Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22/04/2017

Batterij Toshiba Satellite P800

Verder onderzoek van de Amerikaanse krant Washington Post bevestigt het belang van de naam voor Apple. Zo zou Apple in meerdere grote landen de domeinnaam in handen hebben: via het bedrijf MarkMonitor beschikt het bedrijf over islate.co.uk, islate.jp en islate.fr. De Washington Post wijst er wel op dat onder meer islate.nl, islate.es, islate.org, islate.net en islate.be zeker geen eigendom van Apple zijn, maar onderstreept dat het bedrijf met het Verenigd Koninkrijk de domeinnaam voor hun belangrijkste markt in Europa wel in handen heeft. Onlangs werd ook nog islate.cn geregistreerd door MarkMonitor.Het woord 'islate' is in de Verenigde Staten, zo meldt de krant verder, als merk geregistreerd door een bedrijf genaamd Slate Computing. De Washington Post kon echter geen bewijs van het echt bestaan van dit bedrijf vinden, maar wijst er wel op dat de omschrijving die de registratiedocumenten geven van Slate Computing een vrijwel exacte beschrijving is van de markten waarin Apple actief is. Volgens de Amerikaanse krant is Slate Computing dan ook een door Apple opgericht mantelbedrijf, om de connectie tussen de domeinnamen en Apple te verhullen.

De hardwarefabrikant heeft, ondanks de aanhoudende geruchten over de Apple tablet, niet gereageerd. Wel bleek donderdag dat een mogelijke aankondiging al in aantocht is. Apple heeft in januari het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco afgehuurd. De tablet zou dus op 26 januari aangekondigd kunnen worden.Op basis van speculatie en indirect bewijs melden diverse media dat Apple in januari met zijn langverwachte tablet zal komen. Hoewel het waarschijnlijk is dat er een persbijeenkomst komt, is officieel nog niets over de introductie bekend.Gedurende een groot deel van 2009 gingen er al geruchten dat Apple aan een tablet werkt. Nu wagen diverse media zich aan de voorspelling dat Apple bij een persbijeenkomst die de fabrikant in januari 2010 organiseert, met zijn tablet over de brug zal komen. Onder meer analist Gene Munster van Piper Jaffray is vrij stellig: hij is voor 75 procent zeker dat Apple een media-event zal organiseren in januari, en hij schat de kansen op de introductie van een tablet in op 50 procent.

Hij baseert zich daarbij deels op feiten: Apple heeft bij conventiecentrum Yerba Buena Center for the Arts in San Fransico een ruimte afgehuurd enkele dagen. Steve Jobs' eerste publieke optreden sinds zijn ziekte vond eveneens daar plaats, in september van dit jaar. De kans dat Apple derhalve een product zal aankondigen op 26 januari lijkt redelijk aanwezig.Ook het feit dat Apple diverse mensen aangenomen heeft die portables kunnen ontwerpen, zoals Michael Tchao, de man die mede voor de Apple Newton verantwoordelijk was, duidt op de aanstaande introductie van een tablet. Een werknemer van Apple verzekert The New York Times ervan dat Apple aan een tablet werkt waar Steve Jobs zeer tevreden over is en een inmiddels voormalig werknemer zegt dat de tablet het publiek 'zal verbazen'. Ten slotte zou Apple aan iPhone-ontwikkelaars hebben gevraagd een fullscreen-versie van hun apps te maken. Demo-versies van hun apps zouden bij voorkeur volgende maand gereed moeten zijn.Samsung heeft op de CES nieuwe versies van zijn goedkoopste ultrabooks, de Series 5, getoond. De nieuwe versies hebben een meer high-end uitstraling en krijgen bijvoorbeeld een backlit keyboard. Optioneel krijgen de ultrabooks een Radeon-gpu.

De versies van de nieuwe Series 5 die Samsung op de beursvloer toonde hadden een 14"-scherm en meerdere kleuren, zoals zwart, rood en blauw. De toetsenborden liggen bij de nieuwe versies iets verzonken in de behuizing en alleen rond het keyboard is het oppervlak spiegelend: de rest van de behuizing is mat uitgevoerd. De behuizing is strakker afgewerkt dan bij de huidige Series 5 en, op de onderkant na, volledig van aluminium. De muisknoppen zijn in tegenstelling tot de huidige versie geïntegreerd in het touchpad.De modellen die Samsung toonde hadden een mat scherm en geen touchscreen maar er zouden wel varianten met aanraakgevoelig scherm komen. De resolutie was 1366x768. Er komen versies met Core i3's en Core i5's en met 4GB of 8GB. De harde schijf heeft een capaciteit van 500GB en wordt aangevuld met een caching-ssd van 24GB voor snel starten van applicaties. Net als bij de Series 7 Ultra, komt Samsung met modellen die van een Radeon HD 8750M-gpu van AMD en JBL-speakers voorzien zijn. Verder zijn drie usb-poorten, waarvan één usb 3.0, hdmi, displayport en ethernet aanwezig. Wanneer de nieuwe Series 5 naar Nederland komt en in welke configuraties is niet bekend.

