Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

10/05/2017

Batterij Dell Latitude E6430s

HP komt met nieuwe modellen op de markt vor haar zakelijke notebook series. De EliteBook- en Probook-laptops worden onder andere voorzien van de nieuwe Sandy Bridge processoren, ook krijgen de laptops een nieuw design en langere accuduur.Om maar te beginnen met de nieuwe EliteBook Pro laptops van HP, deze notebooks zijn de echte high-end modellen van HP en worden voorzien van de nieuwe Sandy Bridge processoren en krijgen een aluminium behuizing met een glazen touchpad. Er komen in totaal 2 modellen welke geheel naar wens zijn af te configureren. Zo komt er de 8460p met een 14 inch scherm en de 8560p met een 15,6 inch scherm op de markt. Beide modellen kunnen worden voorzien van een Core i3, i5 of i7 Sandy Bridge processor. Verder kan er worden gekozen voor een maximum van 8GB intern geheugen en is er optioneel een batterij beschikbaar die wel 32 uur mee gaat. Verder zijn de modellen voorzien van de nieuwe USB 3.0 standaard en een Radeon HD 6470M videokaart en een 160GB SSD. De harde schijf kan optioneel ook worden aangepast in een 750 GB HDD. Tot slot is er optioneel ook een HSPA+ 3G modem beschikbaar voor deze modellen.

De 8460p gaat ongeveer 2 kilogram wegen en de 8560p ongeveer 2,75 kilogram. De Nederlandse prijzen zijn helaas nog onbekend maar in de VS gaan ze vanaf 999 dollar over de toonbank.Dan komt HP ook nog met de vernieuwde Probook serie op de markt, hierin bestaat de keuze uit de 6360b met een 13,3 inch scherm, de 6460b met een 14 inch scherm en de 6560b met een 15,6 inch scherm. Deze modellen zijn niet bedoelt voor de high-end markt maar meer voor de mainstream gebruikers. HP heeft dan ook de keuze gemaakt om de behuizing wel te voorzien van het nodige aluminium maar de touchpad is hier niet gemaakt van glas. Als we kijken naar de specificaties dan kan er bij deze serie ook nog worden gekozen voor een Intel Celeron processor maar ook gewoon voor de nieuwe Sandy Bridge Core i3, i5 en i7 processoren. Ook deze modellen kunnen worden voorzien van maximaal 8 GB aan intern geheugen en beschikken ze over een AMD Radeon HD 6470M videochip. De prijzen van deze laptops beginnen in de VS met 799 dollar.

Tot slot heeft HP ook nog een nieuwe budget lijn op komst. Dit zijn de zogenaamde Probook’s uit de S-lijn. Het gaat hier om de modellen 4230s, 4330s, 4430s 4530s en 4730s, welke respectievelijke een beeldscherm hebben van 12 inch, 13,3 inch, 14 inch, 15,6 inch en 17 inch. Ook hier kan net als bij de mainstream Probook’s worden gekozen uit een Celeron processor en een Sandy Bridge i3, i5 of i7 processor. Het grote verschil tussen deze en de mainstream modellen is dat bijna alle configuraties geen losse videokaart hebben en dus zijn aangewezen op de ingebouwde GPU in de Sandy Bridge processoren. De prijzen van deze serie beginnen bij 579 dollar.Mocht je overwegen om binnenkort een zo’n nieuwe HP laptop aan te schaffen dan raden wij aan om elk geval niet voor een Celeron oplossing te kiezen maar minimaal te gaan voor de nieuwe Core i3 processoren van Intel.Low Battery: het is natuurlijk altijd vervelend als je telefoon ineens leeg is, vooral op momenten als je hem hard nodig hebt. Binnenkort hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken. Een blokje omlopen is dan al voldoende om de batterij van je smartphone helemaal op te laden.

