Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

09/05/2017

Batterij Dell Precision M40

Over de prijs werd een kleine maand geleden ook gespeculeerd, het blijkt nu zo te zijn dat de prijs nog lager is uitgevallen dan men voorheen verwachtte. MSI’s verkoopmanager Andy Tung vertelde in mei dat de Linux- en de XP-versie respectievelijk 399 dollar en 549 dollar zouden gaan kosten. Dit was echter niet geheel correct, de nieuwe prijzen die bekend zijn gemaakt voor zowel de Linux- als de XP-versie zijn inderdaad 399 dollar voor de Linux-versie, maar slechts 499 dollar voor de XP-versie. Door deze prijzen is de MSI aardige competitie voor de overige notebooks die op dit moment op de markt zijn, denk hierbij aan de Eee PC 900, HP2133 Mini-Note PC, etc. Naast competitie voor deze notebooks is het zelfs ook een aardige competitie voor de notebooks die nog een stuk duurder zijn dan de Wind. Dit onder andere door de Bluetooth die bij de XP-versie erbij zit en de lange levensduur op één batterij.

MSI heeft een nieuwe notebook aangekondigd die onder de Prestige Collection van het bedrijf gaat vallen. Het betreft de PX600.De notebook kan gebruikmaken van een Intel Core 2 Duo-processor. Volgens Fudzilla is de processor op het moment van schrijven nog niet bekend. Het moederbord bestaat uit de PM45-chip voor de northbridge en de ICH9M-chip voor de southbridge. Het werkgeheugen bestaat uit 4GB DDR2 dat op een snelheid van 800MHz zijn werk doet. Tenslotte maakt de PX600 gebruik van de NVIDIA GeForce 9300M GS om het grafische werk te doen. Deze grafische kaart beschikt over 256MB GDDR2-geheugen. Volgens MSI moet de kracht van de grafische kaart genoeg zijn voor de meeste grafische applicaties waarin men niet teveel prestaties eist. Het beeld wordt weergegeven op een 15,4 inch scherm.Om de notebook stijl mee te geven heeft MSI ervoor gekozen om de achterkant van het scherm van klassiek leer te voorzien. Verder bestaat de laptop ook uit het materiaal aluminium dat op een moderne manier gebrusht zou zijn.Overige features op de PX600 zijn een twee megapixel webcam, twee geïntegreerde speakers, Gigabit LAN, Bluetooth 2.0, 802.11agn, twee USB-poorten, single e-SATA/USB combo poort, één Firewire-aansluiting, HDMI en D-Sub video uitgangen, een harde schijf van 320GB en een DVD Super-Multi/Blu-ray optical drive.

De PX600 zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De ene uitvoering maakt gebruik van een 6-cell batterij en de andere van een 9-cell batterij. De afmetingen van de notebook zijn 360 mm bij 295,5 mm bij 37,5 mm. Het gaat hier respectievelijk om de lengte, de breedte en de hoogte. Het gewicht van de notebook met een 6-cell batterij komt uit op 2,7 kg.Beide zijn gebaseerd op de Intel GS45-chipset in combinatie met een ICH9M-southbridge. Het verschil tussen de twee modellen zal in de processor zitten. Het eerste model beschikt over een Intel Core 2 Solo CULV SU3500- terwijl de andere een Intel Celeron CULV 723-processor heeft.Veel grafisch geweld hoef je niet te verwachten van de laptops. Een Intel GMA 4500MDH geïntegreerde grafische kaart zal voor het beeld zorgen en staat niet bekend om zijn 3D-prestaties. Overige specificaties omvatten 2 GB aan DDR2-geheugen, 802.11b/g/n wireless, Gb LAN, Bluetooth V2.0 EDR, twee USB 2.0-poorten, een kaartlezer en een 13,4-inch 1366 x768 display. HDMI en D-Sub uitgangen zijn op beide modellen aanwezig evenals een 4-cel batterij. Er komt nog een tweede verschil bovendrijven als je kijkt naar de schijfruimte van de machines. Het model beschikt over een Intel Celeron CULV 723 en zal een 250GB harde schijf krijgen, terwijl de Intel Core 2 Solo CULV SU3500 een grotere 320GB hardeschijf krijgt.

