Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20/04/2017

Batterij SAMSUNG NP-RC512

Het CANi maakt bij het geheugen geen gebruik van lading om informatie op te slaan, maar van weerstand. De beperkingen van het gebruik van elektronica omzeilen de wetenschappers door gebruik te maken van nanoionics: een techniek om ionen binnen nanosystemen te transporteren. 'We zijn erin geslaagd iets ter grootte van een virus tussen elektrodes te bewegen voor de switch van hoge weerstand naar lage weerstand', aldus Kozicki.Bedrijven als Micron en Qimonda zijn ook al bezig met geheugen op basis van de verandering van weerstand, maar het materiaal dat ze gebruiken wordt verder niet gebruikt in de geheugenindustrie, waardoor nieuwe ontwikkeltechnieken vereist zijn.Het CANi daarentegen gebruikt materialen die al jarenlang gemeengoed zijn bij de fabricage van geheugen. Het onderzoeksteam koos er onder andere voor om siliciumoxide te mengen met koper, hetgeen hoogst ongebruikelijk is binnen de industrie. Ze wisten daardoor echter nanoschakelaars te ontwikkelen die de juiste eigenschappen hadden met betrekking tot weerstand. De minuscuul kleine hoeveelheden koper worden door de vermenging namelijk mobiel waardoor ze door het materiaal getransporteerd kunnen worden, volgens Kozicki.

What it means is we could replace all of the memory in all sorts of applications – from laptops to iPods to cell phones to whatever – with this one type of memory,” Kozicki says. “Because it is so low energy, we can pack a lot of memory and not drain battery power; and it’s not volatile – you can switch everything off and retain information. What makes this significant is that we are using materials that are already in use in the semiconductor industry to create a component that’s never been thought of before. In een rapport van ABI Search wordt beweerd dat de acceptatie van brandstofcellen buiten de computerindustrie waarschijnlijker een moeilijkere kwestie wordt dan voorheen werd gedacht, zo lezen we op C|Net. Brandstofcellen zijn vanuit de motorindustrie overgewaaid naar de computertechnologie en worden hier beschouwd als de toekomstige vervangers van de lithiumbatterijen die nu gebruikt worden in laptops en PDA’s. Van brandstofcellen wordt verwacht dat zij minstens drie keer zo lang meegaan als de ouderwetse batterijen; later zal het naar verwachting zelfs mogelijk zijn om tien keer zo lang te werken op een brandstofcel als op een lithiumbatterij.

BrandstofcelOm ook succes te hebben in technologische sectoren buiten de voertuigen en de ICT moeten de ontwikkelaars eerst bewijzen dat het bijvullen en omwisselen van de brandstofcellen niet veel duurder is dan de huidige alternatieven, zo wordt in het rapport van ABI Search beweert. Bedrijven in Japan en de Verenigde Staten zullen volgend jaar beginnen met een test van tweeduizend mobiele apparaten die werken met een brandstofcel in plaats van een traditionele batterij.De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zal vanaf volgende week definitief breed- bandinternet onder de noemer FlyNet aanbieden tijdens zijn vluchten, zo maken we op uit een persbericht. In januari van vorig jaar heeft men reeds gedurende drie maanden tests uitgevoerd op een verbinding tussen Frankfurt en Washington D.C., met een vroege versie van FlyNet. De eerste verbinding die uitgerust zal zijn met de definitieve versie van FlyNet, is die tussen München en Los Angeles; het startschot wordt gegeven met vlucht LH 452 op maandag 17 mei. Naar eigen zeggen zullen andere langeafstandsverbindingen, bijvoorbeeld naar Azië, volgen. Het is Lufthansa's bedoeling om tegen de lente van 2006 de gehele langeafstandsvloot, bestaande uit 80 vliegtuigen van het type Airbus A340 / A330 en Boeing 747-400, te voorzien van het FlyNet-systeem.

Lufthansa logo met tekstIedereen met een laptop voorzien van een WLAN-kaart kan verbinding maken met de FlyNet-hotspot, die op zijn beurt via een sattelietantenne verbinding maakt met het internet. De prijzen zijn echter niet mals: 9,95 dollar voor een half uur en 25 dollarcent voor elke daaropvolgende minuut. Gelukkig is er ook een tarief dat een verbinding gedurende de hele langeafstandsvlucht garandeert, en dit voor de prijs van 29,95 dollar. In ruil voor de voornoemde bedragen krijgt de Lufthansa-klant een verbinding met een download van 5 Mbps en een upload van 1 Mbps. Er kan tevens kosteloos verbinding worden gemaakt met een 'onboard' portal, die up-to-date nieuws, weer- en reis- informatie et cetera weergeeft.

C|Net meldt op basis van bronnen rondom het bedrijf dat Microsoft stopt met de levering van WiFi-apparatuur. Veel mensen zijn waarschijnlijk niet bekend met de WiFi-producten van de softwaregigant, maar Microsoft leverde een complete lijn wireless-networking producten, waaronder basis-stations, laptop netwerkkaarten en USB-netwerkadapters. De stap van Microsoft lijkt een vrij radicale koerswijziging te zijn op dit gebied, aangezien het bedrijf in februari nog een aantal nieuwe producten voor 802.11g-netwerken heeft uitgebracht.Microsoft 802.11g wireless kitMicrosoft is pas in september 2002 begonnen met het op de markt brengen van 802.11x-producten. In eerste instantie wist het bedrijf nog wel een redelijk marktaandeel te halen, maar verloor hier weer een deel van doordat het bedrijf later was dan de concurrentie met het uitbrengen van 802.11g-apparatuur. De huidige voorraden van het bedrijf zullen nog gewoon verkocht worden, wat betekent dat de producten nog wel enige tijd verkrijgbaar zullen zijn. Nieuwe voorraden zullen echter niet meer worden geproduceerd.

