Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04/05/2017

Batterij Asus K53TA

Tegelijkertijd met de BL10e heeft Compaq zijn tweede-generatie DL360 dual processor server aangekondigd. De DL360 is een rackmountable systeem met de grootte van een pizza doos. Een management chip helpt administrators bij het beheren van de DL360.AMD heeft vandaag de Athlon 4 1500+ processor voor notebook- en laptopcomputers aangekondigd. De nieuwste telg in de Athlon 4 familie heeft een kloksnelheid van 1,3GHz en wordt als eerste Athlon 4 processor vernoemd naar een Quantispeed modelnummer. De Athlon 4 is gebaseerd op dezelfde Palomino core die ook als basis dient voor de Athlon XP en Athlon MP, met als verschil dat de Athlon 4 op een lagere bussnelheid van 200MHz werkt en is voorzien van de stroombesparende PowerNow II technologie. PowerNow ondersteuning is standaard aanwezig in Windows XP. Compaq is als eerste fabrikant begonnen met de levering van een Athlon 4 1500+ laptop. OEMs betalen voor de CPU een inkoopprijs van 525 dollar:

AMD Athlon 4 logo AMD today introduced the mobile AMD Athlon 4 processor 1500+, the highest overall performing processor for notebook PCs. The new mobile processor, featuring QuantiSpeed architecture and AMD PowerNow! technology, delivers the highest notebook PC application performance to meet the demanding needs of today's business professionals. Systems based on the mobile AMD Athlon 4 processor 1500+ are expected to be immediately available from Compaq Computer Corporation. Joining the AMD Athlon XP and AMD Athlon MP processors, the new mobile processor will be identified with model numbers, as opposed to clock speed in megahertz.AMD's mobile processors continue to deliver high performance running the Microsoft Windows XP operating system. Business and home users who rely on notebook PCs can recognize the improved software performance and quality computing experience that results from running Windows XP and mobile AMD Athlon 4 processor-based notebooks. Native support for AMD PowerNow! technology in Windows XP enables an extraordinary user experience by providing a balance of low power computing and performance on demand.

Voor alle gadgetfreaks die de hele dag scheef rondlopen door het gewicht van al hun apparatuur is er nu een oplossing voor het opbergen van je favoriete gizmo's. Scott E. Jordan voorzag een gat in de markt door het overvolle aanbod aan GSM's, MP3-spelers, PDA's, digicams en andere hebbedingen, en om die leegte op te vullen greep hij z'n moeders naaimachine en maakte het SCOTT eVEST versie 1.0. De mannen van het naaiklupje van Ome Tom vonden dit hardware genoeg om er een leuke review van te maken.Scott E-Vest 1.0Het SCOTT eVEST is een mooi uitgevoerd jack met maar liefst 10 zakken, van klein naar groot, om al je gadgets in te stoppen. Het vest heeft een heus Patent-Pending Personal Area Network (PAN) System - niet te verwarren met een Bluetooth Personal Area Network - wat gewoon wil zeggen dat de zakken onderling verbonden zijn zodat je bepaalde gadget's op elkaar aan kunt aansluiten. Verder is het hele jack waterafstotend uitgevoerd, is het materiaal van verrassend hoge kwaliteit, en hebben alle zakken ritsen om je apparatuur veilig te stellen. Toch hebben de ontwerpers eraan gedacht om je gadgets makkelijk bereikbaar te houden:

Scott E-Vest 2.0 met X-ray weergave van opbergmogelijkhedenThe most innovative feature of the SCOTT eVEST is the system of pass-through "open areas" incorporated and sewn into most of the pockets of the vest, so that conduits from electronic equipment (cell phone, PDA, mini laptop, battery chargers, digital camera, CD/MP3/MD player, etc.) can be interconnected through the inside of the vest pockets and in use while the vest is being worn! You can now be a walking James Bond or Emma Peale with all of your technology devices safely stowed and invisible from the outside, yet readily accessible when needed! Even "Q" would be pleased with this design. Versie 1.0 is nu verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren voor een prijs van $99,-. Voor de modebewuste tweakers onder ons belooft de zomer van 2002 een hele mooie te worden, want binnenkort komt namelijk het SCOTT eVEST versie 2.0 uit. Deze zal nog meer opbergzakken bevatten, en bovendien zal hij ook nog eens afritsbare lange mouwen hebben! Versie 2.0 zal verkrijgbaar zijn voor het bedrag van $119,99.

