Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02/05/2017

Batterij Asus k70ij

According to numbers collected by PC Data from its network of resellers, the average price of LCD monitors dropped 8 percent during September, and Koenig said prices are likely to drop further this quarter as resellers prepare for the holiday season. Rob Enderle, an analyst at Giga Information Group, said holiday prices won't be the only thing putting pressure on prices this quarter. He said there's an oversupply of LCD monitors in the market because a lot of manufacturers who were making the displays for laptops saw an opportunity to generate money in the flat-panel market. Herb Berkwits, senior product manager at ViewSonic, said the suggested retail prices on his company's top-selling 15-inch monitors could drop $200, into the $800 range, by the end of the year. The swift price drops throughout the market, however, could be short-lived, he said. Much of it is driven by oversupply, and prices will level out as the market adjusts, Berkwits said. Samsung's base 15-inch model is retailing for an average of $740, but the company also is offering promotions that can drop the price further when bundled with other Samsung products.

Enderle said $500 generally is considered the price point at which consumers will get interested in flat-panel displays. It's going to be awful close this year, he said. Zoals vorige week (bijna) correct voorspeld werd, heeft Apple nieuwe versies van de Power Mac-desktopsystemen aangekondigd, die begin volgende maand verkrijgbaar zullen zijn. Het gaat om twee dualcoremodellen en een quadcore; de laatste heeft met twee dualcoreprocessors aan boord in totaal vier fysieke processorcores. Singlecoremodellen ontbreken in de nieuwe line-up. Naar verwachting is dit de laatste grote verandering voor Apples desktopcomputers voordat het bedrijf op Intel-processors overstapt; de eerste modellen met Intels 'Conroe'-processors worden in juni van het volgend jaar verwacht. Naast de nieuwe Power Macs heeft het bedrijf een PowerBook-update en nieuwe fotosoftware aangekondigd.

De Power Mac G5 Quad is uitgerust met twee dualcore G5-processors, elk met een kloksnelheid van 2,5GHz. Verder beschikt dit topmodel uit de Power Mac-familie over 512MB DDR2-geheugen, een 250GB-harddrive, een nVidia GeForce 6600-grafische kaart en een 16x-dvd-brander. Apple zegt dat de Quad zo'n 60 procent sneller presteert met Final Cut Pro en Photoshop-taken 43 procent sneller uitvoert, in vergelijking met een 2,7GHz dualcore-G5-systeem. De Quad zal vanaf 3300 dollar verkrijgbaar zijn; voor de duurste versie is de koper 20.000 dollar armer. De goedkoopste nieuwe Power Mac gaat ongeveer 2000 dollar kosten; deze huisvest een 2GHz-dualcoreprocessor, 512MB geheugen, een harde schijf van 160GB, een nVidia GeForce 6600 LE-grafische kaart en een 16x-dvd-brander met dual-layer-support.

De PowerBook G4-serie krijgt ook een update. Alle laptops uit de serie worden voortaan standaard met een 8x-dvd-brander uitgerust; deze heeft bij het 15- en 17-model dual-layerondersteuning. Verder worden de schermresoluties van de 15- en 17-modellen tot respectievelijk 1440x960 en 1680x1050 opgevoerd en zou de levensduur van de batterij van deze twee modellen met gemiddeld een uur zijn verlengd. De Powerbook G4's huisvesten (singlecore) G4-processors met kloksnelheden van 1,5 of 1,67GHz, harddrives van 80 of 120GB en grafische kaarten van ATi of nVidia met tot 128MB geheugen. De vernieuwde serie is verkrijgbaar vanaf 1500 dollar voor het 12-model, 2000 dollar voor het 15-model, en 2500 dollar voor het 17-model.

