Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19/04/2017

Batterij HP OmniBook VT6200

The Register meldt dat de Video Electronics Standards Association (VESA) de uiteindelijke versie van de monitorverbindingsstandaard DisplayPort heeft gepresenteerd. De organisatie hoopt dat DisplayPort, dat een jaar geleden al werd aangekondigd, de huidige DVI-standaard zal aflossen. Ten opzichte van DVI biedt DisplayPort enkele toevoegingen zoals ondersteuning voor HD-audio over dezelfde kabel als waar de beeldinformatie over wordt getransporteerd.Vesa LogoHet is echter nog lang niet zeker dat DisplayPort de opvolger zal worden voor DVI. De standaard moet het namelijk opnemen tegen de concurrerende standaard UDI, die echter geen mogelijkheid biedt om ook audio over de kabel te transporteren maar wel compatible is met DVI en HDMI. Bovendien ondersteunt UDI de anti-piracy beveiliging HDCP, die onderdeel is van de HDMI-standaard. DisplayPort biedt een bandbreedte van 10,8 gigabit per seconde voor video en audio. Daarnaast biedt de verbinding nog een 1 Mbps verbinding die bi-directioneel is en dus kan worden gebruikt om besturingsinformatie terug te sturen naar het 'bronapparaat'. VESA benadrukt dat DisplayPort ook geschikt is om consumentenelektronica, zoals dvd-spelers, op televisies aan te sluiten. In deze markt neemt DisplayPort het dus op tegen HDMI dat inmiddels al in een aantal apparaten is geïmplementeerd. Net als HDMI biedt DisplayPort ook ondersteuning voor DRM-beveiliging van het videosignaal. Hiervoor is in de standaard vastgelegd dat de data kan worden versleuteld volgens het AES-algoritme met een 128-bit sleutel.

VESA hoopt dat DisplayPort niet alleen wordt ingezet als verbinding tussen desktopcomputers en monitoren, maar ook in laptops. Hiervoor bevat de DisplayPort-standaard de slimline DisplayPort-connector die specifiek is ontwikkeld voor gebruik in slimline notebooks. Welke van de voorgestelde standaarden het grootste marktaandeel zal weten te behalen is nu nog onduidelijk. UDI heeft enkele belangrijke hardwarefabrikanten achter zich, waaronder Intel, nVidia en Apple. DisplayPort heeft echter ook bedrijven die de standaard steunen, waaronder ATi, HP en Lenovo.Bij Emerce lezen we dat ten tijde van de Olympische Spelen veel nieuwe technologieën hun weg naar de huiskamer vinden. Veel bedrijven hebben geprobeerd klanten meer keuze te bieden in het kijkaanbod, door beelden die anders onuitgezonden zouden blijven via internet of satelliet te verspreiden. De BBC heeft 6,1 miljoen kijkers kunnen turven voor de interactieve televisie; op vier kanalen worden nu via de satelliet beelden verspreid. Ook de Breedbandportal van KPN en de NOS is een succes. Klanten met breedband van KPN kunnen op vier kanalen beelden zonder commentaar bekijken en zo ook sporten zien die niet belangrijk genoeg worden geacht voor het uitzenden met commentaar. De site heeft volgens Emerca al meer dan één miljoen pageviews te verwerken gekregen.

Vignet Olympische Spelen Athene 2004Ook een bedrijf als Dartfish, dat ondersteuning biedt aan de trainers van zo'n 5000 atleten door hen op de laptop beelden van hun sporters te laten analyseren, doet goede zaken. Innovatie is ook te vinden bij het bedrijf dat zorgt voor de ondersteuning van het restaurant voor de sporters. Infodev gebruikt onder meer ultrasone, optische en elektrische sensoren om de mensenmassa, er worden dagelijks zo'n 7000 maaltijden geserveerd, te volgen en voorspellen. De grootste concentratie ict-ers is in dienst van Atos Origin. Liefst 3400 personen houden zich voor het bedrijf in het 'Technology Operations Centre' bezig met de informatiestromen bij de Spelen.AMD heeft bevestigd wat eerder als gerucht rondzwierf, namelijk dat het bedrijf begonnen is met de verzending van 90nm-processors. Zoals verwacht zijn de eerste 0,09 micron-processors bestemd voor de laptop en zijn verder ook 64-bits. De processor, die eerder bekendstond onder de codenaam Oakville is bestemd voor de lichte en dunne notebooks. De verwachting is dat laptopfabrikanten de komende maanden de eerste producten op basis van deze processor zullen lanceren.

