Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

25/04/2017

Batterij Toshiba PA3728U-1BRS

De iPad heeft een accelerometer en een kompas, een speaker, een microfoon en een ingang voor een usb-kabel van Apple. De 3G-versie beschikt daarnaast over agps. Apple claimt tien uur aan batterijduur en een standbytijd van meer dan een maand. Vrijwel alle iPhone- en iPod Touch-applicaties kunnen op de iPad worden gedraaid. De iPad heeft weliswaar een fors groter scherm dan de iPhone, maar er is ondersteuning voor upscaling. Developers kunnen er echter ook voor kiezen om speciale iPad-versies te maken. De iPhone-sdk bevat vanaf vandaag ondersteuning voor het maken van iPad-applicaties en er komt een speciale App Store voor het tablet. Voor zover bekend is het niet mogelijk om meerdere applicaties naast elkaar te draaien.

iPad iBooksApple heeft verder de virtuele deuren van zijn iBook Store geopend. De iBook Store zal ebooks in het open epub-formaat gaan verkopen. Apple heeft overeenkomsten met de uitgevers Penguin, McMillion, Simon & Shuster en HarperCollins gesloten. Ook is er een knop voor directe toegang naar de New York Times. De iBook Store werkt op dezelfde manier als de App Store en de iTunes-winkel. De iPad geeft een virtuele boekenplank weer en met een druk op de knop krijgt hij toegang tot de winkel. Na aanschaf nemen de gekochte boeken plaats op de boekenplank. De gebruiker kan langzaam door boeken bladeren door met zijn vingers over het scherm te bewegen en tussen vijf fonts en verschillende fontgroottes kiezen. De prijzen van de boeken variëren van 5 dollar tot 15 dollar.

Naast de iBook-applicatie heeft Apple ook een bundeling iWork-apps voor de iPad geopenbaard. Het gaat om een speciale uitgeklede variant van iWork die op het apparaat kan draaien en waaraan het ontwikkelteam een jaar gewerkt heeft. Gebruikers van de iPad krijgen een versie van tekstverwerker Pages, spreadsheetprogramma Numbers en presentatiesoftware Keynote die ze met hun vingers kunnen bedienen. De apps kunnen uit iWork '09- of Microsoft Office-documenten importeren en naar pdf of iWorks '09 exporteren. Gebruikers kunnen iWork in zijn geheel voor 30 dollar aanschaffen in de App Store, maar de drie onderdelen komen ook afzonderlijk voor 10 dollar per stuk beschikbaar.

Als browser wordt Safari gebruikt, dezelfde als op de iPod en in OS X. De muzieksoftware van Apple, iTunes, is ook aanwezig op de iPad. Uiterlijk heeft de iPad-versie van iTunes veel weg van de desktopversie. Net als voor de iPhone zal de New York Times met een speciale iPad-applicatie komen. Met de iPad kan de bekende krant worden gelezen met een layout die slechts weinig verschilt van de papieren krant. Daarmee heeft de app wel wat weg van de desktopreader Times Reader. Er is geen Flash-plugin beschikbaar voor de iPad. Dat was tijdens de presentatie al te zien, nadat Flash-objecten niet wilden laden in de browser. Foto's met de meegeleverde foto-applicatie kunnen worden gesynchroniseerd met zowel OSX- als Windows-computers. Synchronisatie met iPhoto op OSX is wel completer, zo kunnen plaatsen worden uitgewisseld. Foto's kunnen onder andere worden gesorteerd op plaats, waarbij een Google Maps-overzichtskaart van de wereld kan worden gebruikt om te navigeren tussen foto's.

