Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

08/05/2017

Batterij DELL Vostro V130

Portable Apple-logo De nadruk op de toepassing van flashgeheugen komt niet zomaar uit de lucht vallen: Apples processorleverancier, Intel, timmert de laatste tijd flink met NAND-flash aan de weg. Het elektronische geheugen is de hoeksteen van hun Robson-technologie, waar Apple al eerder interesse in toonde. Flashgeheugen zal bovendien een voorname rol spelen in het Santa Rosa-platform, dat de chipmaker vermoedelijk in maart volgend jaar op de markt zal brengen. Intel-ontwikkelaar Sean Maloney lichtte toe dat vooral de opstartsnelheden van mobiele computers drastisch omlaag kunnen: 'Als je uit een vliegtuig stapt heb je meteen ontvangst op je mobieltje. Zulke snelheden willen wij ook.'Uit een studie blijkt dat het percentage van internetvideo's dat afgespeeld kan worden met html 5, in vijf maanden tijd is verdubbeld naar 54 procent. Mobieltjes zouden een rol spelen bij de groei van deze, veelal in h.264-formaat, video's.Het toenemende gebruik van smartphones is volgens MeFeedia verantwoordelijk voor het overgrote deel van de substantiële groei. Dit komt volgens de site omdat met html 5 compatibele video op basis van de h.264-codec het meest in zwang is bij smartphones, waaronder de iPhone, smartphones op basis van Android en de iPad-tablet. Bij de vorige meting in mei was nog maar 26 procent van de video's op het internet geschikt voor html 5, terwijl dit in januari nog maar tien procent bedroeg.

Een andere oorzaak voor de groei is volgens MeFeedia dat het aantal sites dat gebruikmaakt van de iframe-tag is toegenomen. Zo maakt Vimeo standaard al gebruik van de iframe-tag, terwijl YouTube, DailyMotion en Blip.tv ermee experimenteren. De iframe-tag maakt het voor sites eenvoudiger om zowel op flash als html 5 gebaseerde videospelers te ondersteunen. Met dezelfde embed-code kunnen dan onder meer smartphones en desktopsystemen bediend worden.Ondanks de groei van met html 5 compatibele video is het Flash-platform op desktopsystemen en laptops nog steeds dominant als het gaat om de weergave van webvideo's. Dit komt doordat de Flash Player op praktisch iedere pc staat. Toch ziet ook Adobe, ontwikkelaar van de Flash-standaard, in dat de groei van html 5-video niet te stuiten is. Zo demonstreerde Rik Cabanier, ontwikkelaar bij Adobe, op de MAX 2010-conferentie van het bedrijf een techdemo van een converter die Flash omzet naar html 5. De ontwikkeltool geeft daarbij aan welke delen van de Flashcode niet omgezet kunnen worden. De demonstratie werd door het publiek beloond met applaus. Cabanier demonstreerde ook de mogelijkheid van de tool om Flash-animaties te hergebruiken in websites.

Het onderzoek is uitgevoerd door MeFeedia, een videosite waar video's van verschillende contentpartners zijn te bekijken. Dit zijn onder meer Hulu, Vimeo, Blip.tv, CNS en ABC, terwijl in het onderzoek ook cijfers van YouTube en DailyMotion zijn meegenomen. Overigens maakt MeFeedia bij sommige sites wel gebruik van geëxtrapoleerde gegevens.Overigens zijn er aan het gebruik van de h.264-encoder en de doorgifte van h.264-video kosten verbonden. Op de h.264-standaard rusten namelijk patenten, die door de MPEG LA Group in licentie worden gegeven. MeFeedia houdt met de onzekerheid rond de h.264-licenties bij zijn onderzoek geen rekening. Safari, IE9 van Microsoft, iPhone OS, het Android-besturingssysteem en de Chrome-browser van Google bieden al ondersteuning voor h.264-video, maar Firefox en Opera hebben dat nog niet in de planning staan en mikken meer op WebM en de combinatie Theora/Vorbis/Ogg.

De Slingbox krijgt in Nederland concurrentie van de Digizon. Het media-apparaat maakt het mogelijk om analoge tv-beelden via ethernet of wifi te verzenden naar pc's en laptops. In een later stadium is ook een mobiele softwareplayer gepland.Het kastje is al sinds 1 mei via de webwinkel van importeur Digiport Europe te bestellen, maar het is de bedoeling om het apparaat in de toekomst ook op de schappen van retailers te krijgen. "Gesprekken daarover zijn gaande, maar ik kan nog geen namen noemen", aldus Roel Schiphorst van importeur DigiPort Europe. Een mogelijk distributiekanaal zouden, net als bij UPC die de Slingbox aan zijn klanten levert, ook kabelbedrijven zoals bijvoorbeeld Ziggo zijn. "Dat is zeker onze bedoeling, maar een probleem zou daarbij kunnen zijn dat de Digizon een ingebouwde analoge tuner heeft. Kabelaars zoals Ziggo zijn juist bezig met de overstap naar digitale tv via een eigen box", aldus Schiphorst.DigizonDe Digizon-settopbox is volgens de importeur vanwege de ingebouwde analoge tuner geschikt voor alle tv's. De gebruiker hoeft geen abonnement af te sluiten om van de mogelijkheden van de Digizon gebruik te maken. Het mediakastje is voorzien van twee analoge audio-/videoingangen en de maximale bitrate bedraagt 2Mb/s bij een resolutie van 704x576 pixels en een framerate van 25fps. De Digizon maakt gebruik van de mpeg-4 avc- en aac-codec voor het verzenden van de beelden. Maximaal twee gebruikers kunnen de Digizon tegelijkertijd benaderen.

