Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29/04/2017

Batterij ASUS G72GX

De eServer Cluster 1350 ondersteunt maximaal 512 nodes, die elk voorzien kunnen worden van twee Opteron-processor. IBM levert naar keuze de besturingsystemen Red Hat Linux of SuSE Linux. Het softwarepakket wordt gecompleteerd met IBM's Cluster Systems Management Software (CSM), Linux Cluster Install Tool en General Parallel File System (GPFS).Het in Canada gevestigde OctigaBay is een nieuwkomer op de markt voor HPC-oplossingen. Desalniettemin heeft hun eerste product, de OctigaBay 12K, indrukwekkende specificaties. OctigaBay heeft een systeem ontwikkeld waarmee 12 Opteron-processors, verdeeld in groepen van twee SMP's, in een 3U behuizing opgeborgen kunnen worden. De zes Opteron-combinaties worden door middel van een RapidArray Interconnect aan elkaar geknoopt. Hiermee kan per twee processors een bandbreedte van 2GB/s beschikbaar gesteld worden en is een lage interprocessor latency van 1 microseconde mogelijk. De totale bandbreedte per systeem van 12 processors is 24GB/s. De RapidArray Interconnect is direct aangesloten op de HyperTransport-links van de Opteron-processors, zodat een hogere performance kan worden bereikt dan bij traditionele oplossingen die over de PCI-bus communiceren.

Voor vectorbewerkingen en andere specifieke berekeningen is het systeem uitgerust met zes Xilinx Virtex-II Pro Field Programmable Gate Arrays (FPGA's), die ingezet kunnen worden als co-processor voor de Opterons. De zes FPGA's zijn toegankelijk vanaf elke Opteron-processor. Voor externe I/O zijn er twee gigabit externet kaarten en twee dual Fibre Channel-adapters. In de 3U-behuizing kunnen zes Serial ATA-harde schijven en maximaal zes laptop drivers worden aangesloten. Het systeem draait een door OctigaBay geoptimaliseerde Linux 2.4.21 kernel.OctigaBay verwacht bij gebruik van 2,4GHz Opteron-processors een performance van 58 GFLOPS voor een 'shelf' met 12 processors en 691 GFLOPS voor een rack met 144 CPU's. Aardig is dat OctigaBay ook alvast laat doorschemeren welke SPECint en SPECfp-scores er zijn te verwachten van de nog niet geïntroduceerde 2,4GHz 'Opteron 250': 1440 punten voor SPECint2000 en 1404 punten voor SPECfp2000. De 2,0GHz Opteron 246 haalt een (base) score van respectievelijk 1271 en 1291 punten.

Sanmina-SCI logoTenslote meldt The Inquirer nog twee geruchten van het Opteron-front: HP zou volgens bronnen onder de naam 'Experiment Project' in het geheim een 4-way Opteron-server in ontwikkeling hebben. Aangezien HP één van de ontwerpers is van de Itanium-architectuur, valt het te bezien of de machine ooit op de markt gebracht zal worden. Bij Sun zijn de plannen voor high-end Operon-servers veel concreter. Volgens The Inquirer staat Sanmina-SCI, sinds juli eigenaar van Opteron-serverontwikkelaar Newisys, op het punt om een deal te sluiten met Sun Microsystems betreffende het produceren van een 4-way Opteron box.De Taiwanese hardwarefabrikant Asus heeft bevestigd een tablet op stapel te hebben staan. Een bestuurder van het bedrijf beaamde dat de Eee Pad nog in het ontwikkelstadium verkeert en onder meer over een 3g-verbinding zal beschikken.

De bevestiging komt bij monde van Eric Chen, vice president van Asus: in een interview met het Britse TechRadar zegt Chen dat zijn bedrijf nog werkt aan de Eee Pad. Die tablet zou worden aangedreven door een zuinige ARM-soc, de Tegra 2 van Nvidia, die onder meer over twee Cortex A9-processors met een kloksnelheid van maximaal 1GHz en een processor voor het decoderen van hd-videomateriaal beschikt. Daarnaast zou de Eee Pad met een 3g-verbinding worden uitgerust, zodat internettoegang overal beschikbaar is.Chen stelt dat de gebruikersinterface een van de belangrijkste onderdelen van de tablet is: het apparaat moet eenvoudig en intuïtief bediend kunnen worden. Hij noemt de gui van de iPhone als voorbeeld van de manier waarop de bediening eventuele tekortkomingen kan compenseren. Ook de content die voor het platform beschikbaar is, zou het succes van een tablet in grote mate bepalen. Asus is dan ook in overleg met diverse partijen om contentovereenkomsten te sluiten, aldus een Britse marketingmanager van het bedrijf. Specificaties, prijzen en een introductiedatum konden de beide Asus-medewerkers echter nog niet onthullen.

