Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

27/04/2017

Batterij Acer Aspire 7730Z

Met de leveringen van iPads gaat het minder. Het aantal daalde wederom met enkele tientallen procenten en komt voor het eerst sinds de release van de iPad 2 uit onder de tien miljoen. Apple hield tot nu toe vol dat de dalingen kwamen doordat gebruikers langer met een iPad deden en ze minder vaak vervingen. Apple licht de cijfers dinsdagavond laat toe aan investeerders en zal dan waarschijnlijk ingaan op de vraag of die claim nog steeds geldt. De leveringen van de iPad mini 4 zitten er wel bij, maar de grotere iPad Pro is nog niet te koop. Die zal vermoedelijk in de komende maanden voor een nieuwe groei moeten zorgen.De leveringen van Macs groeiden licht met 3,6 procent. Totaan een half jaar geleden groeide het aantal geleverde Macs veel sneller, waardoor het erop lijkt dat de grootste groei eruit is. Vooral dankzij de iPhone noteerde Apple wederom recordcijfers op het gebied van omzet en winst. De omzet kwam uit op 51,5 miljard dollar, omgerekend 46,6 miljard euro. Ongeveer 62 procent van de omzet is afkomstig van de iPhone. De winst bedroeg 11,1 miljard dollar, een stijging van bijna 30 procent.Apple heeft dinsdagavond nieuwe bètaversies van zijn recentste besturingssystemen iOS 9, watchOS 2 en OS X 10.11 El Capitan vrijgegeven. In iOS 9 zit naar verluidt een programma om apps tijdelijk te verwijderen om plaats te maken voor systeemupdates.

De versies komen over-the-air binnen en bieden vooral bugfixes. Toch beschikt de nieuwste iOS-testversie over een nieuwe toevoeging om opslagruimte te beheren, ontdekte Macrumors. Het gaat om een pop-up die gebruikers met te weinig ruimte voor het binnenhalen van de update voorstelt om apps te verwijderen. Op die manier kunnen ze ruimte vrijmaken voor belangrijke systeemupdates. In het verleden bleek het namelijk niet altijd mogelijk om software-updates te installeren door te weinig ruimte. Na installatie worden de verwijderde apps automatisch weer teruggezet en wordt alle data hersteld, zodat gebruikers geen hinder ondervinden.Apple presenteerde iOS 9 begin deze maand. De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple richt zich onder meer op verbeteringen voor virtuele assistent Siri en nieuwe features voor iPads. Het gaat waarschijnlijk ook om hogere schermresoluties, wat duidt op de komst van een grotere iPad.De Amerikaanse fabrikant kwam dinsdag ook met een nieuwe testversie voor watchOS 2, het besturingssysteem van de Apple Watch. De update werd kort daarna teruggetrokken nadat gebruikers melding maakten van problemen bij het updaten. Vermoedelijk verschijnt de nieuwe versie later alsnog. In watchOS 2, dat begin deze maand werd aangekondigd, kunnen gebruikers de watchface veranderen in een eigen foto of fotoalbum. Daarnaast is er onder andere een nieuwe functie, die Complications heet. Hiermee kunnen ontwikkelaars informatie van andere apps toevoegen aan Watch.

Tot slotte bracht Apple een nieuwe bètaversie voor de nieuwe OS X-versie met de naam El Capitan uit, die voornamelijk bugfixes bevat. El Capitan, formeel bekend als OS X 10.11, bevat verbeteringen voor de interface. Ook brengt de update veel wijzigingen onder de motorkap met zich mee. Zo zouden apps 40 procent sneller moeten laden.De verkoop van iPhones zit weer in de lift. Nadat de groei er afgelopen kwartalen een beetje uit leek, verkocht Apple afgelopen kwartaal rond 34 miljoen iPhones, een stuk meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.Apple verkocht meer iPhones, mede omdat de nieuwe modellen iPhone 5s en iPhone 5c gelijk in meer landen beschikbaar waren, waaronder in China. Dat dreef de verkopen in het eerste weekeinde op tot negen miljoen exemplaren, zo zei Apple eerder al. De verkopen zijn verder goed vergelijkbaar, omdat de iPhone 5s en 5c bijna op hetzelfde moment uitkwamen als de iPhone 5 vorig jaar. De verkopen stegen met meer dan 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.Het zomerkwartaal is al een paar jaar voor Apple een lastige periode, omdat in die tijd iedereen weet dat er nieuwe versies van producten als de iPhone en iPad aan zitten te komen, terwijl die er een groot gedeelte van het kwartaal of een heel kwartaal nog niet beschikbaar zijn.