AMD Athlon 64 logoAMD heeft verder ook bevestigd dat de planning met betrekking tot de dual-core processors op schema is en de processors medio volgend jaar op de markt verwacht kunnen worden. De eerste 90nm-desktopprocessors zullen het komende kwartaal hun intrede maken en dat is ook volgens de roadmap. De verscheping zal eind dit kwartaal gaan beginnen en het is dan de bedoeling dat vanaf oktober de processors beschikbaar zijn voor de consument. De 90nm Opteron-processors staan later in de planning en maken een entree na de introductie van de desktopprocessors. In ieder geval verwacht AMD een positief effect van de introductie van de 90nm-processors door een betere kostenprijsverhouding en een verhoogde productiecapaciteit.

Intel heeft vandaag vPro, een nieuw zakelijke desktopplatform, geïntroduceerd. Het nieuwe platform moet het makkelijker maken om pc's binnen een bedrijf te beheren en te beveiligen. Daarnaast zouden pc's met vPro-technologie minder energie verbruiken. vPro maakt deel uit van Intels 'Stable Image Platform'-programma, dat als doel heeft hardware voor een specifiek platform te standaardiseren. Als eerste deed Intel dit voor laptops en notebooks met het Centrino-platform. Later waren multimedia-pc's aan de beurt, waarvoor Intel het Viiv-platform introduceerde.Intel vPro-logovPro-computers zijn opgebouwd rondom een 64bits dualcoreprocessor die gebaseerd is op de Core-architectuur. Deze processor, met de codenaam Conroe, wordt waarschijnlijk in juli geïntroduceerd en zou een stuk beter presteren dan de huidige Pentium 4, terwijl het energieverbruik flink is teruggeschroefd. De processor zal worden bijgestaan door de G965- 946- en 963-chipsets. De G965-chipset heeft een ingebouwde grafische controller die volgens Intel ook met DirectX 10 overweg moet kunnen. Bedrijven hoeven dus niet bang te zijn dat aangeschafte vPro-systemen in de toekomst niet overweg kunnen met het Vista-besturingssysteem van Microsoft.

vPro maakt gebruik van Intels tweede generatie Active Management Technology (AMT). Hiermee kunnen vPro-systemen vanaf afstand beheerd worden, zelfs als ze uitstaan. Intel laat zijn Virtualization Technology ook een grote rol spelen, door een gedeelte van de beveiliging van een vPro-pc onder te brengen in een virtuele omgeving. Hierdoor zouden virusscanners en firewalls in hun eigen onafhankelijke omgeving kunnen draaien, wat de beveiliging van een pc volgens Intel ten goede zou komen. AMT kan ook in deze omgeving draaien, waardoor een IT-specialist altijd toegang kan krijgen tot het systeem om bijvoorbeeld een beveiligingsupdate te installeren.

Het aantal mensen dat gebruikmaakt van internet op een handheld, zoals een pda of een mobiele telefoon, is aan het toenemen, zo is gebleken uit onderzoek van marktvorser Ipsos Insight. Het onderzoek is uitgevoerd onder 6544 volwassenen uit 12 verschillende landen uit Noord-Amerika, Europa en Azië. Op dit moment zegt 28 procent van de ondervraagden weleens over internet gesurfd te hebben via een mobiele telefoon; dit is een toename ten opzichte van 2004, toen nog slechts 25 procent aangaf dit gedaan te hebben. Deze groei is vooral te danken aan het feit dat steeds meer 35+'ers zijn gaan internetten en e-mailen via hun mobiele telefoon, wat erop zou kunnen wijzen dat mobiel internet niet langer een nieuwigheidje is voor jongeren. Vooral in Japan (92 procent), Groot-Brittannië (29 procent), Amerika en Zuid-Korea (beide 26 procent) wordt veel mobiel geïnternet en gemaild.

Opvallend is dat de toename van het aantal gebruikers van mobiel internet in Canada en de Verenigde Staten aan het afnemen is door de opkomst van de laptop met WiFi-mogelijkheden. Waarschijnlijk zal dit ook invloed krijgen in Europa en Azië, maar op wat voor manier dat zal zijn, is nog onduidelijk. Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat ruim 90 procent van de huishoudens in Zuid-Korea, Japan en stedelijk China in het bezit is van minstens één mobiele telefoon. In West-Europa en Canada ligt dit percentage op respectievelijk 80 en 60 procent. In de Verenigde Staten heeft drie van de vier huishoudens minstens één mobiele telefoon. Van de eigenaars van een mobiele telefoon heeft meer dan 50 procent wel eens een sms-bericht verstuurd en gaf 37 procent aan e-mails verzonden te hebben per handheld, zo bleek uit het onderzoek.