Beide machines wegen 1.3 kg inclusief batterij en hebben dezelfde afmetingen van 224x330x619.8 mm. Wil je iets meer batterijduur dan kan er als optie gekozen worden voor een 8-cell batterij. De X340Pro met Core 2 Solo SU3500 wordt al aangeboden met een startprijs van €899. Na verwachting zal de, op een Intel Celeron CULV gebaseerde machine goedkoper worden.Tulip komt met de krachtige E-Go notebook serie die beschikt over een verwisselbaar jasje. Het is niet de eerste keer dat er een ‘design laptop’ op de markt word gebracht, maar gelukkig heeft Tulip ook aan de prestaties van de laptop gedacht. De E-Go notebooks zijn voorzien van AMD’s nieuwe Turion64 processor en een aantal andere functies die normaal niet terug te vinden zijn bij een design notebook. Naast de AMD Turion 64 MT processor beschikt de laptop over 1GB PC3200 RAM, een 100GB Serial-ATA hardeschijf en een ATI Radeon XPress 200M Chipset.Op de IFA 2005 in Berlijn heeft Samsung een laptop, de M70, getoond die uitgerust was met een volwaardig 19” breedbeeldscherm. Door de grootte van het scherm kon de laptop voorzien worden van een volwaardig toetsenbord inclusief een numeriek gedeelte. Ook zijn er verschillende multimediatoetsen voorzien aan de zijden van het toestel.

Het scherm heeft een resolutie van 1680×1050 pixels (WSXGA+), een constratrio van 600:1, 280 cd/m² en een reactietijd van 10ms. Verder beweert Samsung nog dat het 72% van de kleuren uit het kleurenspectrum kan weergeven, wat niet vaak voorkomt bij laptopschermen.Een andere speciale eigenschap van het scherm is dat het een afneembaar scherm is. Je kunt het gewoon van het laptopgedeelte afklikken en er komt een VGA en een DVI aansluiting tevoorschijn, zodat men het scherm ook nog voor andere zaken kan gebruiken. De afmetingen heeft Samsung zo klein mogelijk proberen te houden en zijn beperkt tot 43,5 x 31,4 x 3,9 cm. Ook heeft Samsung de laptop zo samengesteld dat hij amper 4,4 kg weegt. Dit lijkt nog altijd vrij veel, maar men mag niet over het hoofd zien dat het een desktop vervanger is, voor mensen die bijvoorbeeld op hun werk op hun computer willen werken maar ook thuis willen verder werken.Dat het een desktop vervanger is, is ook te zien aan de specificaties, hij is namelijk standaard uitgerust met een Pentium M 790 die op 2,4Ghz draait. Deze processor communiceert via Intel’s i915 PM chipset met een GeForce Go 6600 grafische kaart die 64 of 128 MB over eigen geheugen beschikt. Om het systeem volledig te maken kan het nog met 1GB aan ramgeheugen worden uitgerust, wat het een echt multimediamonster maakt en krachtig genoeg voor dagelijkse games. Samsung heeft de klant ook nog de keuze gelaten of ie er een 80 GB of een 100 GB grootte harde schijf in wil. En natuurlijk mocht een Dual-Layer DVD schrijver niet ontbreken en een kaartlezer.

De Intel Pro/Wireless 2915ABG chip is de laatste toevoeging om het Centrinoconcept (Sonoma-concept) te vervolledigen. 802.11a, -b en -g worden ondersteund, net als een Gigabit netwerkaansluiting. Het geluid wordt verzorgd door twee geïntegreerde stereospeakers en een subwoofer. Volgens Samsung gaat de batterij tot 5uur lang mee in idle mode en tot 2uur in stressed mode. Men verwacht de M70 eind oktober.De prijs is nog niet bekend gemaakt maar men denkt dat deze rond de 2000 euro zal gaan liggen. Echter zal er nog een gelijkaardig model uitkomen met een analoge tv-tuner ingebouwd.Computerfabrikant Dell is de grootste terughaalactie in de geschiedenis van het bedrijf begonnen. Met de actie haalt het bedrijf ongeveer 4,1 miljoen laptopbatterijen terug die mogelijk oververhit kunnen raken en daardoor in brand kunnen vliegen.De terughaalactie is door Dell direct in verband gebracht met de foto’s van een ontploffende laptop die enige tijd terug door The Inquirer werden gepubliceerd en als het spreekwoordelijk lopend vuurtje over het internet verspreid werden. Dell legt de schuld van de batterijen bij de fabrikant van de apparaten, in dit geval Sony. De lithium-ion batterijen van het bedrijf kunnen volgens Dell in sommige gevallen zo heet worden dat ze in brand vliegen. Tot nog toe heeft Dell slechts zes meldingen gekregen van oververhitte batterijen, voor de computergigant echter reden genoeg om de terughaalactie te starten.