Een aantal Amerikaanse onderzoekers hebben een methode gevonden om elektriciteit op te wekken terwijl je beweegt. Door een klein apparaatje in je schoen te verwerken, is het mogelijk om deze beweging om te zetten in elektrische stroom. Door een kleine USB-plugin is het mogelijk om deze opgewekte energie over te dragen naar je smartphone. Zodoende heb je dus altijd een oplader bij de hand.Mensen zijn krachtige, energieopwekkende machines, aldus professor Tom Krupenkin van de University of Wisconsin. Als iemand een sprintje trekt kan hij wel een kilowatt/uur aan energie opwekken. Dat is volgens Krupenkin meer dan genoeg om een mobiele telefoon op te laden.De techniek is weliswaar niet nieuw: er bestaan immers al geruime tijd horloges die je door middel van kinetische energie (energie die je opwekt door lichaamsbeweging) kunt opladen. Ook op de treinstations maakt men gebruik van deze techniek: door allerlei kleine sensoren in de vloeren te verwerken zijn wetenschappers erin geslaagd om de energie van reizigers op te wekken en gebruiken om automatische deuren te openen. Horloges en deuren hebben slechts weinig energie nodig om te blijven functioneren. Technologische apparaten zoals mobiele telefoons daarentegen hebben veel meer energie nodig om te werken. Wetenschappers zijn er nu in geslaagd om grotere hoeveelheden energie op te wekken en over te brengen naar de mobiele telefoon.

Ook andere energieslurpende apparaten zoals laptops zouden met deze techniek opgeladen kunnen worden. De vraag is wel in hoeverre computergebruikers bewegen als ze achter hun laptop werken.Een USB-plugin is één methode om de opgewekte energie door te sluizen, maar niet de meest elegante manier. Daarom hebben de onderzoekers een betere methode bedacht om dit doel te bereiken, namelijk draadloos. Op hele korte afstanden is het al mogelijk om een smartphone draadloos op te laden, onderzoekers praten hier echter over Bluetooth of WiFi, in theorie zou het mogelijk zijn om via die draadloze technieken opgewekte energie over te brengen naar je smartphone, in de praktijk is het echter nog niet zover.De onderzoekers denken na over hoe zij hun vinding kunnen commercialiseren. Wellicht kunnen we op korte termijn onze lader gedag zeggen en gebruik maken van deze methode om onze mobiele telefoon op te laden.

De Lenovo ThinkPad Helix werd al enkele malen gesignaleerd zonder officieel aangekondigd te zijn. Zo heeft de zakelijke laptop al op de Israëlische website van Lenovo gestaan, om vervolgens een stop te maken bij de FCC. Nu is er dan ook eindelijk officieel een aankondiging. De 11,6 inch grote hybride ultrabook ligt vanaf februari in de winkel, voor een prijs van 1.499 dollar voor het instapmodel.Net als de ThinkPad Yoga kan de Helix ook in een aantal houdingen opgesteld worden. Naast de tablet- en ultrabook-mode, kan de gebruiker de tablet ook 180 graden roteren en het scherm terug in de basis klikken, waardoor deze als standaard fungeert.Naast gebruik van de vingers om de Helix via het touchscreen te besturen, wordt deze ook geleverd met een pen die gebruikt kan worden om het 1080p Gorilla Glass-scherm te besturen. Het schermpaneel is van het type IPS en heeft volgens Lenovo de hoogste helderheid uit de ThinkPad-serie.De high-end configuratie van de ThinkPad Helix zal draaien op een Core i7-processor, verdere specificaties zijn onder andere een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en NFC- en LTE-connectiviteit. De batterij van de ThinkPad Helix moet het apparaat zo’n 10 uur lang van stroom kunnen voorzien.