Tenslotte heeft Apple nieuwe software voor professionele fotografen aangekondigd, genaamd Aperture. Volgens Apple geeft de software de fotograaf een aantal middelen terug die bij de overgang naar digitale fotografie verloren zijn gegaan. Zo zou er een digitale lichttafel in verwerkt zitten voor het selecteren van afbeeldingen, en een loep om stukjes foto te vergroten. Daarnaast maakt de software stapeltjes foto's gebaseerd op de tijdstippen waarop de foto's zijn genomen en beschermt het de oorspronkelijke fotobestanden door wijzigingen bij te houden in plaats van afbeeldingen opnieuw op te slaan - wat ook ruimte zou sparen. Wellicht snoept Apple er graag een stukje marktaandeel van Adobe's Photoshop mee af; het bedrijf ontkent dit evenwel; het stelt dat Aperture en Photoshop elkaar aanvullen en dat de twee pakketten totaal verschillende benaderingen hebben. Voor het Aperture-pakket moet 500 dollar worden neergeteld.

Op de site van Elitegroup Computer Systems is een persbericht verschenen waarin melding wordt gemaakt van een aantal nieuwe producten van het bedrijf, welke zijn gepresenteerd op de Comtek Russia 2003, welke op dit moment plaatsvindt. De DeskNote serie is uitgebreid met de A980, welke het eerste model uit de productreeks is die kan worden voorzien van upgrades door de gebruiker. De DeskNote serie bestaat uit computers die lijken op laptops, echter een accu moeten ontberen en daardoor niet geschikt zijn voor mobiel gebruik. Met de DeskNote serie richt ECS zich dan ook voornamelijk op mensen die wel een mobiele pc willen, maar deze niet onderweg hoeven te gebruiken.

Verder heeft ECS twee nieuwe productseries gepresenteerd, te weten de u-Buddie en de EZ-Buddie. Dit zijn desktop computers die weinig ruimte innemen en voorzien zijn van makkelijk toegankelijke aansluitingen. De EZ-Buddie is voorzien van een 6-in-1 Card Reader voor onder andere SD- en MMCards, CompactFlash, MemoryStick en SmartMedia. Voor de cooling van de processor is een noise-free koelsysteem aanwezig waarbij het toerental van de ventilator zich aanpast aan de werksnelheid van de CPU. De processor frequentie kan door middel van een draaiknop aan de voorzijde van de pc worden geregeld. Voor de weergave van de nodige informatie over de toestand van de EZ-Buddie is er een display aanwezig:

ECS EZ-BuddieFulfilling its corporate mission of Driving the New PC Era, Elitegroup Computer Systems (ECS), a leading IT technology solutions provider, will exhibit a new line of innovative EZ-Buddie and u-Buddie small footprint PCs and the first upgradeable DeskNote mobile desktop computer at Comtek Russia 2003 in Moscow April 22~25. In addition to a complete array of groundbreaking motherboards, ECS will showcase its latest complete PC systems and savvy peripheral devices in the fair.

ECS' EZ-Buddie is designed to bring the desktop PC back to desktop while, at the same time, providing a friendlier input/output interface to accommodate the ever-increasing array of plug-and-play devices and applications now available for personal computers. The small footprint EZ-Buddie line features an onboard 6-in-one Card Reader, noise-free thermal design, a small, space-saving footprint and exquisite styling. Met bijna 400 verschillende versies van Linux is het voor individuele distributies moeilijk om een eigen positie te krijgen en door het publiek opgepakt te worden. Nieuweling Ubuntu - Afrikaans voor ‘menselijkheid voor anderen’ of ‘Ik ben wat ik ben vanwege hetgeen we allemaal zijn’ - is in minder dan twee jaar niettemin uitgegroeid tot een van de meest gebruikte en meest bekende versies van dit alternatief voor Windows. Aan de basis staat de schatrijke Afrikaan Mark Shuttleworth, die regelmatig grote sommen geld in het project investeert. Het besturingssysteem kan zowel kosteloos gedownload worden als gratis op cd ontvangen worden. Aanstaande 13 oktober staat de publicatie van versie 5.10 van Ubuntu gepland, die de codenaam Breezy Badger met zich meedraagt. Voor News.com was dit reden genoeg om samen met enkele medewerkers van Ubuntu het succes te analyseren en de problemen te bespreken.