Dell laat in een verklaring weten dat de actie geen gevolgen heeft voor de bedrijfsresultaten. Verwachting is dat Sony ook een deel van de kosten voor de actie op zich zal nemen, aangezien Dell een belangrijke klant is voor het bedrijf. De mogelijkheid dat Dell door het voorval op zoek zal gaan naar een andere leverancier voor haar laptopbatterijen wordt door analisten van de hand gewezen. Volgens hen zijn er maar weinig bedrijven die de grootte en stabiliteit van Sony’s productielijn kunnen evenaren.Het grootste deel van de terug te halen laptops is verkocht in de Verenigde Staten, maar ook Europeanen en Aziaten kunnen in het bezit zijn van een verkeerde laptopbatterij. Mensen die na april 2004 een Latitude, Inspiron of Precision laptop van Dell hebben gekocht kunnen controleren of ze in het bezit zijn van een verkeerde batterij. Dell heeft hiervoor een speciale site geopend die te vinden is op Dellbatteryprogram.com.Overigens heeft Sony de betreffende batterijen ook geleverd aan andere computerfabrikanten, waaronder Apple. Apple heeft inmiddels laten weten de kwestie in onderzoek te hebben, Hewlett-Packard heeft verklaard dat haar laptops niet voorzien zijn van de gewraakte batterijen.

Packard Bell heeft een nieuwe laptop geïntroduceerd. De notebook, die het typenummer ‘EasyNote TR85’ draagt, wordt geprofileerd als een designvolle notebook, met krachtige specificaties.Packard Bell stelt in het persbericht dat de notebook zich moet onderscheiden op het gebied van uiterlijk. De notebook heeft namelijk lang op de tekentafel gelegen en volgens Packard Bell zijn alle details aan bod gekomen. Packard Bell heeft hiervoor samengewerkt met de Italiaanse auto-ontwerper Pininfarina.De notebook beschikt over een glanzende cover en mat zwarte binnenkant die is afgewerkt met een zilverkleurige touchpad, afgeronde luidspreker en toetsenbord. Verder moet de laptop functioneel zijn, doordat er zoveel op de details is gelet. Zo is de webcam fysiek af te sluiten met een soort gordijntje, waarmee de privacy gewaarborgd wordt. De laptop is volgens Packard Bell verder plat en de batterij is krachtig. Het touch-pad is voorzien van multi-touch, zodat handelingen door middel van het touch-pad uit te voeren zijn. Logitech komt op de markt met een lapdesk voor onder je laptop, welke ook nog eens is voorzien van een 5-inch uitschuifbaar touchpad voor multi-touch navigatie. De zogeheten lapdesk beschermt je tegen de hitte die afkomstig is van je laptop.

Logitech denktm et de Touch Lapdesk N600 een oplossing te hebben gevonden voor mensen die groot met hun laptop op schoot werken. "We hebben mensen van alle zien gebruiken om zichzelf te beschermen tegen de hitte van hun laptops, van kussens tot huisdieren", aldus Denis Pavillard van Logitech. De lapdesk bestaat uit meerdere lagen waardoor die uitermate geschikt is om warmte tegen te houden. Daarnaast is de lapdesk voorzien van een antislipoppervlak om alles op zijn plek te houden.De ingebouwde uitschuifbare touchpad is 5-inch groot en ondersteund multi-touch. Zo kan er genavigeerd worden met de touchpad door één vinger te gebruiken, kan er met 2 vingers worden gescrollt en het gebruik van 3 vingers biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld te bladeren door foto’s en pagina’s. Erg handig dus voor laptops die voorzien zijn van een hele slechte ingebouwde touchpad. De touchpad van Logitech maakt gebruik van een Unifying-ontvanger, er host unit dien je aan te sluiten op een USB-poort, maar functioneert dus wel draadloos. De batterij van de touchpad gaat ongeveer 6 maanden mee.Sony heeft een nieuwe hybride in ontwikkeling, namelijk een tablet en een laptop in één, de VAIO Duo 11 kan met een simpele actie worden omgebouwd van een Windows 8 tablet naar een Windows 8 laptop. Het toetsenbord zit namelijk onder de tablet verscholen en kan eronderuit worden geschoven.

  1. http://dovendosi.kinja.com/
  2. http://dovendosi.bravesites.com/blog
  3. http://dovendosi.sosblogs.com/

Les commentaires sont fermés.