Met zijn Eee Pad volgt Asus vele andere fabrikanten die deze maand een tablet hebben aangekondigd. Tijdens de CES eerder in januari lieten onder meer Lenovo, Acer, HP en Freescale een tablet zien. Apple volgde woensdagavond met zijn iPad. De tablets moeten een niche tussen smartphone en netbook opvullen en kunnen tevens als e-reader ingezet worden.Acer brengt in het derde kwartaal van 2010 netbooks met Chrome OS uit. Ook komt het bedrijf met een tablet en zal het een app-store openen. Halverwege 2010 introduceert de Taiwanese fabrikant bovendien een e-reader in Europa.Acer wil dit jaar zijn winstgevendheid tot boven het niveau van het vorige, uit 2004 stammende record brengen, terwijl het in 2013 HP van de troon op de ranglijst van grootste computerfabrikanten wil hebben gestoten. Jim Wong, hoofd van de afdeling IT Products bij het bedrijf, gaf Bloomberg een toelichting van de manier waarop het concern dit doel wil bereiken. Al bekend was dat Acer hoog inzet op Googles Chrome OS, maar Wong verklaarde dat 10 procent van de Acer-netbooks met dit besturingssysteem uitgerust gaat worden nadat het eerste model op de markt is gekomen. Dat moet in het derde kwartaal gaan gebeuren.

Acer verwacht dat in 2010 een miljoen Acer-netbooks met Chrome OS over de toonbank gaan, terwijl het totaal aantal netbooks dat de fabrikant verwacht te verkopen, op twaalf tot vijftien miljoen ligt. "We zijn er sterk op gebrand om de eerste met Chrome te zijn, zodat er verandering in de Microsoft-Intel-omgeving komt", aldus Wong.Hij vertelde ook dat Acer aan een tablet werkt en dat het aanbod op dit terrein verder beïnvloed zal worden door de tablet die Apple naar verwachting woensdag zal aankondigen. Tablets van Acer zullen met Windows of een besturingssysteem van Google uitgerust worden, volgens Wong.Halverwege 2010 opent Acer de deuren van zijn eigen online applicatie-winkel. Hierin zullen apps voor Android, Windows en Windows Mobile worden opgenomen, terwijl later in het jaar programma's voor Google Chrome OS toegevoegd worden. Over de prijzen wilde Wong alleen kwijt dat de software 'goedkoop of gratis' zal zijn.Eind juni zal Acer zich daarnaast onder de groeiende rij fabrikanten van e-readers scharen. Deze reader voor e-books zal over een 6"-scherm beschikken en in eerste instantie in vijf Europese landen uitgebracht worden. "Amazon en Barnes&Noble zijn op de VS gericht. In West-Europa en Azië hebben we uitgevers waar we mee kunnen werken en de meeste van hen zijn in bezit van content", maakte Wong bekend, die zich tevens liet ontvallen dat Acer al in gesprek is met uitgevers van tijdschriften, kranten en boeken.

Asus zou in juni van dit jaar zijn Eee Pad willen introduceren. Deze tablet zou worden uitgerust met een Tegra-processor van Nvidia. De twee e-readers die het bedrijf deze week aankondigde, verschijnen in de tweede helft van dit jaar.In december vorig jaar werd bekend dat Asus aan een Eee Pad werkt. De tablet zou naar verluidt een touchscreen krijgen en in versies met diagonalen van 4 tot en met 7 inch op de markt komen. De Taiwanese fabrikant zou de tablet in eerste instantie begin dit jaar hebben willen uitbrengen, maar de release is volgenst Digitimes uitgesteld vanwege onzekerheid over de vraag naar apparaten met schermdiagonalen van 10 inch of minder.Naast de tablet werkt Asus aan twee e-readers. Het was al bekend dat het bedrijf de R-570 zou uitbrengen, die over een oled-touchscreen met een diagonaal van 6 inch, wifi, 3g en een accuduur van 122 uur beschikt. Inmiddels is ook bekend dat de bladersnelheid dankzij het oled-scherm op 0,03 seconden en dat is 23 keer sneller dan readers op basis van elektronisch papier. Dit apparaat zou verder 4GB geheugen, een sd-kaartsleuf en een accu van 1530mAh krijgen. Asus rust het model uit met een rss-lezer, een webbrowser, een audio-, video- en flashspeler en een tekst-naar-spraak-engine. De DR-570 zou eind dit jaar verschijnen.

