Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

24/04/2017

Batterij Toshiba Portege M700 Tablet PC

Acer heeft in Taiwan een nieuwe Aspire One-netbook aan zijn assortiment toegevoegd. Het gaat om een nieuw model dat zowel Android als Windows draait. Eind september komt het model van Acer naar Nederland.Onbekend is hoeveel exemplaren Acer van zijn dualboot-netbooks verkoopt, maar de fabrikant uit Taiwan blijft vasthouden aan het concept. De laatste toevoeging aan de lijn netbooks met zowel Android als Windows is de Aspire One AOD255, die Acer in Taiwan tijdens een computershow in Taipei heeft uitgebracht.De netbook beschikt verder niet over bijzondere specificaties. Het scherm heeft een diagonaal van 10,1 inch, er is 1GB ddr2-geheugen aanwezig en de hdd heeft een capaciteit van 160GB. Acer levert standaard een accu met drie cellen mee, maar optioneel is een zescellige accu verkrijgbaar. De prijs is omgerekend 277 euro.De netbook is daarmee een variant van de D255, die echter ook met een Atom N550-dualcore zou worden geleverd. De behuizing van de D255 en AOD255 is identiek aan die van de D260. Acer Nederland laat weten dat de D255 eind september, begin oktober in de Benelux uitkomt. Het bedrijf combineert Android hier niet met Windows XP, zoals in Taiwan, maar met Windows 7 Starter. Momenteel verkoopt Acer hier al de D260 met Android en Windows 7 Starter.

Apple verlaagt de prijzen van de verschillende usb-c-adapters die veelal nodig zijn om apparaten op de nieuwe generatie MacBook Pro's aan te sluiten. Tot het eind van het jaar kost bijvoorbeeld de usb-c-naar-usb-a-adapter 9 euro in plaats van 25 euro.In de webwinkel van Apple valt te lezen dat de korting geldt van 27 oktober tot 31 december van dit jaar. In een statement aan The Verge laat Apple weten dat het "erkent dat veel gebruikers vertrouwen op oudere connectoren om hun werk te doen en dus in een overgangsperiode zitten." Het bedrijf stelt verder dat het "consumenten wil helpen over te stappen naar de nieuwste technologie en de groei van dit nieuwe ecosysteem wil stimuleren".De nieuwe MacBook Pro's die Apple eind oktober aankondigde, hebben in tegenstelling tot voorgangers helemaal geen usb-type-a-poorten meer. Ze zijn alleen nog uitgerust met type-c-aansluitingen. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld usb-type-a-apparaten, ethernetkabels of vga-kabels in hun nieuwe MacBook Pro willen steken, zijn ze genoodzaakt om extra geld uit te geven aan Apple-adapters. Onder andere op Tweakers werd negatief gereageerd op de aankondiging.

Apple heeft tot slot ook de prijzen op de LG Ultrafine-displays verlaagd. Zowel de 4K- als de 5K-variant zijn nu goedkoper. Het 4K-scherm is van 749 naar 561 euro gegaan en de 5K-monitor kostte 1399 euro en dat is nu 1049 euro. Deze korting is eveneens tijdelijk en duurt mogelijk ook tot en met het eind van het jaar.Acer en Asus zouden volgens geruchten in Taiwan de productie van ultrabooks al drastisch willen verlagen. Hoewel de verkoop pas sinds kort gestart is, zou de vraag lager zijn dan verwacht en zou er geen verbetering in zicht zijn.Acer en Asus zijn in oktober de verkoop van respectievelijk hun S3- en UX-ultrabooks begonnen. De beide bedrijven zouden echter nu al de bestellingen bij de fabrieken teruggebracht hebben van 250.000 á 300.000 stuks naar 150.000 tot 180.000 voor dit jaar, claimt Digitimes van bronnen bij Taiwanese odm's gehoord te hebben.

De reden zou zijn dat de verkoop in de eerste maand tegenviel en dat het er niet naar uitziet dat de vraag naar ultrabooks gaat stijgen. Er zijn al langer vraagtekens bij de succeskansen van ultrabooks. Vooral de hoge prijs wordt als een obstakel gezien. Intel gaf daarom al eerder aan dat het samen met fabrikanten wil zorgen dat de prijzen omlaag kunnen. Intel gaat onder andere financieel bijdragen om de kosten van onderdelen te verlagen. Acer en Asus gaan onder andere afstappen van aluminium-behuizingen en het chassis van het goedkopere glasvezel maken.De fabrikanten hebben nu hun hoop gevestigd op mei 2012, als ze de ultrabooks met Ivy Bridge-processors uit kunnen rusten. Ook hierdoor zouden de prijzen omlaag kunnen. In oktober 2012 moet de verkoop van ultrabooks opnieuw een duw in de rug krijgen, hopen de fabrikanten, met de komst van Windows 8.De harddisk-afdeling van Toshiba presenteert een nieuwe serie notebookschijven die de lat voor maximale capaciteit en zuinigheid weer iets hoger leggen. De grootste schijf kan 500GB aan data herbergen.

