Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

26/04/2017

Batterij Acer Aspire 5253

Het is nog onduidelijk hoeveel Hui voor de computerfabrikant neer zal tellen, maar Japanse kranten schatten dit in op circa 52 miljoen dollar. NEC betaalde tien jaar gelden 200 miljoen dollar voor Packard Bell. De verkoop aan Hui is naar verwachting eind september afgerond. De ondernemer was eerder eigenaar van eMachines en verkocht dit in 2004 aan Gateway, waarbij hij de helft van de 60 miljoen dollar bedragende opbrengst onder zijn 140 werknemers verdeelde. Het is onbekend of Hui's employees nu de helft van het aankoopbedrag van Packard Bell zullen moeten ophoesten.Er zijn sinds de start honderd miljoen apps gedownload uit de Mac App Store. Dat heeft Apple bekendgemaakt. Daarmee is de Mac App Store nog altijd kleiner dan de iOS App Store; daar worden elke drie dagen honderd miljoen apps gedownload.Apple opende de deuren van zijn Mac App Store begin januari en in bijna een jaar tijd is het aantal van honderd miljoen downloads bereikt, claimt Apple. Daarbij zitten waarschijnlijk ook de miljoenen downloads van Mac OS X Lion, de update voor het besturingssyteem die alleen via de Mac App Store verkrijgbaar was. Het aantal applicaties voor Mac OS X in de Mac App Store ligt volgens Apple op 'duizenden'. De Mac App Store-software staat standaard op nieuwe Mac-producten.

De cijfers staan in schril contrast tot de al veel langer bestaande App Store voor iOS, waarbij Apple voor het eerst experimenteerde met een centrale plaats om apps te vinden, te betalen en van updates te voorzien. Uit de iOS App Store worden een miljard apps per maand gedownload en zijn 18 miljard applicaties gedownload sinds de start in juli 2008. Het aantal apps in de iOS App Store ligt inmiddels op een half miljoen. Daarmee is de App Store nog altijd groter dan de Android Market, waarin ongeveer 350.000 apps te vinden zijn.Apple heeft maandag zijn nieuwe versie van het OS X-besturingssysteem aangekondigd. De versie, Yosemite, komt met een aangepast uiterlijk en nieuwe features die de nadruk leggen op samenwerken. Yosemite komt voor consumenten in de herfst gratis beschikbaar.Mac OS X YosemiteOS X 10.10 komt met een radicaal ander uiterlijk. In tegenstelling tot voorgaande versies zijn de iconen veel platter, een lijn die Apple eerder inzette met iOS 7. Gradiënten en texturen ontbreken en de panelen zijn nu doorschijnend. Daarnaast kan de taakbalk bovenin ook worden ingesteld in een donkere kleur, waarmee Apple naar eigen zeggen powerusers tegemoet wil komen.

Apple heeft in Yosemite ook het Notification Center onder handen genomen. Met het nieuwe notificatiecentrum kunnen gebruikers zelf instellen wat er kan worden getoond. Zo kunnen de kalender en het weer direct worden getoond en is het ook mogelijk om widgets van applicaties uit de App Store in willekeurige volgorde toe te voegen. Verder ondergaat Spotlight een update en kan er met de tool voortaan op het web worden gezocht.Apple legt met Yosemite vooral de nadruk op het werken tussen verschillende apparaten. Een van de grootste veranderingen is de nieuwe clouddienst iCloud Drive. Daarbij zijn iCloud-bestanden voortaan ook direct benaderbaar via Finder en zijn ze vanuit dat programma ook te beheren. De bestanden in iCloud Drive kunnen worden gesynchroniseerd via Mac-en Windows-computers, iets wat met de Onedrive-client van concurrent Microsoft ook al mogelijk is.Verder biedt Apple de mogelijkheid om met AirDrop voortaan bestanden te delen tussen Macs en iOS-apparaten. Voorheen was die functie om bestanden via een ad-hoc-wifi-verbinding te delen alleen aanwezig op iOS-apparaten. Het duurde even voordat Apple deze functionaliteit uitrolde, want vorig jaar waren er namelijk al geruchten over AirDrop-integratie op Mac.