Apple zou oorspronkelijk van plan zijn geweest om in maart 2010 een tablet uit te brengen, maar heeft die introductie naar verluidt uitgesteld tot de tweede helft van dat jaar. Apple zou met een 10,6"-lcd- en 9,7"-oled-variant komen.Er doen al tijden geruchten de ronde over de komst van een Apple-tablet in het voorjaar van 2010, maar Apple laat zelf niets los over een dergelijk product. De fabrikant zou onlangs volgens Digitimes besloten hebben het model uit te rusten met enkele andere componenten dan voorheen, waardoor de introductie uitgesteld is tot de tweede helft van volgend jaar. Ook zou er een 9,7"-oled-model aan de planning zijn toegevoegd en deze zou naast de 10,6"-tablet met lcd-scherm verschijnen.Mogelijk zouden ook kostenoverwegingen ten grondslag liggen aan het uitstel. Een 9,7"-oled-paneel kost fabrikanten momenteel naar verluidt 500 dollar en een paneel zou ongeveer 30 procent van de kosten van een tablet uitmaken. Analisten schatten dan ook dat de productiekosten van de oled-tablet op 1500 tot 1700 dollar liggen.

Omdat de kosten voor het fabriceren van oleds snel dalen, zouden Apples productiekosten in de tweede helft van 2010 dalen tot 1200 à 1500 dollar. De winkelprijs voor het oled-model wordt dan geschat op 2000 dollar. De prijs van de lcd-variant zou op 800 tot 1000 dollar uit kunnen komen. Het oled-paneel zou door LG Display geleverd worden en de productie van de twee tablets zou aan Foxconn, Quanta en Pegatron uitbesteed zijn.Een inkoopactie op de site Inkoopacties.net, die vroeger gevestigd was op LauPro.nl, heeft een negatieve wending gekregen. Er zijn een hoop onduidelijkheden ontstaan rond de inkoopactie en het lijkt erop dat de organisator bezig is met ofwel een oplichtingsactie ofwel een misplaatste grap of wraakactie. We namen contact op met Laurens Broek, de beheerder van de site, die ook op Tweakers.net geregistreerd is onder de nickname jura. We stelden hem een aantal vragen over de site zelf, de misgelopen inkoopactie en hetgeen hij in de toekomst wil doen om situaties als deze te vermijden.

Tweakers.net: Wat houdt het principe van een inkoopactie precies in? En hoe heb je dit opgepakt met je site?LauPro: "Het is zo dat producten veel goedkoper zijn als ze in grote hoeveelheden worden aangekocht. Dat is natuurlijk interessant indien veel mensen geïnteresseerd zijn in een bepaald product. Zo is de inkoopactie geboren: een aantal mensen (de deelnemers) plaatst samen een grote bestelling, zodat er tegen voordelige prijzen kan besteld worden. Iemand neemt de leiding (de organisator) en hij bestelt alles met het geld dat hij van de deelnemers ontvangt. Als alle bestelde producten ontvangen zijn, verzendt hij elke individuele bestelling naar de deelnemers die de bestelling geplaatst heeft.Aanvankelijk verliepen alle inkoopacties via een eigen topic op Gathering of Tweakers, maar nadat er na verloop van tijd veel geld begon om te gaan in de inkoopacties en na een paar minder goede ervaringen werd besloten om het daar niet langer toe te laten. Intussen had ik zelf een systeem opgestart voor de inkoopacties, in mei 2002. In het begin was het een kleine site en draaide ik hem op een server thuis. Nadat de site groeide was ik echter genoodzaakt om de site bij een provider te gaan hosten. Inmiddels is de site overgezet van de domeinnaam LauPro.nl naar Inkoopacties.net, en hebben zo'n 8300 gebruikers zich registreerd op het systeem."