Omdat typen op een touchscreen-apparaat niet ideaal is, heeft Apple twee toetsenbord-accessoires ontwikkeld. Het gaat om dockingstations waarin de iPad verticaal geplaatst kan worden zodat deze als een kleine monitor fungeert. Er komt een variant met aangehecht keyboard en een zonder. De iPad communiceert via bluetooth met een draadloos toetsenbord. Verder brengt de fabrikant een Camera Connection Kit uit en dit is een kleine adapter om foto's van een camera of sd-kaart te importeren. Ook komt er een iPad Case ter bescherming van de tablet. Deze hoes kan echter ook gebruikt worden om de tablet schuin op een oppervlak te leggen voor eenvoudiger typwerk of deze rechtop te zetten om foto's of video te bekijken.iPad accessoiresiPad accessoiresiPad accessoiresiPad accessoiresiPad accessoiresiPad accessoiresiPad accessoires Aan de aankondiging van de iPad ging een lange periode van geruchten vooraf. Onder andere namen als iSlate en iTablet passeerden de revue. Al in 2005 berichtte Tweakers.net over een 'Tablet Mac' waarop het bedrijf uit Cupertino patent zou hebben aangevraagd, en in 2006 beweerden anonieme bronnen dat er 'volgend jaar' al een Apple-tablet zou worden aangekondigd. In 2009 liepen de geruchten pas echt hoog op; dat Apple het bestaan van zijn tablet-pc tot aan de aankondiging nooit heeft bevestigd, deed daar weinig aan af.

Microsoft heeft een applicatie vrijgegeven waarmee bezitters van een netbook zonder optische drive toch Windows 7 op hun systeem kunnen installeren. Het nieuwe besturingssysteem kan daarmee vanaf een usb-stick worden geïnstalleerd.De Windows 7 USB/DVD Download Tool kan gratis worden gedownload bij de Microsoft Store en is 946KB groot. De applicatie maakt van een iso-bestand of image van Windows 7 een bootable kopie voor gebruik op de usb-stick. Hierdoor kunnen gebruikers zonder optische drive of machines zonder besturingssysteem Windows 7 installeren.Om Windows 7 met behulp van deze tool op een machine te installeren, is een usb-stick van minimaal 4GB nodig. Ook is .Net Framework 2.0 vereist, dat automatisch wordt geïnstalleerd als het niet aanwezig is. Gebruikers die het OS vanaf een usb-stick willen installeren, zullen in het bios de opstartvolgorde moeten aanpassen.Microsoft heeft speciaal voor netbooks Windows 7 Starter op de markt gebracht. Veel netbookfabrikanten zullen deze versie naar alle waarschijnlijkheid gaan leveren bij hun producten. Tot nu toe werden netbooks doorgaans geleverd met Windows XP omdat Vista niet goed draaide op dergelijke lichte systemen. Netbook-bezitters die nu XP draaien en over willen stappen op Windows 7 zullen overigens hun data moeten backuppen: een upgrade is niet mogelijk, zodat ze zich van een schone installatie moeten bedienen.

De Windows 7 USB/DVD Download Tool is sinds afgelopen weekeinde via de Meuktracker van Tweakers.net te downloaden. Op een speciale pagina heeft Microsoft een beknopte gebruikshandleiding en een faq gepubliceerd.Asus heeft bekendgemaakt dat het in maart begint met de verkoop van de eerder aangekondigde Chromebox, een kleine desktop die draait op Chrome OS. De goedkoopste versie moet 179 dollar kosten en beschikt over een Celeron 2955U-processor, maar er zijn ook varianten met Core-cpu's.Verder beschikt de Chromebox over 16GB opslag via een ssd en 2GB of 4GB ram. Daarnaast wordt 100GB aan cloudopslag via Google Drive bijgeleverd, die overigens twee jaar lang beschikbaar blijft. Opslag kan uitgebreid worden via microsd-kaartjes. Verbindingen kunnen gelegd worden via wifi 802.11n, bluetooth 4.0, ethernet of hdmi. Daarnaast zijn er vier usb 3.0-poorten aanwezig. Voor een meerprijs kan in plaats van de Celeron-processor gekozen worden voor een Core i3 4010U of Core i7 4600U.