Een softwareplayer voor Windows XP en Windows Vista wordt meegeleverd en in september zal ook een mobiele player beschikbaar komen voor alle mobieltjes met internetmogelijkheid en hardwarematige h.264-decodering, zoals de Nokia N95 en de iPhone.Het apparaat is beschikbaar in drie varianten. De standaardversie van de Digizon kost 229 euro, terwijl aan de Digizon dvr, die is uitgerust met twee usb-poorten voor onder meer een externe harde schijf, een prijskaartje hangt van 279 euro. Het topmodel is de 299 euro kostende Digizon pro, die op de Digizon dvr een streepje voor heeft vanwege zijn wifi-b/g-functionaliteit. Zowel de Digizon dvr als de Digizon pro kunnen met externe harde schijf fungeren als digitale videorecorder.Een nadeel van de Digizon pro is dat enkel nog wep voor beveiliging van de draadloze verbinding wordt ondersteund. In september komt een nieuwe versie van de Digizon beschikbaar, die waarschijnlijk wel van wpa en wpa2 is voorzien, zo verklaarde Schiphorst tegenover Tweakers.net. Mogelijk ondersteunt die ook hogere resoluties en bitrates, maar daarover kon geen uitsluitsel worden gegeven. Concurrent Sling Media heeft al een hd-versie uitgebracht van zijn Slingbox-apparaat.

Videochipfabrikant nVidia heeft PureVideo HD geïntroduceerd. Dit is een HDCP-variant van de huidige PureVideo-techniek, waarmee het mogelijk is om Mpeg-2, VC-1 en H.264-video's af te spelen waarbij de gpu wordt ingezet om de videosignalen te verwerken zodat de centrale processor van een computersysteem minder belast wordt. Verschillende fabrikanten van videokaarten met nVidia-chips hebben inmiddels producten aangekondigd met volledige HDCP-ondersteuning, waaronder Asus en MSI. Deze videokaarten bevatten de benodige connectoren en elektronica om een volledig HDCP-HDMI of HDCP-DVI-signaal te produceren.nVidia PureVideo HD logoIn principe beschikken alle gpu's uit de GeForce 7000-serie over de PureVideo HD-technologie, echter niet alle gpu's zullen de nieuwe techniek ondersteunen. De belangrijkste reden hiervoor is dat een aantal GeForce 7000-gpu's niet beschikken over de vereiste HDCP-transmitter. In ieder geval zal PureVideo HD worden ondersteund door de GeForce 7600 GT, de GeForce Go 7600 en de GeForce Go 7600 GT. Dit betekent dus ook dat de technologie beschikbaar zal zijn op laptops. Onder andere de Sony VAIO AR-notebooks en de Toshiba Qosmio G35-AV650 zullen de PureVideo HD-techniek ondersteunen. Het is nu nog niet duidelijk of ook andere GeForce 7000-videokaarten ook gebruik kunnen maken van PureVideo HD wanneer deze zijn voorzien van een HDCP-geschikte DVI-connector.

AMD heeft vandaag bekendgemaakt dat het een licentie heeft genomen op een speciaal aangepast processorontwerp van Transmeta. De 'AMD Efficeon' wordt nu al gebruikt voor een proef met het FlexGo-systeem van Microsoft in Brazilië, waarbij lage kosten en zuinigheid van groot belang zijn. De processor heeft bovendien hardwarematige beveiligingsfeatures aan boord die knoeien met de software moeten bemoeilijken. Het idee achter FlexGo is namelijk dat (minder bedeelde) mensen onder de kostprijs een computer thuis kunnen krijgen en vervolgens door middel van een klein bedrag per gebruiksuur de rest betalen. Na een bepaald aantal uren worden ze wel eigenaar van het systeem, maar voor die tijd mag er dus niet mee gerommeld worden.AMD ondersteunt het project in het kader van zijn eigen '50x15'-initiatief, waarmee het zichzelf als doel gesteld heeft om voor het jaar 2015 vijftig procent van de wereldbevolking op internet te helpen. Onder dezelfde vlag werkte het bedrijf al eerder mee aan de 100 dollar laptop van het MIT en de Personal Internet Communicator, die beide gebaseerd waren op Geode-processors. Waarom er in dit geval niet voor een eigen ontwerp maar voor dat van Transmeta is gekozen is niet helemaal duidelijk. Wel worden nu de geruchten verklaard over de samenwerking tussen Microsoft en Transmeta: de processor die de twee - schijnbaar dus ook in samenwerking met AMD - aan het bekokstoven waren was dus niet bedoeld voor een draagbare Xbox.