Apple verkocht 14,1 miljoen iPads, ongeveer gelijk met die van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Een verschil is dat Apple toen nog maar een model in de winkel had liggen en nu twee: naast de reguliere iPad was ook de iPad mini te koop.De verkopen van Macs daalden licht naar 4,6 miljoen exemplaren. Apple maakte een winst van 5,4 miljard bij een omzet van ongeveer 27 miljard euro. De winst is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de omzet juist steeg.Apple heeft in de afgelopen maanden de groei in verkopen van iPads zien dalen. De verkoop van iPhones ging beter en steeg met 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse elektronicaproducent.Apple verkocht 43,7 miljoen iPhones in de maanden januari, februari en maart en dat waren er in dezelfde periode vorig jaar 37,4 miljoen. Apple bracht iets meer dan een half jaar geleden zijn iPhone 5s en 5c uit en kwam onlangs ook met een 8GB-versie van de iPhone 5c.Het aantal verkochte iPads kwam uit op 16,3 miljoen tegenover 19,5 miljoen in de eerste maanden van 2013. Apple bracht juist eind vorig jaar nieuwe iPads uit, waaronder de iPad Air en iPad mini Retina. Het aantal verkochte Macs is 4,1 miljoen, iets hoger dan de 3,9 miljoen van vorig jaar.

Daarmee lijkt langzaamaan een einde te komen aan de onstuimige groei van zowel de iPhone als de iPad, de grootste inkomstenbronnen van Apple. Terwijl de verkopen van de smartphonemarkt als geheel nog altijd met tientallen procenten toenemen, groeien de verkopen van iPhones al meer dan een jaar lang minder dan die van de rest van de markt. De groei van 17 procent is wel hoger dan die in voorgaande kwartalen.Apple draaide een omzet van omgerekend rond 33 miljard euro en maakte een winst van omgerekend 7,6 miljard euro. Dat is iets hoger dan de omzet en winst in dezelfde periode vorig jaar.Update, donderdag 08:15: Apple claimt in een toelichting dat de terugloop in iPad-verkopen minder dramatisch is dan de kwartaalcijfers doen voorkomen. Het bedrijf zegt dat consumenten 17,5 miljoen iPads kochten tegenover 18 miljoen hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In de kwartaalcijfers staan slechts cijfers over aan verscheepte iPads: Apple noemt net als vrijwel alle andere fabrikanten zelden tot nooit echte verkoopcijfers.Apple heeft de verkoop van iPads afgelopen kwartaal zien dalen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de fabrikant. Er werden 14,6 miljoen Apple-tablets verkocht, minder dan de 17 miljoen van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Het aantal verkochte iPads lag met 14,6 miljoen ook ver onder de 19,5 miljoen verkochte exemplaren van vorig kwartaal. De daling is onverwacht, omdat Apple sinds een half jaar met de iPad mini een extra model op de markt bracht. Apple maakte niet bekend hoeveel van de verkochte tablets iPad mini's zijn. De daling kan mede veroorzaakt zijn doordat Apple hetzelfde kwartaal vorig jaar de eerste iPad met retina-scherm - een compleet nieuw model - uitbracht, terwijl dit kwartaal alle verkopen moesten komen van modellen die al enige tijd op de markt waren.Een andere verklaring is dat het met voorraadbeheer te maken heeft: net als andere fabrikanten betreffen de verkoopaantallen van Apple de verkopen aan retailers en providers, niet die aan consumenten. Apple zegt voorraden iPads dit kwartaal te hebben afgebouwd, waardoor de daling in de verkopen van iPads erger lijkt dan dat hij is: niet alle iPads die bij winkeliers uit voorraad zijn verkocht, zijn aangevuld met nieuwe modellen vanuit Apple.Apple verkocht 31 miljoen iPhones. Dat is fors minder dan de 37,4 miljoen van het vorige kwartaal, maar in het voorjaar van 2012 had Apple in de verkopen een zelfde dip: veel gebruikers kopen iPhones in de eerste maanden na release, waarna de verkopen gestaag teruglopen. Ten opzichte van een jaar geleden namen de verkopen van iPhones wel flink toe. Daarbij moet aangetekend worden dat de gemiddelde verkoopprijs van een iPhone op 581 dollar lag, ten opzichte van 613 dollar drie maanden geleden. Dat duidt erop dat klanten nu meer dan eerder gaan voor de goedkopere modellen iPhone 4S en 4 en in mindere mate voor de iPhone 5.