De software is gebaseerd op het Chrome OS van Google. Alhoewel al verscheidene apparaten met Googles besturingssysteem op de markt zijn gekomen, zijn er nog maar weinig desktopsystemen: alleen Samsung heeft vooralsnog een Chromebox op de markt gebracht. Asus liet eerder weten plannen te hebben voor goedkope Chromebooks.Asus had tijdens de IDF-beurs in september vorig jaar al aangekondigd met de Chromebox te zullen komen. De fabrikant had echter nog nauwelijks specificaties bekendgemaakt. In maart moet de Chromebox verkrijgbaar zijn, maar het is nog onduidelijk of het apparaat ook naar Nederland komt.Dell heeft twee nieuwe mobiele Precision-workstations aan zijn assortiment toegevoegd. De Precision M4600 en M6600 worden met Intel Sandy Bridge-processors geleverd en kunnen AMD FirePro of Nvidia Quadro-gpu's bevatten.

De M4600 heeft een 15,6"-scherm dat standaard een resolutie van 1366x768 pixels heeft, maar dat optioneel met een ips-paneel met rgb-led-backlight en een resolutie van 1920x1080 beeldpunten voorzien wordt. De processor is een model uit Intels Sandy Bridge-lijn, waarvan de Core i7-2920XM de snelste optie is. De M4600 kan met maximaal 32GB 1333MHz-geheugen uitgerust worden en Dell biedt de mogelijkheid een ssd van 128GB naast de hdd in te bouwen of twee ssd's te plaatsen. De gpu is de AMD FirePro M5950 met 1GB gddr5, de Nvidia Quadro 1000M met 2GB gddr3 of de Nvidia Quadro 200M met 2GB gddr3. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar in de VS is de M4600 vanaf 10 mei leverbaar voor 1678 dollar.De M6600 heeft een 17,3"-scherm met resolutie van 1600x900 pixels en upgrademogelijkheid naar een 1920x1080-pixelpaneel met multitouch-ondersteuning. De gpu-opties van dit model zijn de AMD FirePro M8900 Mobility Pro met 2GB gddr5, de Nvidia Quadro 3000M met 2GB gddr5, de Nvidia Quadro 4000M met 2GB gddr5 of de Quadro 5010M met 4GB gddr5. Dit werkstation heeft twee 2,5"-bays voor de opslagmedia. De M6600 kan met dezelfde processors uitgerust worden als de M4600. De M6600 kost 2158 dollar en komt eveneens op 10 mei beschikbaar in de VS.

Verder heeft Dell zijn R5500-workstation voor racks uitgebracht. Dit werkstation kan twee 'oude' Xeon 5600-processors en vijf pcie x16-kaarten bevatten. Ook is er ruimte voor 192GB ecc-geheugen en vijf sas- of sata-schijven, en voorziet Dell het model van de Tesla C2050-kaart voor gpgpu-doeleinden. De R5500 komt op 3 mei uit en kost volgens Anandtech 2551 dollar.Asus zou van plan zijn om geen netbooks meer uit te brengen in zijn Eee PC-lijn door tegenvallende verkopen en de komst van Windows 8. Ook MSI en Acer zouden willen stoppen met netbooks en zich willen richten op notebooks en tablets.Met de allereerste Eee PC was Asus de pionier in de netbookmarkt, maar door de snel groeiende populariteit van tablets en notebooks, zoals nieuwe ultrabookmodellen, is de klad gekomen in de verkoop van netbooks. Ook de vraag naar 10"-netbooks in opkomende economieën in Zuid-Amerika en Azië zou tegenvallen, zo meldt Digitimes. Daarop zou Asus hebben besloten om geen nieuwe Eee PC's meer uit te brengen en de bestaande voorraden zo snel mogelijk op te maken. Asus zou zich willen richten op zijn Transformer-tablets in de 10"-markt. Ook MSI zou willen stoppen met de verkoop van netbooks, evenals Acer.

  1. http://dovendosi.kinja.com/
  2. http://dovendosi.bravesites.com/blog
  3. http://dovendosi.sosblogs.com/

Les commentaires sont fermés.