Apple blijkt in alle stilte de prijs van zijn met flashopslag uitgeruste Macbook Air flink te hebben verlaagd. De fabrikant haalt maar liefst vijfhonderd dollar van de prijs af nu de prijzen voor nand-geheugen blijven dalen.De ultradunne op 1,8GHz geklokte 13"-Macbook Air met een 64GB-ssd gaat hierdoor via de Amerikaanse webwinkel van Apple over de toonbank voor 2598 dollar. Vorige week moest voor dezelfde machine nog 3098 dollar worden betaald, zo ontdekte Appleinsider.com.Overigens is de prijsverlaging niet geheel aan de dalende nand-prijzen toe te schrijven. Ook de 1,8GHz Core 2 Duo-processor van Intel is bij Apple goedkoper geworden. Deze processor kost als upgrade nu 100 dollar in plaats van 200 dollar. De resterende 400 dollar komen wel geheel voor rekening van de lagere ssd-prijs. De 64GB-ssd kostte bij Apple 999 dollar, maar deze upgrade is in prijs verlaagd tot 599 dollar.

De prijsverlaging van de 1,8"-ssd's van Apple valt samen met het uitkomen, eerder deze week, van door OCZ aangekondigde goedkope nieuwe 2,5"-ssd's. Hoewel afgelopen weekeinde al geruchten opdoken over de scherp geprijsde ssd's van OCZ, werd betwijfeld of dergelijke prijzen bij ssd's al mogelijk waren. Woensdag maakte OCZ een einde aan de speculaties door zijn nieuwe ssd's officieel voor te stellen. Hierbij maakte de fabrikant bekend dat de adviesprijs voor zijn 32GB-versie 169 dollar is. De 64GB- en 128GB-versies gaan voor respectievelijk 259 dollar en 479 dollar over de toonbank.Het tijdperk van draagbare microbrandstofcel is aangebroken. Een Duits bedrijfje uit Beieren is druk bezig met het opzetten van een pilotproductielijn voor draagbare brandstofcellen, slechts drie maanden nadat zij haar eerste prototype heeft getoond. Een groot verschil met het product uit dit artikel is dat deze brandstofcel het langer uithoudt dan de conventionele accu, die iedereen nu met zich meezeult. Daarnaast is de elektrochemische omzetting anders, omdat er hier sprake is van een brandstofcel die op methanol werkt en niet met een zink-zuurstof combinatie.

In vergelijking met andere onderzoeksteams op het gebied van brandstofcellen, zijn er nog meer praktische verschillen waar te nemen. Zo is de Beierse brandstofcel onder andere geschikt voor een laptop en is de cel geen back-up. Hierdoor is er geen noodzaak voor extra batterijen, die de hoofdstroomvoorziening zijn. Wat ook een voordeel is, is dat methanol vrij vervoerd kan worden, in tegenstelling tot waterstof en het is ook makkelijker verkrijgbaar. Het bedrijf verwacht daarom dat binnen een aantal jaar deze brandstofcel al een grote concurrent zal zijn van de Lithium-Ion batterijen. Voorlopig is alles nog in de pilotfase en vandaar het volgende commentaar:

Brandstofcel in een laptop Nevertheless, portable fuel cells are in their infancy. Investment costs to generate 1 kilowatt are still very high, around $10,000 to $100,000 dollars per produced kilowatt. Still, the success of micro fuel cells will likely be highly dependent on the infrastructure and their ease of use. Smart Fuel Cell has designed small tamper-proof methanol cartridges that snap right into the unit. Recharging the battery will only involve replacing the liquid fuel and won't require shutting down the computer. "The content of our prototype cartridge holds 120 ml methanol and generates about 150 Wh -- enough to power a 15W notebook computer for 10 hours, a filled cartridge may cost the consumer around $3 to $5," said Stefener, if the technology has sufficient market penetration, support and interest from consumer electronics firms. "In the long run, methanol fuel containers have to be widely available at gas stations and newsstands," he said. Asus is van plan twee nieuwe Eee PC-modellen uit te gaan brengen met een 8,9"-scherm die over een groter toetsenbord beschikken dan de huidige 901-systemen.