LauPro: "De inkoopactie werd op 21 februari geopend door een zekere 'brightsparkle'. Deze gebruiker had zich de dag ervoor op de site geregistreerd en startte de inkoopactie met de mededeling dat hij 'via een oom computersystemen kan verkopen, uit een faillissement'. Het aanbod bestaat uit een aantal gebruikte laptops en desktopsystemen, waarbij alles zeer goedkoop wordt aangeboden.Er ontstond al snel argwaan onder de (potentiële) deelnemers van de inkoopactie omdat brightsparkle nogal weinig informatie vrijgeeft en in vage bewoordingen praat, zo heeft hij het over 'van een oom' zonder concrete zaken te noemen. Bovendien is hij niet in staat om te antwoorden op een aantal vragen met betrekking tot de aangeboden goederen. De commissie, die het toezicht houdt over alle inkoopacties, besliste toen echter om voorlopig geen actie te ondernemen, omdat het nog niet duidelijk was of de inkoopactie door zou gaan en omdat de omvang ervan nog betrekkelijk klein was. Een drietal weken later is de inkoopactie dan toch opgestart, en heeft hij flink wat deelnemers aangetrokken. Gezien de bovengenoemde gegevens is men echter wat terughoudend met het overmaken van het geld, het gaat immers vaak om bedragen van meer dan honderd euro. Teneinde meer zekerheid te hebben heeft een aantal deelnemers vervolgens het door brightsparkle opgegeven adres nagetrokken. Het resultaat: op het adres van kwestie woonde niemand met de naam die brightsparkle heeft opgegeven als z'n eigen naam.

Def Con hacker conventie illustratieDe bewoner van het huis op het adres in kwestie registreerde zich vervolgens op Inkoopacties.net en verklaarde dat hij helemaal niets weet van een inkoopactie, laat staan van de gebruiker brightsparkle. Laatstgenoemde verklaart vervolgens dat hij militair is en dus geen vaste verblijfplaats heeft. De conclusie is dus dat brightsparkle in ieder geval niet op het genoemde adres woont, en dat veroorzaakt paniek onder de deelnemers die hun geld reeds hebben overgeschreven.Intussen beweert de bewoner van het adres wel contact te hebben gehad met de persoon die de naam heeft waaronder brightsparkle zich uitgeeft. Hij heeft namelijk een oude kennis met die naam. Deze blijkt echter naar eigen zeggen helemaal niets van een inkoopactie af te weten. Brightsparkle heeft echter zijn naam en zijn rekeningnummer opgegeven voor de deelnemers, dus die persoon heeft het geld hoe dan ook ontvangen. Dat is een zeer opmerkelijk feit, aangezien brightsparkle er op deze manier geen baat bij heeft. Dat wekt de indruk dat het óf om een grap gaat, óf dat brightsparkle de twee personen (de persoon met de opgegeven naam en het rekeningnummer, en de persoon met het gegeven adres) een hak wilde zetten.

Vandaag, zondag 21 maart 2004, zijn er nog een aantal zaken aan het licht gekomen. Zo blijkt dat de e-mails en de reacties op het forum van Inkoopacties.net, gepost door brightsparkle, uitgevoerd zijn met een IP van drie verschillende providers. Dat geeft de indruk dat brightsparkle zo anoniem mogelijk probeert te blijven en het wel degelijk om oplichting gaat. Dat laatste is echter nog niet zeker. Een hoop zaken zijn nog onduidelijk en voor de argwaan wekkende feiten kan er een andere verklaring gevonden worden. Zo kan het gebruik van IP's bij verschillende provider mogelijk verklaard worden door het feit dat brightsparkle bijvoorbeeld zowel thuis als op het werk of op school internet gebruikt. Indien het wel degelijk om oplichting zou gaan, zou hij wellicht een anonieme proxyserver gebruikt hebben, hetgeen niet gebeurd is.

Het is echter nog afwachten hoe de situatie evolueert voor we brightsparkle voor oplichter verklaren en verdere actie ondernemen. De persoon van wie het opgegeven rekeningnummer is heeft naar eigen zeggen z'n rekening geblokkeerd, zodat er geen geld meer overgeboekt kan worden. Daarnaast heeft hij aangegeven dat hij het geld zo snel mogelijk terug zal overboeken naar de betrokken deelnemers, dus het lijkt erop dat het hele verhaal positief zal aflopen. Er is echter een zorgzaam puntje: de persoon in kwestie zou in een slechte financiële situatie verkeren en zou al 4000 euro van het geld opgemaakt hebben. Er wordt nu geopperd dat hij een lening aangaat om het geld toch volledig te kunnen terugboeken."Tweakers.net: Een situatie als deze is natuurlijk waar elke potentiële deelnemer van een inkoopactie bang voor is en wat hem mogelijk weerhoudt van deelname. Hoe willen jullie dit in de toekomst aanpakken, en zijn inkoopacties wel veilig te noemen?

  1. http://retrouve3.blog.wox.cc/
  2. http://retrouve3.allmyblog.com/
  3. http://plaza.rakuten.co.jp/davydenko/

Les commentaires sont fermés.