T5 Labs wil computergames naar de huiskamer streamen, zonder dat de gebruiker het desbetreffende spel of een pc in zijn bezit hoeft te hebben. Volgens het bedrijf kan dit met bestaande decoders, zoals die voor digitale televisie gebruikt worden.Gamen op tvDe pc-spellen zouden vanaf servers bij de televisiedistributeurs gedraaid moeten worden. Met voor games geoptimaliseerde T5 Labs-software wordt een mpeg-stream van de beelden gemaakt, die net als een normaal tv-kanaal naar de decoder van de gamer wordt gestuurd. Volgens T5 Labs levert deze methode 'ultraweinig' lag op. Op de decoder moet uiteraard ook een controller kunnen worden aangesloten.Volgens T5 Labs is het mogelijk om bijna elke pc-game te spelen. 'Op dit moment heeft het bedrijf toezegging van drie grote uitgevers. De huidige bètaversie ondersteunt Unreal Tournament 2003, Need for Speed Underground 2 en diverse casual games,' vertelde ceo Graham Clemie in een interview aan MCV. De gamesoftware zou niet voor het systeem hoeven worden aangepast. T5 Labs ziet de dienst als een serieuze concurrent voor spelcomputerfabrikanten. Aangezien de software zich op de server van de aanbieder bevindt, zal softwarepiraterij niet mogelijk zijn, aldus het bedrijf.

Clemie denkt aan een prijs van één Britse pond per level of per uur. Hij heeft ook een maandelijks abonnement in gedachten, waarvoor vijftien pond oftewel iets meer dan twintig euro zou moeten worden betaald. Volgend jaar wil T5 Labs de dienst in Europa en Amerika uitrollen.Op dit moment werkt het bedrijf Stream My Game aan een soortgelijke techniek, waarmee games vanaf een pc naar bijvoorbeeld een laptop kunnen worden gestreamd. Daarmee kunnen relatief zware spellen op een verouderde notebook gespeeld worden.Apple heeft op zijn 'Back to the Mac'-evenement een kleinere versie van de MacBook Air gelanceerd met een schermdiagonaal van 11,6". Tevens heeft het bedrijf uit Cupertino de bestaande 13,3"-variant een upgrade gegeven.Apple zegt een paar dingen die het geleerd heeft van de iPad, te hebben toegepast op de nieuwe notebooks. Zo is er geen harde schijf meer aanwezig, maar wordt gebruik gemaakt van solid-state geheugen dat rechtstreeks op het moederbord is aangesloten. Verder zouden beide modellen het in standby-stand dertig dagen uit moeten kunnen houden. Bij normaal gebruik, waarbij wifi ingeschakeld is, zou het 13,3"-model zeven uur mee moeten gaan, en het kleine broertje vijf uur. Apple claimt dat het tegenwoordig een realistischer manier van testen gebruikt, waardoor de geclaimde accuduur vergeleken met het oude model beter is dan op papier zou lijken.

De twee nieuwe MacBooks geschikken grotendeels over dezelfde hardware. Beide maken gebruik van een Core2Duo-processor, die is gekoppeld aan een 320M-gpu van Nvidia en 2GB ddr3-werkgeheugen. Omdat Apple het hardwareplatform niet drastisch gewijzigd heeft, had het de mogelijkheid om de omvang van de componenten flink in te perken. Uit afbeeldingen valt op te maken dat de onderdelen bij elkaar minder dan de helft van de ruimte binnen de behuizing innemen; de rest wordt opgevuld door grote accu's. Beide nieuwe modellen zijn gebaseerd op het inmiddels bekende aluminium unibody-design. Daarbij heeft Apple de laptops voorzien van een fullsized toetsenbord en trackpad. De behuizing is in gesloten toestand op zijn dikste punt 1,6cm hoog, en onderaan het toetsenbord loopt dit af naar 0,25cm. Boven het scherm is een webcam geplaatst die overweg kan met Apples Facetime-software, zodat vanaf de MacBook naar iPhones en iPods gevideobeld kan worden. De resoluties van de schermen komen uit op 1400x900 voor het 13,3"-model, en 1366x768 voor de 11,6"-variant.

  1. http://retrouve3.cafeblog.hu/
  2. http://retrouve3.blogghy.com/
  3. http://en.donkr.com/blog/retrouve3

Les commentaires sont fermés.