De Japanse overklokker Coolaler is aan het tweaken geweest met de budgetversie uit Intels Yonah-familie, de Celeron M. Onlangs doken deze goedkopere broertjes van de Core Solo's en Core Duo's op in winkels in Tokio en Hong Kong, ondanks dat Intel deze op 65nm gebakken laptop-cpu's officieel nog niet heeft gepresenteerd. Coolaler plaatste een Tuniq Tower 120-koeler op een Celeron M 420, die standaard op 1,6GHz klokt, een fsb van 533MHz gebruikt, over 1MB L2-cache beschikt, en om een corevoltage van 1,3V vraagt. Als platform werd een AOpen i975Xa-YDG-moederbord gebruikt. De 1,6GHz Yonah-core bleek met luchtkoeling over aardig wat speelruimte te beschikken.

Door te spelen met de fsb-instellingen werden respectievelijk kloksnelheden van 2628MHz, 2930MHz, en ten slotte 3087MHz - een overklok van 93 procent - bereikt. Op die snelheden liet Coolaler de chip SuperPi 1M-calculaties verrichten, wat scores van respectievelijk 24,890, 22,327 en 21,188 seconde opleverde. Ter vergelijking: de Celeron M 420 is overgeklokt naar 3GHz in SuperPi ongeveer net zo snel als een Core E6600 (2,4GHz Conroe), een naar 3,7GHz overgeklokte Athlon 64, of een naar 6,1GHz getweakte Pentium 4. De boxed-versies van de Celeron M 420 en 430 gaan in Tokio voor respectievelijk 125 en 150 dollar over de toonbank. De overklokpotentieel biedende budgetchips zijn voorzien van het 'mobile' Socket 479-schoeisel, waarvoor inmiddels diverse - zij het niet spotgoedkope - bordjes aangeboden worden.

Op WebWereld kunnen we lezen dat Hewlett-Packard dinsdag een nieuwe serie laserjetprinters uitbrengt die voorzien zijn van een internetverbinding. Deze printers kunnen bijvoorbeeld via e-mail waarschuwen dat de toner bijna leeg is. Vervolgens kan het apparaat zelf even een bestelling voor een nieuwe toner plaatsen. Zoals het hoort zijn de printers ook voorzien van een ingebouwde webserver, waarmee ze via internet printopdrachten kunnen verwerken vanaf wap-telefoons of laptops. Hieronder een gedeelte uit het artikel:Hewlett-Packard heeft de afgelopen periode een proef met de nieuwe apparaten gedaan in onder meer luchthavens en hotels. Volgens CEO Carly Fiorina is het doel van de nieuwe producten het 'printen naar het hart van het internet te brengen'. Op die manier hoopt HP de marktpenetratie en de winstgevendheid op te stuwen. Het Californische Everdream komt met een dienst waarmee de data op gestolen of anderzins vermiste computers op afstand kan worden versleuteld of verwijderd, zo meldt C|Net. Met Everdreams 'Theft Recovery Managed Service' zouden pechvogels niet alleen de controle over hun verdwenen computer kunnen behouden; de politie zou er ook gebruik van kunnen maken bij de opsporing van het apparaat. Gebruikers kunnen van te voren instellen welke gegevens versleuteld danwel gewist moeten worden, en als het noodlot hun computer treft dienen ze dat bij Everdream te melden. Maakt de computer vervolgens verbinding met het internet, dan treedt de programmatuur in werking en maakt de data onbruikbaar. Met het bij Everdream gelogde ip-adres zou de politie de computer en het geboefte vervolgens op moeten kunnen sporen. De dienst werkt niet als de harde schijf geformatteerd wordt, zo moest het bedrijf aan C|Net toegeven - om dan nog dergelijke beveiliging te kunnen bieden moeten dienstverleners wellicht hun heil zoeken in hardwarematige 'Trusted Computing'-achtige oplossingen. Everdreams dienst kost zes dollar per computer per maand, in combinatie met een van de andere diensten van het bedrijf, zoals online backup of virusbescherming.

  1. http://www.blog-grossesse.com/dovendosi/
  2. http://blogs.elle.com.hk/dovendosi/
  3. http://www.zankyou.com/uk/b/goodbatterry

Les commentaires sont fermés.