Het meest opmerkelijk aan Ubuntu is het grote succes dat in korte tijd behaald is. Zo is Ubuntu volgens DistroWatch al minstens een jaar de meest populaire distributie van Linux. Volgens Jeff Waugh, een van de kopstukken binnen de Ubuntu-organisatie, heeft dit succes twee redenen. Ten eerste biedt Ubuntu een gebruiksvriendelijke en complete distributie die direct na installatie een volledige werkomgeving biedt. Ten tweede maakt Ubuntu geen onderscheid tussen een dure ondersteunde en een gratis ondersteuningsloze versie. Linuxdistributie Red Hat doet dit wel, maar volgens Shuttleworth zou dat de innovatie van het programma tegenhouden. Ubuntu heeft daarnaast een relatief grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars achter zich staan die zorg dragen voor de constante ontwikkeling van de software. Ook wordt Ubuntu steeds meer door externe partijen gedistribueerd. Virtualisatiesoftware VMware biedt in versie 5 experimentele ondersteuning voor Ubuntu en HP levert in Afrika en Europa laptops met daarop Ubuntu. Ook is HP van plan om desktopcomputers hiermee uit te rusten. Op servergebied kijkt Ubuntu nog wel tegen een achterstand aan: in tegenstelling tot bijvoorbeeld de serverversies van Red Hat en Suse is Ubuntu nog niet gecertificeerd door serverproducenten om gebruikt te worden in combinatie met hun hardware.

Naast lofzang zijn er ook geluiden hoorbaar die minder positief gestemd zijn over Ubuntu. Ubuntu is namelijk een directe afstammeling van Linuxdistributie Debian. De oprichter van deze organisatie, Ian Murdock, is niet blij met het feit dat Ubuntu zich steeds meer afscheidt van Debian, waardoor de ontwikkelingen van Ubuntu niet bijdragen aan Debian. Andere Debian-gebaseerde distributies en Debian zelf hebben zichzelf verzameld in de Debian Common Core Alliance (DCCA), die tot doel heeft om de diverse Debian-versies compatibel met elkaar te houden. Ubuntu is geen lid van de DCCA, wat volgens Jeff Waugh veroorzaakt wordt door de kleine slagingskans die het doel van DCCA in zijn ogen heeft. Ook heeft Shuttleworth zelf een document online geplaatst dat deze keuze verder motiveert. Een ander potentieel probleem komt uit de gemeenschap achter Ubuntu zelf. Vanwege de erg snelle groei staat het aantal plannen voor ontwikkeling in geen relatie meer met wat er daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Een derde struikelblok zijn de vele patenten die de directe integratie van multimediaondersteuning in Ubuntu vrijwel onmogelijk maken. Al met al lijkt Ubuntu zich op een beloftevol pad richting groei te bevinden, maar liggen er her en der nog de nodige obstakels op de weg.

Internet via de telefoon blijkt op meer manieren opgevat te kunnen worden als wappen. Intel heeft namelijk iets nieuws: webservers die je met je (mobiele) telefoon kunt opbellen.In dit artikel wordt de nieuwe manier van internetten uitgelegd: je belt op naar een server, en kunt vragen stellen over aandelen, technische problemen, files, nieuws, enzovoorts. De server herkent je stem, zoekt de informatie op en geeft vervolgens met een kunstmatige stem antwoord op al je vragen. Dit is vooral makkelijk voor mensen die niet altijd een laptop mee willen slepen, of hun handen vol hebben aan andere dingen, zoals autorijden.Overigens werkt dit ook als je wel een PC tot je beschikking hebt. Praten tegen een website (gewoon door middel van je normale internetverbinding) wordt namelijk ook mogelijk gemaakt.

  1. http://www.mywedding.com/retrouve3/blog.html
  2. http://dovendosi.blogolink.com/
  3. http://gegensatz.mixxt.at/networks/blog/posts.rose.jons

 

Les commentaires sont fermés.