De vier grootste Taiwanese moederbordfabrikanten verwachten dat 2006 een goed jaar voor ze wordt. Volgens cijfermateriaal van DigiTimes zouden MSI, Gigabyte, ECS en Asustek dit jaar samen liefst 128 miljoen mobo's verkopen, een stijging van 22 procent ten opzichte van de hoeveelheid die vorig jaar werd afgezet. De groei komt vooral voor rekening van Asustek en ECS, die elk bijna tien miljoen borden meer dan in 2005 hopen te verkopen. Voor ECS zou dat een groei van bijna vijftig procent betekenen, en Asustek hoopt na de komende jaarwisseling niet minder dan zestig miljoen borden te hebben verkocht. Bij MSI zou dit jaar het aandeel van moederborden en grafische kaarten in de omzet trouwens dalen naar rond de vijftig procent; het bedrijf gaat meer de nadruk leggen op de verkoop van laptops, servers en vooral consumentenelektronica.

BBG Asrock 939Dual-Sata2 Bij Asustek wordt de groei vooral aangewakkerd door het succes van Asrock, het dochterbedrijf dat budgetplanken maakt. Hoewel de Asrock-borden vorig jaar maar 21 procent van het aantal verkochte units uitmaakten, zou de groei dit jaar absoluut gezien even groot zijn als van de andere merken van Asustek: ruim vier miljoen stuks. Asrock zou daardoor in 2006 een kwart van alle Asustek-borden leveren. De goede resultaten van de budgetfabrikant zijn reden om dat bedrijf zelfstandig naar de Taiwanese beurs te brengen, wat in het tweede kwartaal van volgend jaar te gebeuren staat. De voorspellingen van Asrock en ECS zijn overigens de enige twee die een substantieel hogere groei dan in 2005 laten zien. MSI hoopt dat de groei met een bescheiden anderhalf procentpunt toeneemt, Gigabyte verwacht de groei van iets meer dan negen procent te consolideren, maar vooral opvallend is dat de niet-Asrock-divisie van Asus een daling van 28,1 procent naar 9,8 procent groei verwacht.

Vodafone heeft zijn Mobile Connect Card-produktlijn uitgebreid met een HSDPA-kaart, waarmee mobiele computergebruikers een snelle internetverbinding op kunnen zetten. Het bedrijf heeft een deal met Dell gesloten die de kaart later dit jaar als optie in zijn laptops aan zal bieden. Kopers van deze notebooks hebben dan nog wel een Vodafone-abonnement nodig om het web op te gaan, maar vermoedelijk kan deze tegelijk met de computer worden aangeschaft. De deal duidt op een toegenomen interesse van de hardwareindustrie in het promoten van webservices. Eerder sloot Dell al een vergelijkbare overeenkomst met Cingular, en gingen Dell, HP en Lenovo een draadloos partnerschap aan met Verizon.

De Vodafone Mobile Connect Card Broadband is gemaakt door het Belgische Option, die de kaart onder de naam GlobeTrotter op de markt brengt. De maximale downloadsnelheid is geklokt op 1,8Mbps; wat tot vijfmaal zo snel zou zijn als bij standaard 3G-netwerken, en snel genoeg om televisieuitzendingen goed te ontvangen. Uploaden is mogelijk tot een snelheid van 384Kbps. De kaart is backward-compatible; bij afwezigheid van een HSDPA-netwerk wordt er automatisch gezocht naar de snelste 3G-, EDGE- of GPRS-verbinding. Vodafone's HSDPA-kaart zal, afgaande op informatie van de Oostenrijkse provider Mobilkom, vanaf 99 euro (introductieprijs) verkrijgbaar zijn. Zowel Dell als Vodafone hebben medio dit jaar genoemd als tijdsaanduiding voor de beschikbaarheid van de HSDPA-kaart en -netwerkdienst. Wellicht wordt het dan van start gaande WK-voetbal als gelegenheid aangegrepen om snel mobiel internet aan te prijzen. De kleur van de kaart is er alvast naar.

Onlangs noemden enkele fabrikanten hybride schijven nog een teleurstelling, omdat ze geen voordelen boden. Seagate laat zich hierdoor echter niet afschrikken en introduceert zijn eerste lijn hybride schijven met 256MB flashgeheugen.Seagate logoDe hybridetechniek werd onlangs op Diskcon 2007 nog een mislukking genoemd door verschillende bedrijven. Volgens Hitachi zou er pas vanaf 4GB flashgeheugen een significante vooruitgang in snelheid en zuinigheid merkbaar worden. Samsung zoekt de oorzaak voor de mislukking vooral bij Microsoft.Seagate heeft zich hierdoor echter niet tegen laten houden, en komt met 2.5" hybride schijven van 80GB tot 160GB. De toevoeging van 256MB nand-flashgeheugen zou de opstarttijd van een laptop verkorten met twintig procent en het energieverbruik halveren, zo belooft de fabrikant in zijn aankondiging.

  1. http://www.rondeetjolie.com/blog/dovendosi.html
  2. http://blog.roodo.com/dovendosi
  3. https://dovendosi.quora.com/
  4. http://facebookhitlist.com/profiles/blog/list?user=2yqzqu...

Les commentaires sont fermés.