Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

05/05/2017

Batterij Asus A32-F80A

Lenovo heeft besloten de voorschriften van Intel te negeren en een 12-notebook te voorzien van een Intel Atom N280-cpu. De Chinese fabrikant moet hierdoor meer voor de cpu betalen dan fabrikanten die zich wel aan de regels houden.Een van de beperkingen die Intel oplegt aan netbook-fabrikanten is dat hun producten niet over een scherm groter dan 10,2 inch mogen beschikken, willen ze de Atom-cpu geleverd krijgen. Inmiddels is het echter overvol op de netbook-markt en aangezien de specificaties van de modellen dankzij de restricties grotendeels overeen komen, zoeken fabrikanten naarstig naar manieren om zich te onderscheiden. Lenovo heeft daarom besloten de eisen van Intel naast zich neer te leggen en met de IdeaPad S20 te komen: een notebook met een 12-scherm, een Atom N280-processor en een GN40-chipset. Als gevolg van deze ontwerpkeuze komt de computerfabrikant niet in aanmerking voor de korting voor de N280 waar grote computerbouwers als Lenovo normaliter aanspraak op kunnen maken, meldt Digitimes. Gevolg is dat de fabrikant de volle mep moet betalen, waarmee de processor 10 dollar per stuk duurder wordt. Lenovo levert zijn notebook met Windows XP en zal 580 dollar gaan vragen voor zijn 'grote netbook'. De S20 moet vooral de concurrentie aangaan met de Inspiron Mini 12 van Dell, die de Z520- of de Z530-Atom bevat, en de Samsung NC20, die van een VIA Nano-processor is voorzien.

Asus zou van plan zijn de prijzen van zijn notebooks en Eee-reeks van producten per 1 maart met 20 procent te verhogen. Intel heeft notebookfabrikanten tegelijkertijd laten weten dat er op korte termijn geen prijsverlagingen worden doorgevoerd.De prijsverhoging zou volgens Asus nodig zijn omdat componenten duurder zijn geworden en omdat productieprijzen zijn gestegen. Daarnaast noemt het Taiwanese bedrijf de verslechterde economische situatie als reden voor het besluit. De verhoging geldt voor alle bestaande en nog uit te brengen notebook- en Eee-modellen. Begin november vorig jaar maakte de ceo van Asus, Jerry Shen, nog bekend dat zijn bedrijf de prijzen dit jaar juist zou gaan verlagen. Volgens ARN heeft Asus zelf de prijsverhoging aangekondigd. Milan Rado, woordvoerder van Asus Benelux, laat echter aan Tweakers.net weten dat van een dergelijke maatregel voor de Europese markt niets bekend is.

Notebookfabrikanten hebben te maken met een daling van de omzet en kampen met een voorraadoverschot. De verwachting was dat Intel daarom een prijsverlaging voor zijn mobiele producten zou doorvoeren, maar de chipfabrikant heeft laten weten dat hier in ieder geval tot eind mei geen sprake van kan zijn, meldt Digitimes. Pas in juni zijn de volgende prijsverlagingen voor mobiele processors aan de orde. Verder heeft Intel ook de introductie van het Calpella-platform opgeschoven, om notebookleveranciers meer tijd te geven zich van hun voorraad te ontdoen.Update, vrijdag 13 februari: De ceo van Asus, Jerry Shen, heeft ontkend dat er een prijsverhoging van 20 procent staat aan te komen. De gemiddelde prijs van de Eee PC zou wel wat hoger uitvallen maar dit komt volgens hem omdat er meer 10- modellen dan 9-modellen komen dit jaar.Met het verschijnen van de eerste Release Candidate van Windows Vista zijn verschillende reviewers op de software gedoken om zich een beeld te vormen van hoe het volgende besturingssysyteem van Microsoft er uiteindelijk uit zal komen te zien. Bij TechWeb begint men alvast met de veelbelovende woorden 'faster, fitter and sports a leaner, far easier-to-use interface'. Windows Vista RC1 heeft van de tot voor kort sceptische reviewer naar eigen zeggen zelfs een 'believer' gemaakt, wat veel goeds voor het besturingssysteem belooft, maar wellicht minder gunstig voor de objectiviteit van het stuk lijkt. Er wordt begonnen bij de eerste kennismaking die men met het besturingssysteem zal hebben: de installatie.