Apple kondigde ook Handoff aan, waarmee met meerdere apparaten aan een bestand kan worden gewerkt. Iemand die bijvoorbeeld op een Mac een presentatie maakt en vervolgens wegloopt met zijn iPad, krijgt op de tablet een notificatie te zien. Wanneer hij die vervolgens wegveegt, kan hij verder werken aan het bestand dat op zijn Mac stond. Handoff werkt alleen als de apparaten in het begin dicht bij elkaar liggen.Met Yosemite maakt Apple het ook mogelijk om via een iPhone te bellen met een Mac. Zo verschijnen telefoonoproepen op het Mac-scherm en zijn die vanaf daar ook te beantwoorden. Ook kan er vanaf de Mac voortaan worden gebeld.Mac OS X YosemiteIn Yosemite heeft ook Safari een grote wijziging ondergaan. Apple heeft voortaan de bladwijzerbalk weggelaten en gecombineerd met de adresbalk. Daarnaast paste de fabrikant ook de tabsinterface aan; Safari toont voortaan tabbladen in een overzicht met miniaturen, waarbij tabbladen die betrekking hebben op één site in een aparte stack worden getoond. Verder ondersteunt de browser nu WebGL, Spdy en html5 premium video, waarmee bijvoorbeeld zonder plugin naar Netflix kan worden gekeken. Dit komt volgens Apple de batterijduur ten goede. Tenslotte kunnen afbeeldingen in de browser zelf worden bewerkt.

Ook Mail is aangepast, toonde software-engineer Craig Federighi tijdens de Keynote. Apple laat gebruikers met MailDrop voortaan bijlagen van 5GB via mail versturen, waarbij de bijlagen naar iCloud worden gestuurd en daar versleuteld worden opgeslagen. De ontvanger krijgt het bestand direct te zien in Mail, mits hij een Mac-gebruiker is. Gebruikers van andere mailclients krijgen een linkje naar iCloud, waarna ze het bestand kunnen downloaden. Met Mail is het voortaan ook mogelijk om handgeschreven informatie aan mailtjes toe te voegen, een techniek die Apple MarkUp noemt.Verder werkt Apple aan een nieuwe interface van de foto-applicatie, die lijkt op de app die Apple aankondigde voor iOS 8. Er is een zoekfunctie toegevoegd, waarmee kan worden gezocht op locatie, tijd en album. De foto-app komt later beschikbaar voor Mac. Tenslotte komt Yosemite met de optie om sms-berichten die met een iPhone worden ontvangen, ook in de Berichtenapplicatie van Mac OS X weer te geven.

Yosemite is per direct verkrijgbaar voor ontwikkelaars. Apple stelt het besturingssysteem daarnaast deze zomer beschikbaar in een publiek bètaprogramma, waarna de fabrikant Yosemite aankomende herfst als gratis download naar het grote publiek uitrolt.Apple heeft in de laatste drie maanden van 2009 een recordomzet en -winst behaald. Vooral de nieuwe iMac en de iPhone vliegen de winkel uit. Hoewel er ook meer Macbooks en iPod touch's zijn verkocht, is de groei daar aanzienlijk minder hoog.In het eerste kwartaal van Apples fiscale boekjaar 2010, dat eindigde op 26 december 2009, heeft de fabrikant een winst van 3,38 miljard dollar behaald op een omzet van 15,68 miljard dollar. Dit is een stijging van respectievelijk 50 procent en 32 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.De iPhone is inmiddels goed voor het grootste deel van de omzet, waarmee de smartphone de iPod heeft ingehaald, zo blijkt uit de maandagavond gepresenteerde kwartaalcijfers van Apple. In totaal verkocht Apple ruim 8,7 miljoen iPhones, wat iets meer dan een verdubbeling is ten opzichte van een jaar eerder.

Ook de omzet uit de verkoop van iPhones, accessoires en overeenkomsten met telco's steeg flink. Deze omzet groeide met 90 procent tot 5,58 miljard dollar, waarvan iets meer dan 5,4 miljard dollar daadwerkelijk afkomstig is uit de verkoop van iPhones. De gemiddelde verkoopprijs van de smartphone ligt hiermee op 620 dollar. De resterende 180 miljoen dollar is klaarblijkelijk het resultaat van de telecomdeals en de verkoop van accessoires.De verkoop van iPods is daarentegen gedaald. In totaal gingen er 20,9 miljoen van deze draagbare muziekspelers over de toonbank, wat 8 procent minder is dan een jaar eerder. Hoewel er minder iPods werden verkocht, groeide de omzet overigens wel met 1 procent tot 3,4 miljard dollar. Dit is vooral te danken aan het succes van de iPod touch. Terwijl de verkoop van de traditionele iPod kelderde, steeg de verkoop van de touch-uitvoering met 55 procent. Als gevolg hiervan is de gemiddelde opbrengst per verkochte iPod met 9 procent gestegen tot 162 dollar.De in oktober vorig jaar geïntroduceerde nieuwe iMacs blijken volgens Apple ook een schot in de roos. De winst uit de Apple-desktopmarkt, waaronder de iMac, Mac mini, Mac Pro en Xserve vallen, steeg met 62 procent tot 1,69 miljard dollar. In totaal gingen er 1,23 miljoen van dergelijke producten over de toonbank, wat een stijging van 70 procent is vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Opvallend is dat de opbrengst per verkochte desktop ten opzichte van een jaar geleden met 6 procent is gedaald tot 1324 dollar.

