeld in elkaar. Het hoofdkwartier zit in Taiwan, maar ECS Manufacturing zit in Shen Zhen, vlak bij Hong Kong in China. Per maand presteren de 7.000 werknemers daar om ruim twee miljoen moederborden en een miljoen insteekkaarten af te leveren.De PCB's worden vervaardigd op de Biloda-campus, ook in Shen Zhen. De 1.700 werknemers wonen bijna zonder uitzondering op de campus, en het grootste gedeelte is vrouw. De PCB's worden in vier tot tien lagen samengeperst. Vervolgens wordt elke printplaat op spectaculaire wijze voorzien van vijfduizend tot tienduizend gaatjes. Ter indicatie: per dag worden er zo'n vijfduizend vierlaags-PCB's afgeleverd. Buiten ECS-moederborden, worden hier ook PC-Chips-, Matsonic- en zelfs Abit- en Shuttle-moederborden geproduceerd. Per twee worden de moederborden voorzien van geleiderbanen in een soort van kopieermachines. Alle PCB's worden uitgebreid getest en daarna eventueel voorzien van een gekleurde laag. Veel werk wordt nog met de hand uitgevoerd, om kosten te besparen.

In grote machines worden de chipsets en overige BGA-chips op het moederbord gesoldeerd. De overige componenten worden er met de hand op een lopende band in gezet. Met elk moederbord wordt een compleet testsysteem opgebouwd en getest. Het grootste gedeelte van de tijd gaat dan ook zitten in het testen van de moederborden.Naast de productie van moederborden, is ECS ook een grote speler in de laptopmarkt. 47% van de winst is afkomstig van de verkoop van notebook-computers. De laptops - ook de barebone-varianten - worden aan een lopende band compleet opgebouwd. De harddisks worden per vijftiens stuks voorzien van een image. Ook de laptops en barebone-systemen ondergaan een zware testprocedure. Vier uur lang worden zesduizend systemen tegelijk tot hun uiterste prestaties gepushd alvorens in de doos te verdwijnen.

Buiten productie op grote schaal aan de lopende band, maakt ECS ook kleinere series tot 25.000 stuks. In fabriek 26 werken de werknemers aan meer verschillende taken per product (laptop, barebone, moederbord), om flexibeler te kunnen inspelen op de eisen van OEMs, en om productie op kleinere schaal toch rendabel te maken.ECS LogoAll three campuses in the Shen Zhen district are currently developing new factories and dormitories. The Dragontop component factory is moving to a new 80,000 sq ft facility, and the Biloda PCB factory is getting ready to strike ground on their 80,000 sq ft factory campus. This will bring the Biloda factory campus up to 6 production buildings plus another 6 dormitories and administration buildings (thus, increasing their production to 300,000 m2 per month). Viking Components meldt in een press release dat het erin is geslaagd om een 56K modem in een piepklein CompactFlash kaartje samen te prakken. De CompactFlash modem is compatible met de Pocket PC PDA's van onder andere Hewlett-Packard, Casio, Compaq en Sharp en laat zich aansturen via de ingebakken softwrae van de Pocket PC PDA. De modem zal later deze maand verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 179,99 dollar. Voor laptop gebruikers heeft Viking een adapter in de maak waarmee de CompactFlash modem zich in een PC Card slot laat gebruiken:

Viking Components Inc., one of the world's largest and fastest-growing manufacturers of OEM and upgrade component technology, Thursday announced its new 56K CompactFlash(TM) Modem, extending Internet, e-mail and fax communications to the growing CompactFlash compatible handheld Personal Digital Assistant (PDA) market. Manufactured in the industry-standard CompactFlash form factor, the new Viking CompactFlash Modem is compatible with many Pocket PC-based PDAs, including top-selling offerings from Hewlett Packard, Casio, Compaq and Sharp. The CompactFlash Modem is easy to use, featuring true Plug-and-Play installation and hot-swappable capabilities.And the modem is engineered to use the PDA's built-in software for easy access to the Internet for those who want to shop the Web, synchronize with popular office communications programs, or download MP3 files to turn the PDA into a portable music player.

Viking ensures compatibility with virtually any ISP and e-mail account by using the most current communications technologies. The Viking 56K CompactFlash Modem supports the ITU V.90 and K56Flex communications standards, and is upgradeable to the V.92 standard when available. The new modem is fully compatible with Windows CE 2.11 and above and Pocket PC PDAs, as well as with laptops running DOS, Microsoft® Windows 3.x, Windows 95 and Windows 98.The CompactFlash Modem will be available later this month through resellers and retailers nationwide at a manufacturer's suggested retail price of $179.99. An adapter, with drivers and communication software included, is sold separately from Viking Components, allowing the CompactFlash Modem to be used in the PC Card slot of most Windows-based laptop computers.Op Heise Online lezen we dat Forrester Research heeft onderzocht wat de kerstman aan digitale cadeautjes gaat bezorgen aan de gezinnen in de Verenigde Staten. Op plaats één staan de HDTV-apparaten van Sony of Toshiba voor die mensen die een breedbeeldtelevisie prefereren. Voor gezinnen met minder ruimte vinden we op plaats twee van het verlanglijstje de plasma- of LCD-televisies. Ook dvd-spelers, standalone of in de vorm van een laptop, zullen dit jaar veel te vinden zijn onder de kerstboom. Voor muziekliefhebbers is er een item dat niet op de lijst mag ontbreken: de nieuwe iPod met vierkleurenscherm.

  1. http://dovendosi.allmyblog.com/
  2. http://dovendosi.blogas.lt/
  3. http://support.viralsmods.com/blog/main/2191940/

Les commentaires sont fermés.