Toshiba 500GB-notebookschijfDe nieuwe serie notebookschijven zal vanaf december leverbaar worden in capaciteiten van 120GB tot 500GB. Met de 2,5"-schijf van 500GB, verdeeld over twee platters, weet Toshiba 576,4Mb per vierkante millimeter op de schijfjes te proppen.De disks met capaciteiten van 500GB, 400GB en 320GB hebben twee platters, terwijl de schijven met capaciteiten van 250GB, 160GB en 120GB het met een enkele platter moeten doen. De geluidsproductie van de schijven met twee platters bedraagt zowel idle als tijdens het zoeken 25dB, terwijl de schijven met een enkele platter tijdens het zoeken 20dB produceren en in idle-toestand op 19dB uitkomen. De schijven danken hun stille werking onder meer aan een aangepaste servo-techniek waarmee de koppen worden verplaatst. Opmerkelijk is dat er volgens Toshiba geen onderscheid bestaat tussen het energieverbruik binnen de nieuwe serie notebookschijven. Voor alle schijven geldt een opgenomen vermogen van 1,7W tijdens het zoeken en 1,4W tijdens het lezen en schrijven.Naast hun stille en zuinige techniek heeft Toshiba ervoor gezorgd dat de disks aan de Europese Rohs-milieunorm voldoen en zonder halogenen worden geproduceerd. Alle schijven zijn met een sata300-aansluiting en 8MB buffer uitgerust, en draaien met 5400 toeren per minuut. De notebookdisks zijn voorzien van een bewegingssensor die de koppen zonodig op een veilige locatie parkeert, wat de kans op beschadiging door schokken moet minimaliseren.

Intel's Centrino-lijn is te hoog geprijsd, zo menen analisten volgens Silicon Strategies. De invloed die Centrino op de mobiele markt gaat hebben zal dan ook minder groot zijn dan verwacht, ondanks Intel's massale marketingcampagne. Het Centrino-platform dat deze week op CeBIT gepresenteerd werd is gebaseerd op de Banias mobiele processor, de 855-chipset en Intel Pro/wireless 2100 draadloze netwerktechnologie. Volgens analisten zou Intel het platform echter te hoog geprijsd hebben, waardoor Intel voorlopig weinig voet aan de draadloze markt zou krijgen. Intel vraagt voor een 1,6GHz Centrino 83 procent meer dan voor zijn 2,2GHz Pentium 4-M. Verder kost de Centrino 802.11b-chipset met $46 229 procent meer dan de marktprijs van $14:Intel CentrinoThere is another problem. "[802.11a/g] is needed for embedded notebooks vs. Centrino which is 'b-only'. Notebook vendors may be reluctant to market this aggressively. However, Intel could push OEMs in this direction by dangling Centrino marketing dollars in front of them", the report said.As a result, there is a window of opportunity for Intersil to grow in WLAN business along with other chipset players, in our opinion, the report added. AMD Athlon XP-M logoIntel zou dan ook wel eens geduchte concurrentie kunnen verwachten van AMD, dat deze week ook een mobiele processorlijn presenteerde in Hannover. AMD's Athlon XP-M-processors, zoals ze gedoopt zijn, worden ook uitgebracht in een ultra low-voltage-uitvoering, met snelheden van 1400+ tot 1800+. Deze processors, in combinatie met de AM1772 draadloze netwerktechnologie die samen met de Athon XP-M's geïntroduceerd werd, zullen net als Centrino gericht zijn op ultradunne en lichte notebooks.

De eerste benchmarkresultaten van een netbook met Android op een Tegra 2-chip zijn opgedoken. De dualcore Cortex A9-cpu presteert onder Android 2.1 een stuk beter dan smartphones met Qualcomms Snapdragon-processor.De Toshiba AC100 haalt met de cpu-benchmarktool Quadrant een score van 1911 onder Android 2.1, meldt het blog Carrypad. De snelste smartphones onder Android 2.1 zitten rond een score van 1000 met dezelfde tool. Onder Android 2.2, waarin diverse verbeteringen zitten om de cpu-prestaties te verbeteren, scoren smartphones beter. De Google Nexus One met Qualcomm Snapdragon-processor scoort rond 1300, de Samsung Galaxy S met Samsung Hummingbird-processor haalt bij Quadrant onder Android 2.2 een score van 1660.De Tegra 2 is op papier een stuk krachtiger dan veel huidige processors. De cpu, die vooral voor tablets is bedoeld, is een dualcore en draait op een Cortex A9-core. De Snapdragons van Qualcomm hebben Qualcomms eigen Scorpion-core, die vergelijkbaar is met het oudere Cortex A8. De Samsung Hummingbird is een op Cortex A8 gebaseerde processor. Zowel de Tegra 2 in de AC100 als de Nexus One en Galaxy S lopen op een kloksnelheid van 1GHz.