Voor de komende maanden verwacht Apple een daling in de verkopen met een geschatte omzet tussen de 11 en 11,4 miljard dollar. Wel hint de fabrikant op enkele nieuwe producten die het op stapel heeft staan. "De producten die we dit jaar willen introduceren, zullen het goed doen", aldus Steve Jobs, directeur van Apple. "We trappen deze week al af met een nieuw product waar wij erg enthousiast over zijn." Jobs verwijst hiermee naar een evenement dat gepland staat voor 27 januari en waar de fabrikant naar verwachting een tablet zal aankondigen.Apple heeft afgelopen kwartaal 7,4 miljoen iPhones verkocht, zeven procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Ook de verkoop van Macs nam toe. Apple bracht in hetzelfde kwartaal echter minder iPods aan de man.Door de toename van verkopen van iPhones en Macs stegen de omzet en de winst aanzienlijk, meldt Apple bij de presentatie van de cijfers, die de periode tussen juli en september bestrijken. De omzet kwam uit op 9,87 miljard dollar, waar dat vorig jaar nog 7,9 miljard dollar was. De nettowinst steeg naar 1,67 miljard dollar, fors meer dan de 1,14 miljard dollar winst die in hetzelfde kwartaal vorig jaar behaald werd.

De verkoop van iPhones steeg afgelopen kwartaal met zeven procent en zal volgens Apple in het huidige kwartaal nog verder stijgen. De iPhone 3GS komt in landen, waar het toestel eerst bij slechts één provider te krijgen was, onder de vlag van meerdere providers op de markt. Of dat ook in Nederland gaat gebeuren, is vooralsnog onbekend. T-Mobile heeft het alleenrecht op de verkoop van de iPhone. Bovendien komt de Apple-smartphone ook naar China, dat de grootste afzetmarkt voor mobieltjes ter wereld is.De verkoop van iPods daalde van 11 miljoen een jaar geleden naar 10,2 miljoen. Daarmee kwam de verkoop van de muziekspeler op hetzelfde niveau uit als in het vorige kwartaal, toen Apple ook een goed kwartaal had. De daling was nagenoeg exclusief toe te schrijven aan de mindere verkopen van de modellen iPod Nano en Classic. De verkoop van de iPod Touch verdubbelde, volgens Apple.De fabrikant verkocht 3,05 miljoen Mac-computers, een stijging van 17 procent ten opzichte van een jaar geleden. Afgelopen kwartaal kwamen nieuwe modellen op de markt en bracht Apple een nieuwe versie van zijn besturingssysteem Mac OS X uit: Snow Leopard.

De vorige update deden we amper een maand geleden en met bijna dubbel zoveel views werd deze al een stuk beter ontvangen dan zijn voorganger. Waar we vorige keer vooral terugblikten op interessante producten als kleine hd-camera's en prepaid telefoons, blikken we deze keer vooruit op het nieuwe klimaat in de huiskamer- en computerkas, en de ontwikkeling van Pricewatch 3.0.De Core i7 van Intel is inmiddels een geaccepteerde speler op de processormarkt en werd recent aangevuld met de nieuwe Core i5. De nieuwe mainstreamprocessor van Intel wordt met lovende reviews ontvangen; ook het nieuwe ontwerp werd uitgebreid op Tweakers.net besproken. De i7 beleefde in de Pricewatch zijn populairste periode al 11 maanden geleden toen hij in oktober vorig jaar werd aangekondigd. De processor werd echter pas in mei dit jaar in grote getale aangeschaft, doordat veel tweakers de kat uit de boom keken en het vakantiegeld besteedden aan een welverdiende upgrade.

  1. http://dovendosi.comunidades.net/
  2. http://www.bloghotel.org/enablesyou/
  3. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051

Les commentaires sont fermés.