Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07/05/2017

Batterij Lenovo 3000 N200

De Eee pc 4G wordt vanaf vandaag in Taiwan geleverd, aan het eind van oktober volgt de levering van alle varianten naar de VS en Taiwan, terwijl China de Eee PC nog voor het eind van dit jaar tegemoet kan zien. Wanneer de minilaptops richting Europa verschepen is niet bekend.In eerste instantie was het doel van Asus om de budgetlaptops voor 199 dollar van de hand te doen, die prijs hanteert het bedrijf nu alleen bij grote orders van overheden. Voor de gewone consument zal het eenvoudigste model omgerekend vanaf ongeveer 240 dollar in de winkels liggen. De Taiwanese fabrikant claimt dat landen van 'opkomende markten' al een miljoen stuks besteld hebben. Dit jaar hoopt Asus nog 200.000 Eee pc's uit te kunnen leveren.Een spammer is veroordeeld tot het betalen van 5000 euro boete voor het schenden van de gebruiksvoorwaarden van Gay.nl. Hij nodigde Gay.nl-leden uit op WLM en stuurde ze daar commerciële boodschappen. Dat mag niet, vond de rechtbank.Gay.nlDe spammer, van wie enkel de initialen bekend zijn, stuurde gebruikers van Gay.nl een berichtje met de uitnodiging om 'surfer-nick@hotmail.com' toe te voegen op Windows Live Messenger. Gebruikers die aan die oproep gehoor gaven, ontvingen via WLM een automatisch bericht waarin 'surfer-nick' aangaf dat zijn laptop het niet goed deed en zijn gesprekspartner hem moest bellen op een 0906-nummer.

De spammer zou op een dag in juli 2009 bijna tweehonderd gebruikers van Gay.nl op deze manier hebben benaderd, van wie enkelen een klacht bij de website hadden ingediend. Gay.nl nam daarop contact op met de spammer en liet hem weten dat hij de algemene voorwaarden had geschonden. In die algemene voorwaarden staat dat het 'initiëren' van commerciële communicatie op de site niet is toegestaan. Per overtreding moet 500 euro boete worden betaald, zo luiden de voorwaarden, die gebruikers moeten accepteren als ze zich willen registreren. Toen de spammer niet wilde betalen, begon Gay.nl een rechtszaak.De spammer verweerde zich; hij vindt dat hij geen gebruiksrechtovereenkomst met Gay.nl heeft gesloten en ontkent dat hij berichten aan Gay.nl-gebruikers heeft gestuurd. Een van zijn freelancers zou hiervoor verantwoordelijk zijn geweest. Ook zouden er via Gay.nl zelf geen commerciële boodschappen zijn verstuurd en is de hoogte van de boete 'willekeurig', omdat er maar vier mensen hebben geklaagd, meende de spammer.De kantonrechter weerlegde die argumenten; er is wel degelijk sprake van een gebruikersrechtovereenkomst. Gebruikers moeten bij registratie namelijk een checkbox aanvinken om aan te geven dat ze akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Bovendien maakt het niet uit dat gebruikers niet via Gay.nl zelf werden aangespoord om een 0906-nummer te bellen, meende de rechter. De algemene voorwaarden spreken immers over het 'initiëren' van commerciële communicatie en dat was hier het geval. Dat een van zijn medewerkers het bericht kan hebben verstuurd en dat er maar vier klachten zijn binnengekomen, vond de rechter niet relevant.

De rechtbank veroordeelde de spammer tot 500 euro boete per overtreding, zoals aangegeven in de voorwaarden. Daar zit door de beperkte bevoegdheid van de kantonrechter wel een maximum van 5000 euro aan. Ook moet de spammer de e-mailadressen die hij via Gay.nl heeft verzameld verwijderen, op straffe van een dwangsom van 2500 euro. Ook de proceskosten van bijna 700 euro moeten worden betaald.Ict-jurist Arnoud Engelfriet, die Gay.nl juridisch bijstond, vindt de veroordeling een 'forse opsteker', maar tekent bij het vonnis wel aan dat de rechter de spammer geen verbod heeft opgelegd voor toekomstige spamacties. Volgens de rechter kan Gay.nl de account van de spammer immers afsluiten en is een verbod niet nodig. Maar een nieuwe account is zo gemaakt, stelt Engelfriet.Plextor heeft een nieuwe externe dvd-brander aan zijn assortiment toegevoegd, die volgens de fabrikant uitblinkt in draagbaarheid en gebruiksgemak. Het apparaatje heeft het label van 's werelds kleinste gekregen door zijn afmetingen van 137x143x16 millimeter, waarop nog eens bezuinigd kon worden door een van de hoeken af te ronden. Het gewicht van de brander is amper 250 gram. Op stekkers en stroomdraden kon bespaard worden door de USB2.0-verbinding voor de gegevensoverdracht tevens te gebruiken als voeding. Het branden op volle snelheid van een DVD-R zou daarbij slechts 4,8W aan vermogen kosten.