Het eerste product met Tegra 2 is de in juni aangekondigde AC100 van Toshiba, de netbook waarmee ook de benchmark is gedaan. De netbook speelt een h.264-video in 1080p af met 13Mbps. Overigens zit er nog wel een grote bug in de firmware. Driekwart van de accucapaciteit gaat op aan 'cell standby', terwijl de netbook niet beschikt over gsm of 3g en dus geen 'cell standby' ondersteunt.Apple heeft volgens een Taiwanese krant Pegatron onder druk gezet om de productie van Asus' Zenbook stop te zetten, anders zou het een contract om de iPhone te produceren verliezen. De Zenbook zou te veel op de MacBook Air lijken.Op zijn vroegst zou Pegatron de productie van de Asus UX31 en UX21 Zenbooks in maart staken, waarna Asus gedwongen zou worden om de productie uit te besteden aan de laptopfabrikanten Compal of Wistron, claimt de Taiwanese krant Commercial Times volgens Digitimes.

Het is Apple naar verluidt niet naar de zin dat Pegatron de Zenbooks maakt, omdat deze flink wat overeenkomsten vertonen met de MacBook Airs, vooral wat design betreft. Pegatron wist in 2011 juist het lucratieve contract voor de productie van de iPhone in de wacht te slepen en Apple zou het concern te kennen hebben gegeven dat het nu een keuze moet maken: of de Zenbooks blijven maken of de iPhones. Pegatron is voortgekomen uit Asus, maar staat sinds januari 2010 op eigen benen.Apple lijkt een snelle release in Nederland en België in gedachten te hebben voor de nieuwe tablet iPad. De specificaties vermelden taalondersteuning voor het Nederlands én Vlaams. Er is niets bekend over een providerdeal in de lage landen.Nederlands is een van de negen ondersteunde talen die vermeld staan in specs van de iPad. Bovendien zijn er 'keyboard support' en woordenboeken in het Nederlands en het Vlaams aan boord, zo vermelden de specificaties. Dat er nu al taalondersteuning is, wijst op een snelle release van de iPad in Nederland en België.De iPad verschijnt over twee maanden eerst in de Verenigde Staten. Een maand later volgt de versie met ondersteuning voor gprs, umts en gps. Daarvoor heeft Apple een deal gesloten met provider AT&T, die ook de iPhone verkoopt.

Er lijkt in Nederland nog geen deal te zijn met T-Mobile: in het interne systeem, waar enkele dagen voor de aankondiging van de iPhone 3GS de nieuwe Apple-smartphone al in vermeld stond, is nog geen spoor te vinden van de iPad, zo meldt een bron met toegang tot het systeem aan Tweakers.net.Apple kondigde de iPad woensdagavond aan tijdens een persevenement in San Francisco. Het apparaat heeft een 9,7" groot capacitief touchscreen en wordt aangedreven door Apples eigen A4-processor met een kloksnelheid van 1GHz. De iPad draait op iPhone OS 3.2. De huidige versie voor de iPhone en de iPod Touch draagt versienummer 3.1.2.Apple heeft een patentaanvraag ingediend waarin een nieuwe plek voor wifi-antennes wordt omschreven. De antennes zitten achter het logo aan de achterkant van de hardware. Dat maakt volledig metalen behuizingen mogelijk.In het patent wordt specifiek verwezen naar de MacBook en de iPhone, meldt Patently Apple, dat de patentaanvraag ontdekte. Het logo bevat een 'bakje', waarin de antennes kunnen worden gesitueerd. Vervolgens kan draadloze straling van bijvoorbeeld wifi, 3g of gsm, door het logo heen de antenne bereiken. Op die manier kan de rest van de behuizing van metaal worden gemaakt. Metaal laat straling minder goed door dan de materialen die over het algemeen voor logo's worden gebruikt.

  1. http://retrouve3.cafeblog.hu/
  2. http://retrouve3.blogghy.com/
  3. http://en.donkr.com/blog/retrouve3

Les commentaires sont fermés.