Het is voor het eerst dat Apple minder iPads verkoopt dan dezelfde periode een jaar eerder; bij iPhones is dit zelfs nog nooit gebeurd. De daling bedroeg ongeveer 14 procent. De verkoop van iPhones groeide in dezelfde periode met 20 procent. Het is onduidelijk waaraan Apple de daling van de iPad-verkoop aan wijt: in het kwartaalbericht staat er niets over. Wellicht raakt de markt voor tablets verzadigd of zijn juist goedkopere tablets met Android meer in trek geraakt.Het aantal verkochte Macs bleef ongeveer gelijk en kwam uit op 3,8 miljoen. De verkopen van iPods, die al jaren in een dalende lijn zitten, zakten verder door en kwamen uit op 4,5 miljoen. Apple maakte afgelopen kwartaal een omzet van 35 miljard dollar en een winst van ongeveer 7 miljard dollar.

Nu Half-Life 2 eindelijk is uitgebracht, wordt het natuurlijk meteen tijd voor een vergelijking tussen de hedendaagse videokaarten. Net zoals een jaar geleden neemt AnandTech wederom deze taak op zich. Waar er in de vorige vergelijking nog een duidelijke winnaar was aan te wijzen op alle gebieden, is dat beeld nu veranderd. Met de introductie van de NV4x-chips heeft nVidia namelijk een groot deel van zijn achterstand op ATi weer teruggewonnen en soms zelfs ingehaald. ATi levert nog altijd de beste high-performance videokaart, zeker wanneer er gebruikgemaakt wordt van anti-aliasing (AA) en anisotropic filtering (AF). Dat verschil wordt pas echter merkbaar wanneer men op een resolutie van 1600x1200 gamet. Daaronder zijn de prestatieverschillen niet of nauwelijks op te merken en zelfs nihil, wanneer AA en AF worden uitgeschakeld. Het duel tussen de high-end videokaarten nVidia GeForce 6800 Ultra en ATi Radeon X800 XT wordt desondanks overtuigend beslist in het voordeel van de laatste.

Wat betreft de videokaarten met een prijskaartje van zo'n vierhonderd euro, zien we dat de nVidia GeForce 6800 GT en ATi Radeon x800 Pro niet voor elkaar onderdoen. Onafhankelijk van het feit of AA en AF aan- of uitstaan, presteren beide kaarten gelijk. Wat hier uiteindelijk de doorslag zal geven, is hoe de videokaarten bij andere games het er van af brengen. Dus bijvoorbeeld hoe de frames per seconde bij Doom 3, Unreal Tournament 2004 en FarCry zijn. Hier kijken we echter alleen naar de Half-Life 2-prestaties en dat levert dus een gelijkspel op.Het middenklasse segment van tweehonderd tot driehonderd euro biedt voorlopig weinig keuze. Er zijn namelijk drie PCIe-videokaarten en een AGP-videokaart beschikbaar, waarbij de laatste ook nog pas is geïntroduceerd. Hier is echter de keuze niet zo moeilijk, aangezien de nVidia GeForce 6800 evengoed presteert als de nVidia GeForce 6600 GT en ook nog duurder is. De GeForce 6800 valt dus meteen af. Wanneer we kijken naar de ATi Radeon X700 XT, zien we dat deze iets beter presteert dan nVidia-kaarten op het gebied van AA. Alleen heeft ATi momenteel nog geen AGP-versie van dit product uitgebracht, waardoor nVidia alleenheerser is op AGP-gebied. Een duidelijke overwinning voor nVidia dus, die alleen te niet zal worden gedaan wanneer ATi eindelijk een AGP-kaart voor de middenklasse op de markt brengt. Het is dan wel de vraag of dat niet te laat zal zijn, omdat volgens geruchten de Canadese videokaartbakker pas volgend jaar met een AGP-versie van de ATI Radeon X700 XT op de markt zal komen.

  1. http://retrouve3.comunidades.net/
  2. http://yourpot.com/users/dovendosi/blog.aspx
  3. http://dovendosi.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.