Nadat Google eerder al had aangekondigd dat er vier nieuwe Chromebooks gelanceerd zouden worden door verschillende producenten en HP de Chromebook 11 uit heeft gebracht, is Acer nu aan de beurt met de C720. Deze Chromebook maakt gebruik van een Haswell-processor waardoor het apparaat energiezuiniger zou zijn dan eerdere Chromebooks.De C720 moet de vorig jaar uitgebrachte C710 gaan opvolgen. Dit doet de C720 met betere specificaties, hoewel de verbeteringen niet reusachtig te noemen zijn. Het apparaat zal 30 procent dunner worden dan zijn voorganger en 113 gram lichter zijn.Belangrijkste verbeterpunt is de batterijduur van het apparaat. Waar de voorganger van de C720 slechts 3 uur en 50 minuten met een volle batterij doet, gaat de C720 maximaal 8 uur en 30 minuten mee. Hiermee is de accuduur meer dan verdubbeld.Met deze accu voorziet de nieuwste Chromebook van Acer een Intel Celeron 2955U-processor met 4GB werkgeheugen van stroom. In het apparaat zit ook een opening voor een SD-kaart, een HDMI-uitgang, twee USB-ingangen, een webcam, microfoon en een 16GB SSD ingebouwd. Bij aankoop van deze Chromebook krijg je bovendien twee jaar gratis 100GB opslag via Google Drive.Zoals iedere Chromebook zal de C720 gebruik gaan maken van Chrome OS (review). Het apparaat is vanaf vandaag te koop in Amerika via Acer.com, Amazon.com en Bestbuy.com. Ook heeft Acer aangegeven dat er komende week varianten van de C720 uit zullen gaan komen. Mogelijk zullen deze beschikken over een grotere harde schijf of een 4G-module.

De Chromebook C720 komt in Nederland beschikbaar voor 269 euro en zal later deze maand uitgebracht worden. Techzine heeft bij navraag van Acer te horen gekregen dat de laptop niet in België wordt uitgebracht.De Chinese fabrikant Lenovo onthulde gisteren op een evenement de nieuwe Yoga Tablet. Met deze tablet brengt Lenovo innovatie op het gebied van gebruiksgemak en batterijduur.Eerder introduceerde Lenovo al een flexibele laptop onder de naam Yoga 13 IdeaPad (review). Met de innovatieve flexibele constructie van het mobiele apparaat heeft Lenovo hiermee een troef in handen. Met de gisteren gepresenteerde Yoga Tablet breidt Lenovo deze flexibiliteit uit naar het aanbod van tablets.Met Hollywood-acteur Ashton Kutcher als nieuw aangestelde productontwikkelaar, presenteerde Lenovo gisteren de Yoga Tablet. Deze tablet zal worden uitgebracht in een 8- en 10 inch-versie, beide met een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels.

De tablet zal beschikken over een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,6 megapixel front facing-camera. Bij de interne opslagcapaciteit kan worden gekozen voor 16- of 32GB, dit kan worden uitgebreid met een micro SD-kaartje van maximaal 64GB. De MediaTek 1,2 GHz quad-core processor wordt ondersteund door 1GB werkgeheugen. Het besturingssysteem is Android 4.2.2 Jelly Bean. Lenovo claimt een batterijduur van maar liefst 18 uur, dankzij het toepassen van een dubbele batterij. De Yoga Tablet kan worden gebruikt in drie standen: vastgehouden, gekanteld en staand. Deze verschillende gebruiksvormen zijn mogelijk dankzij de cilindervormige houvast van de tablet, waarin een standaard is verwerkt. Tevens kan dankzij USB On-The-Go (OTG) een extern apparaat, zoals een smartphone worden opgeladen.Vanaf 30 oktober zal de Yoga Tablet via de website van Lenovo en enkele andere online verkoopsites worden aangeboden. De 8- en 10 inch-versie van de Yoga Tablet kosten respectievelijk 229 en 299 euro.Op het Mobile World Congress in Barcelona had Techzine vandaag een interview met Rory O’Neill, de vice-president brand en product marketing van Samsung Electronics. In dat gesprek liet O’Neill duidelijk weten dat er sprake is van een omslagpunt het afgelopen jaar. Samsung stopt niet langer zelf de innovaties in smartphones, maar in plaats daarvan luistert het nu naar zijn gebruikers bij het ontwikkelen van nieuwe modellen.

  1. http://dovendosi.comunidades.net/
  2. http://www.bloghotel.org/enablesyou/
  3. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051

Les commentaires sont fermés.