De gebruiker kan schijfjes plaatsen door een klep aan de bovenkant van het apparaat te openen, een mechanisme dat gebruikelijk is in draagbare cd-spelers. Volgens Plextor is de PX-608CU het nieuwe topmodel onder de externe branders. De maximale snelheid ligt op 8x voor DVD±R's en DVD+RW's. Tegelijk is ook een nieuw intern model van Plextor aangekondigd, het slot-model PX-608AL. Deze is bedoeld voor inbouw in laptops en is wat overige specificaties betreft gelijk aan de PX-608CU. Beide modellen komen in oktober op de markt voor een nog onbekende prijs.Uit een onderzoek van Korn/Ferry International onder 2300 managers uit 75 landen is gebleken dat 81 procent van hen gebruikmaakt van digitale apparatuur, zoals telefoons, pda's of laptops, om constant in verbinding te staan met het werk. Verder gaf 38 procent van de bevraagden aan het zeer sterk eens te zijn met de stelling dat ze te veel tijd besteden aan dergelijke apparatuur. Tegelijk vindt echter 77 procent dat deze apparaten voor mobiele communicatie ervoor gezorgd hebben dat de balans tussen werk en privé beter in evenwicht is gekomen. Een andere uitkomst van het onderzoek is dat de bevraagde managers vinden dat kinderen een voordeel hebben bij het integreren van nieuwe technologieën in hun leven, omdat ze er al mee opgroeien en dus al jong leren hoe ermee moet worden omgegaan.

Volgens Gayle Porter, associate professor bij de Rutgers University School of Business in Camden, zou de toenemende afhankelijkheid van werknemers van technologie weldegelijk tot verslaving of stress kunnen leiden. Het zou goed zijn als werkgevers hier rekening mee zouden houden en mogelijkheden zouden bieden om minder afhankelijk te worden van technologie, net zoals ze dat vaak al doen om rook- en drankverslavingen tegen te gaan, aldus Porter. Het zou haar dan ook geen slecht idee lijken als rechtbanken in Amerika de huidige wetgeving rond arbeidsomstandigheden ook van toepassing verklaren op het gebruik van technologische hulpmiddelen. Voordat het zover is, zouden werkgevers hun werknemers echter moeten oproepen om de Blackberry en aanverwante apparatuur ook eens uit te laten.Op de website van Asus is de G2Sg verschenen, een gamelaptop die beschikt over een Penryn-processor en een Nvidia Geforce 8700M-videokaart. Een kleiner G1Sn-broertje zou over de Geforce 9500M GS beschikken.

Asus G2SgWaar de G2S nog een Geforce 8600M GT-kaart met 256MB geheugen huisvestte, kan de jongste telg in de G-serie van gamelaptops van het Taiwanese bedrijf bogen op een Geforce 8700M met 512MB gddr3-geheugen. Asus heeft er dus niet voor gekozen het mobiele systeem uit te rusten met Nvidia's snelste mobiele grafische kaart, de Geforce 8800M.De nieuwe gamelaptop torst een Core 2 Duo T8100, T8300, T9300 of T9500 Penryn-cpu met zich mee, met snelheden van 2,1 tot 2,6GHz. Afhankelijk van het model kent het 17"-scherm een resolutie van 1920x1200 of 1440x900 pixels en Asus geeft kopers ook de keuze om de schootcomputer uit te rusten met een dvd- of hd-dvd-drive. Voor het overige zijn de specificaties van de G2Sg vrijwel gelijk aan die van de G2S.Terwijl op de CES-beurs in Las Vegas de meeste aandacht uitging naar het nieuwe vlaggenschip van Asus op het gebied van mobiel gamen, de G70, verscheen de G2Sg stilletjes op de website. Details over een nieuw 15"-model in de G-serie, de G1Sn, zijn nog niet op de Asus-site gepubliceerd, maar dit systeem werd weer wel op de CES gespot. Deze laptop blijkt als een van de eersten over de nieuwe Geforce 9500M GS te beschikken, een mobiele midrange-kaart die bij de G1sn voorzien is van 512MB aan geheugen. Naast de 15"-gamelaptop zal Asus de 9500M GS ook inbouwen in de VX2Sn, de V1Sn, de M51Sn, en de F8Sn, zo maakte het bedrijf bekend.