Eee PC 901De Eee PC 904 en 905 krijgen net als de 901-modellen een 8,9"-scherm maar combineren dit met de behuizing en het toetsenbord van de Eee PC 1000 en Eee PC 1000h, die een 10,2"-scherm aan boord hebben. Voorlopig is het grotere toetsenbord het enige verschil ten opzichte van de 901; zo zal ook bij de komende modellen de Atom-cpu van Intel het kloppend hart vormen. Wel zou Asus overwegen wijzigingen aan te brengen op het gebied van opslag- en accu-capaciteit. Onduidelijk is nog wat de verschillen zijn tussen de 904 en de 905.Volgens Digitimes moeten de nieuwe modellen voor een vergelijkbare prijs als de huidige 900- en 901-ultraportables op de markt komen. Asus zou tevens plannen hebben om de prijzen van die systemen te verlagen om zo voorraden weg te werken. Wel zouden de huidige modellen tegen de lagere prijs beschikbaar blijven zodat deze beter kunnen concurreren met onder andere de Aspire One van Acer.

SiliconValey heeft een interview gehouden met Michael Robertson waarvan we je hier een samenvatting geven. Michael Robertson was de oprichter van MP3.com en nadat hij deze site aan Vivendi had verkocht heeft hij een nieuw bedrijf opgericht Lindows.com. Het produkt waar Lindows.com aan werkt, heet LindowsOS. Dit OS dat gebaseerd is op Linux zou ook geschikt moeten zijn om Windows applicaties te draaien. Nu zul je zeggen, wat maakt Lindows nu zo speciaal, want als je Wine installeert onder Linux kun je ook een groot gedeelte van de huidige Windows software draaien. Het is dan ook niet gek dat Lindows ook gebruik maakt van Wine. Maar Lindows voegt daar extra functies aan toe om het de gebruiker makkelijker te maken om Windows en Linux applicaties te installeren en te beheren.

De Linux community is nogal sceptisch over Lindows. Wine maakt vorderingen, maar er moeten nog een hoop dingen verbeterd worden. Maar Michael Robertson heeft geld en dat is het grote verschil met Wine. Daarnaast stelt hij dat het niet nodig is om alle Windows applicaties te kunnen draaien, maar wel de belangrijkste zoals Microsoft Office. Om dit kracht bij te zetten draaide hij tijdens het interview een aantal Windows Office applicaties op z'n laptop draaiend onder LindowsOS. Sommige functies van programma's werkten niet, maar dat zou in de aangekondigde release voor eind Q1 2002 opgelost moeten zijn.Microsoft heeft Lindows.com ondertussen aangeklaagd omdat de naam te veel op Windows zou lijken dat een geregistreerde merknaam is. Michael vindt die aanklacht absurd daar er genoeg andere produkten op de markt zijn die Windows in hun naam voeren. Hij vindt het wel een teken dat Microsoft bang is voor Lindows:Robertson says the stars are lining up for a product like this. Linux has come a long way in its quality and, with new user interfaces, ease of use. Fast Internet connections are becoming more widespread. Microsoft is widely mistrusted, and keeps raising software prices and treating customers like serfs despite the plummeting price of hardware and tough economic times.

  1. http://www.blog-grossesse.com/dovendosi/
  2. http://blogs.elle.com.hk/dovendosi/
  3. http://www.zankyou.com/uk/b/goodbatterry

Les commentaires sont fermés.