De tijd van meer dan een uur die in de laatste bètaversies nog nodig was om het OS te installeren, is ingekort naar ongeveer veertig minuten, aldus de reviewer. Daarbij wordt echter niet nader gespecificeerd welke hardware daarvoor gebruikt wordt. Nadat men nagelbijtend, vol ongeduld, naar allerlei informatieschermpjes heeft zitten staren terwijl Vista zich op het systeem nestelde, kan men aan de slag om de software naar wens in te richten. De prestatieverbeteringen zijn volgens de reviewer opvallend: schermen worden sneller tevoorschijn getoverd, applets zouden sneller laden en het systeem reageert veel vlotter dan in de bètaversies. Deze prestatieverbetering vertaalt zich vooral naar applicaties die bovenop het OS gebruikt worden. Zo is het opslaan van een bestand in Word onder Vista RC1 veel sneller geworden dan in Beta 2. Dit geldt eveneens voor het oproepen van een zoekveld en andere veelgebruikte acties. Na deze eerste indrukken wordt er wat dieper op de afzonderlijke delen ingegaan. Zo onderwerpt de reviewer het 'Network and Sharing Center' aan een nadere blik. Dit is een van de meest ingrijpende conceptuele veranderingen. Het voormalige 'Network Center' heeft een forse facelift ondergaan en is van een nutteloos stukje software verworden tot een interessant startpunt voor het uitvoeren van allerlei taken met betrekking tot netwerkverbindingen. Bestandsdeling inschakelen, de - overigens nog niet geheel feilloze - werking ervan aanpassen, een overzicht geven van de beschikbare netwerkverbindingen en dergelijke liggen allemaal slechts op één klik afstand. Een handige verbetering ten opzichte van de laatste bètaversie is dat de icoontjes in het netwerkoverzicht actief geworden zijn. Klikken op het 'netwerk'-pictogram volstaat nu bijvoorbeeld om een lijst met beschikbare resources in dat netwerk op te roepen. Microsofts belofte dat netwerkinstellingen gemakkelijker zouden worden in Vista, lijkt alvast ingelost.

Vista: Windows Update, Windows Defender, Internet OptionsNiet alleen de afzonderlijke delen zijn echter verbeterd, ook de samenhang van het geheel is behoorlijk op de schop gegaan. Het configuratiescherm zit volgens de reviewer veel logischer in elkaar met minder dubbele items en een duidelijker onderscheid tussen de verschillende onderdelen. Bij het opstarten van het systeem, krijgt men ook een vernieuwd 'Welcome Center' voor de kiezen. In plaats van de eenvoudige eerste kennismaking uit Windows XP en Vista Beta 2, is dit echter een handig startpunt geworden voor taken als het maken van backups en het terugplaatsen van een herstelpunt. De software straalt volgens hem bovendien klasse uit dankzij de netjes afgewerkte iconen, maar nette icoontjes betekenen natuurlijk niet dat de drivers hun werk perfect doen. 'Flip 3D', een van de Aero-functies en een driedimensionale task switcher is overigens toegankelijker gemaakt. Ook het veelbesproken User Access Control is fors verbeterd, aldus de reviewer. De om een wachtwoord vragende popups zijn tot een minimum beperkt en worden door deze gebruiker niet langer als hinderlijk ervaren.