Fuji Photo Film is een samenwerkingsakkoord aangegaan met het Chinese elektronicaconcern SVA Electron om samen 270 miljoen dollar te investeren in een joint venture die kleurenfilters voor lcd-schermen moet gaan produceren. Deze kleurenfilters worden in lcd-schermen bovenop de lichtdoorlatende of -blokkerende kristallen geplaatst om zo kleuren weer te kunnen geven. De joint venture zal zijn thuishaven in Shangai vinden en grote filters voor laptops, lcd-schermen en tv's produceren. Het Japanese Fuji zal een aandeel van 25 procent in het bedrijf nemen. Elektronicabedrijven namen hun filters tot op heden vooral af van externe partijen als Toppan Printing en Dai Nippon Printing, maar de laatste tijd is er een verschuiving merkbaar naar eigen productie. De joint venture van Fuji en SVA Electron zal in november volgend jaar beginnen met de productie en mikt op 70.000 stuks per maand. Naast de investering in de fabriek zelf, zal Fuji Photo 34 miljoen dollar besteden aan het opzetten van een onderzoeksfaciliteit om de joint venture te ondersteunen.

Voormalig Transmeta-CEO Matthew Perry blijft dromen van een energiezuinige x86-chip die in staat is om een significant marktaandeel van Intel en AMD af te snoepen. Terwijl Transmeta ruim een jaar geleden ophield met het zelf produceren van chips, maar zich toe ging leggen op het in licentie geven van zijn technologie, is de voormalig CEO bij het jonge bedrijf Montalvo Systems terechtgekomen. Dit bedrijf is naar verluidt druk bezig met de ontwikkeling van een chip die naar de codenaam 'Montalvo' luistert en waarvan de focus op energiezuinigheid ligt. Terwijl specialisten in de industrie tot nu toe dachten dat het bedrijf zich vooral op de pda- en gsm-markt zou richten, schrijft The Register nu dat de Montalvo bedoeld is voor 'high-end, low-power' laptops. Om deze energiezuinige x86-chip te ontwikkelen beschikt het bedrijf Montalvo over een aantal gerenomeerde namen als Greg Favor, ontwerper van AMD's K6-core, Peter Glaskowsky, voormalig redacteur van het vakblad 'Microprocessor Report' en een aantal Transmeta-medewerkers.

Dat de aankondiging van de Pentium 4 Extreme Edition een onverwachte en tactische zet was van Intel, gedaan juist op het moment dat AMD zijn AMD64-desktopprocessors lanceerde, zal niemand ontkennen. Dat het om een paper launch ging zoals sommige boze tongen beweerden is echter niet het geval gebleken. De Pentium 4 EE is weliswaar bepaald nog niet op iedere hoek van de straat verkijgbaar, maar de relatief exclusieve en dure plakjes silicon gaan nu eerst richting OEM's, bij wie consumenten voor kerst hun 'Extreme' bestellingen kunnen doen. Naast in de desktopsystemen van bijvoorbeeld Dell, kan de Pentium 4 EE nu ook in laptops van Liebermann besteld gaan worden, schrijft X-bit.Pentium 4 EE logoHet gaat hierbij om topmodellen met de namen 'Studio', 'Producer' en 'Hollywood', voorzien van respectievelijk 15", 16" en 17" LCD-schermen, die bedoeld zijn als draagbare desktopvervangers voor veeleisende gebruikers op het gebied van realtime CAD, graphics, audio, video, MPEG-2 rendering, of ander high-end professioneel gebruik. Naast de Pentium 4 EE en een Mobility ATi Radeon 9600 Pro GPU, zijn optioneel ondermeer zaken leverbaar zoals twee harde schijven, twee CD-RW/DVD-RW drives, WLAN, Bluetooth, FireWire, en USB 2.0.

  1. http://retrouve3.blog.wox.cc/
  2. http://retrouve3.allmyblog.com/
  3. http://plaza.rakuten.co.jp/davydenko/

Les commentaires sont fermés.