Al voor de DR-570 zou Asus de grotere DR-590 willen uitbrengen, meldt Electric Pig. Dit model zou wel een e-paperscherm krijgen. Dit 9"-Sipix-scherm kan 16 grijswaarden tonen en heeft een resolutie van 1024x768 pixels. Volgens Digitimes komt ook dit model pas in de tweede helft van 2010 uit.Lenovo biedt op zijn site een model van zijn IdeaPad S10-3t-tablet met een capacitief touchscreen aan die voorzien is van 2GB geheugen en een N470-Atom met een kloksnelheid van 1,83GHz. Intel zelf heeft nog niets losgelaten over deze cpu.Omdat Intel niet wil dat netbooks te hoge prestaties krijgen en zo te veel concurreren met andere notebooks, ziet het bedrijf liever niet dat fabrikanten meer dan 1GB toevoegen. De nieuwe N450-Atoms zijn ook niet sneller dan de vorige generatie. Er waren echter geruchten dat Intel met een snellere chip zou komen, de N470, en dat modellen met deze Atom wel van 2GB mochten worden voorzien. Lenovo bevestigt de komst van de nieuwe Atom met het aanbod van zijn IdeaPad S10-3t.

De fabrikant biedt een variant aan die met de cpu met een kloksnelheid van 1,83GHz en 2GB ddr2-geheugen op 667MHz wordt uitgerust. Ook draait de tablet Windows 7 Ultimate in plaats van Starter, Microsofts OS voor netbooks, en levert de fabrikant het model met een hdd van 250GB in plaats van een exemplaar van 160GB. De overige specificaties zijn gelijk aan die van het model dat op de CES werd uitgebracht. De IdeaPad S10-3t heeft een capacitief touchscreen met multitouch-ondersteuning, led-backlight en resolutie van 1024x600. Verder zijn er twee usb 2.0-poorten, ondersteuning voor wifi-n, bluetooth 2.1 + edr en een 6-in-1-kaartlezer aanwezig. De versie van de tablet met de snellere Atom heeft een adviesprijs van 650 dollar: 100 dollar meer dan de N450-versie.Het Japanse PC Watch weet een lange traditie hoog te houden door met nieuwe informatie te komen inzake de roadmap voor Intel's mobiele processors. Het artikel begint met een korte terugblik op de geschiedenis van Intel's mobiele CPU's, welke recent geleid heeft tot een tweedeling in de mobiele strategie. Mobiele apparaten worden namelijk niet langer alleen gezien als notebooks die de hele dag meegedragen worden, maar steeds vaker ook als laptops die als 'desktop replacement' (DTR) worden gebruikt. Intel heeft in zijn strategie zelfs een nog verdere indeling gemaakt, die in onderstaande tabel geïllustreerd wordt:

De Mobile Pentium 4-M uit het tweede segment gaat gedurende het volgend jaar uitgefaseerd worden, omdat die niet langer in Intel's toekomstige roadmaps past. Volgens Intel is de markt tussen Mobile Pentium 4-processors (en binnenkort Mobile Prescott's) en Pentium M-processors te smal om de productie van de P4-M nog langer te rechtvaardigen. De segmentering van de mobiele markt verandert daarmee alsvolgt: in het eerste segment, dat met name bedoeld is voor de desktop replacement-markt, vinden we Mobile Prescott-, Tejas- en Celeron-processors met een warmte-afgifte van tussen de 80 en 120W. In het tweede segment, dat bedoeld is voor de 'normale' notebooks, positioneert Intel zijn Pentium M (samen met Intel 855-chipset en Intel Pro/Wireless 2100 bekend onder de naam Centrino) en Mobile Celerons, welke minder dan 30W aan hitte produceren. Het derde en vierde segment bestaat uit de low voltage- en ultra low voltage-edities van de mobiele processors, welke respectievelijk minder dan 12W en minder dan 7W aan warmte genereren.

  1. http://retrouve3.comunidades.net/
  2. http://yourpot.com/users/dovendosi/blog.aspx
  3. http://dovendosi.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.