Samen met Internet Explorer 7 zal Vista volgens de reviewer als het zo doorgaat een uitstekend stuk software zijn dat vele tekortkomingen uit eerdere Windows-versies en uit bètaversies weggewerkt heeft. Desondanks is er nog wel wat werk voor de boeg. De netwerkondersteuning toont vaak niet alle XP-computers in het netwerk en het ontwaken uit 'hibernation' ging op een laptop ook niet altijd feilloos. Het configuratiescherm is er al fors op vooruitgegaan, maar enkele kleine aanpassingen kunnen de duidelijkheid nog enigszins verbeteren. Al met al is Vista RC1 veel robuuster, sneller en beter dan Beta 2 geworden. Zekerheid omtrent het halen van de releasedatum van 30 januari 2007 voor consumenten is er niet, maar sceptici zullen alvast heel wat van hun vrees weggenomen zien worden door deze versie van het besturingsssysteem.

Dell heeft een nieuwe versie van zijn Latitude-tablet geïntroduceerd. De Latitude XT2 biedt standaard multitouch-functionaliteit, kan 5GB ddr3-geheugen huisvesten en kan met een extra accu elf uur onafgebroken functioneren.De XT2 geeft zijn beelden weer op een aanraakgevoelig 12,1-scherm met led-backlights en een resolutie van 1280x800 pixels. Waar de oude versies van de tablet nog multitouch-functionaliteit konden krijgen na een handmatige software-update, wordt de nieuwe versie hier standaard mee uitgerust. Multitouch maakt het onder andere mogelijk om op webpagina's en afbeeldingen in- en uit te zoomen door vingers naar elkaar toe of van elkaar af te bewegen. De verwachting is dat de technologie een grote vlucht gaat nemen met de komst van Windows 7, dat standaard multitouch-functionaliteit voor touchscreens aan boord heeft.

De krachtigste processor die de XT2 kan krijgen is de ULV SU9400 Core 2 Duo van Intel, die zijn werk op 1,4GHz doet. De GMA 4500MHD-igp van Intel handelt het grafische rekenwerk af. Verder bevat de tablet maximaal 5GB 1066MHz ddr3-geheugen en stopt Dell er een op 5400 rpm roterende 120GB sata-schijf in, terwijl ook een 64GB 'Ultra Performance'-ssd of een 128GB normale ssd toegevoegd kan worden. Ook is er wifi-n en gigabit-ethernet aan boord en bevat de XT2 een esata-interface, twee usb 2.0-aansluitingen, een firewire-poort en een expresscard 54-sleuf. In combinatie met de 6cell-accu weegt de tablet 1,72 kilogram. De accutijd van elf uur is gemeten met de platte extra negencellige accu waarop de XT2 geplaatst kan worden. Dell laat weten dat de XT2 per direct in de Benelux verkrijgbaar is voor een startprijs van ongeveer 2050 euro.

IBM maakt vandaag bekend dat zij 's werelds scherpste monitor heeft geleverd aan het U.S. Department of Energy. Deze 22 monitor heeft 200 pixels per inch en een totaal van 9 miljoen pixels. Geschat wordt dat deze monitor pas in 2010 geschikt is voor massaproductie. Tot die tijd moeten we het dus nog met onze huidige beeldschermen doen die zo'n 12 keer minder scherp zijn.The U.S. Department of Energy's Lawrence Livermore National Laboratory in California is the first customer, and IBM plans to ship to other customers in 2001. It also plans to license the patented technologies to other manufacturers.Use of such displays is wide-ranging, encompassing any field that requires high resolution images -- telemedicine, weather forecasting, publishing, graphic design, product development, satellite mapping and more. The technology could make its way into displays for laptops, desktops, handhelds and other computing devices.

  1. http://www.rondeetjolie.com/blog/dovendosi.html
  2. http://blog.roodo.com/dovendosi
  3. https://dovendosi.quora.com/
  4. http://facebookhitlist.com/profiles/blog/list?user=2yqzqu...

Les commentaires sont fermés.