Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13/05/2017

Batterij Lenovo IdeaPad Z570

Om aan de grote interesse tegemoet te komen en ontwikkelaars zover te krijgen dat ze Windows 8 gaan omarmen, heeft Microsoft een Windows 8 Developer Preview vrijgegeven die door iedereen kan worden gedownload. Wij hebben deze versie gedownload, geïnstalleerd en in deze review onder een vergrootglas gelegd.Gezien Windows een zeer belangrijk besturingssysteem is waar eigenlijk iedereen wel met regelmaat mee werkt, hebben we dan ook besloten om een heel uitgebreide review te maken van deze Windows 8 Developer Preview. Uiteindelijk wil iedereen graag weten waar hij of zij de komende jaren mee geconfronteerd gaat worden in Windows. Besturingssystemen als Linux en Mac OS X van Apple hebben zeker bestaansrechts, maar als we kijken naar het marktaandeel van Windows, dan hebben ze eigenlijk niets te vertellen. Windows domineert de markt voor desktopcomputers nog steeds volledig.

Met Windows 8 hoopt Microsoft die dominantie uiteraard vast te houden, maar het gaat ook proberen de tabletmarkt te domineren, iets wat al heel snel duidelijk wordt als je Windows 8 voor het eerst opstart. De Windows-desktop zoals we die al kennen sinds Windows 95 blijft weliswaar bestaan, maar de rol ervan wordt – als het aan Microsoft ligt – een heel stuk kleiner. Microsoft gaat namelijk de nieuwe Metro-interface standaard voeren in Windows 8, waarbinnen de desktopomgeving als applicatie beschikbaar is. De nieuwe Metro-interface is wat Microsoft noemt de grootste verandering sinds Windows 95, iets wat wij zeker kunnen beamen. Of het net zo succesvol gaat worden als Windows 95 destijds, dat is iets wat je zelf mag bepalen op basis van deze review.In deze review gaan we heel diep in op onder andere de nieuwe Metro-interface, de mogelijkheden, de tekortkomingen en natuurlijk ook de verbeteringen. Een nadeel van een review van een developerpreview is dat nog niet alles definitief vaststaat. Dit is nog een testversie van het nieuwe Windows-besturingssysteem, Microsoft kan dus nog besluiten op basis van de kritieken die het ontvangt, om dingen aan te passen, te verwijderen of om het compleet over een andere boeg te gooien. Sommige onderdelen in de review kunnen over een paar maanden dus ineens sterk verbeterd zijn. Dat is iets wat wij, maar ook de lezer in dit geval, voor lief zal moeten nemen.

Deze review is een coproductie van zowel Coen van Eenbergen als Jochem de Goede, beide werkzaam voor Techzine.nl.Vandaag testen wij een systeem wat voor veel mensen met een beperkte werkruimte een ideale oplossing kan zijn. De Dell Inspirion One 2320 is namelijk een all-in-one systeem waarbij je geen last meer hebt van een grote kast onder je bureau. Bij deze all-in-one is je gehele systeem namelijk verwerkt in het beelscherm. Naast het feit dat de 23 inch all-in-one op zijn eigen manier compact is, heeft de Dell ook nog verschillende interessante toevoegingen aan boord.Volgens Dell is de Inspirion One 2320 niet alleen een all-in-one wanneer je kijkt naar zijn bouw, maar ook in zijn mogelijkheden. Zo beschikt de Dell over een 23 inch groot full HD-lcd scherm met WLED achtergrondverlichting welke ook nog eens aanraakgevoelig is, verder beschikt het systeem over goede prestaties, heeft het systeem draadloze oplossingen voor toetsenbord en muis en brengt de interactiviteit van de 2320 volgens Dell uw huisgenoten en u dichter tot elkaar.Zoals je ziet heeft de Dell enkele leuke features maar een deel hiervan mag tegenwoordig toch wel gewoon gezien worden als standaard. Wanneer we naar de technische specificaties kijken zullen we zien dat deze dik in orde zijn. Zo zien we bijvoorbeeld de keuze uit snelle processoren, tot 6 GB aan geheugen, een 1 TB harde schijf en goede videokaarten. De all-in-one gaat over de toonbank voor een prijs vanaf 749 euro, op het eerste oog helemaal geen verkeerde prijs voor een dergelijk systeem.

Er zijn verschillende redenen waarom Microsoft zich moet bekommeren om de eigen toekomst. Niet in minste plaats is er Google’s Chrome OS, dat een goedkoop maar beperkt alternatief voor Windows is gebleken. We hebben de afgelopen tijd verschillende Chromebooks de revue laten passeren en in dit artikel behandel ik twee modellen van het Taiwanese bedrijf Acer.Acer heeft besloten om twee Chromebooks op de markt los te laten. Het gaat om de Acer C720 en C720P en de verschillen tussen de twee modellen zijn op één hand te tellen. Het grootste onderscheid is te maken in het scherm, de C720P beschikt namelijk over een touchscreen, wat de andere laptop moet ontberen. Verder zijn er ook verschillen wat betreft werkgeheugen en opslagruimte. Dat is overigens ook in de prijs terug te zien. Omdat de verschillen niet groot zijn is door ons besloten om deze modellen in één artikel te behandelen.De verschillen tussen verschillende Chromebook-modellen zijn qua hardware sowieso redelijk beperkt. Fabrikanten moeten vooral het onderscheid maken in randzaken zoals het ontwerp en in dit geval het touchscreen.Acer heeft de C720 en C720P adviesprijzen van respectievelijk 269 en 299 euro gegeven. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de C720 voor diezelfde prijs terug, de C720P is om onverklaarbare reden een paar tientjes duurder.

Kort na de HP Pavilion dv6 nemen we opnieuw een laptop onder de loep van HP. Het betreft ditmaal de HP Folio 13-2000 ultrabook, waarmee HP zich richt op de zakelijke markt. Een accuduur tot negen uur moet de Folio 13 op dit gebied de best presterende ultrabook maken die tot nu toe verkrijgbaar is. Om de zakelijke markt goed te voorzien zal de ultrabook ook op andere gebieden hoge kwaliteit moeten leveren, zoals beveiliging, snelle responstijden en een beeldscherm werkbaar onder alle omstandigheden.Kijkende naar de specificaties zien we een aantal bekende hardware componenten voorbij komen. De Intel Core i5 2467M processor met Intel HD Graphics 3000 GPU en 4 GB RAM-geheugen vinden we namelijk terug in meerdere ultrabooks die onze revue hebben gepasseerd. Wel heeft HP in plaats van Windows Home Premium de Folio 13 voorzien van Windows 7 Professional om de zakelijke gebruiker beter te bedienen.De Folio 13 heeft een advies verkoopprijs van ongeveer 1000 euro wat voor een ultrabook niet buitensporig is, maar gezien de standaard specificaties zullen we op andere gebieden toch het één en ander mogen verwachten.

Momenteel zijn er een hoop P55-moederbord op de markt die geen x8/x8 ondersteuning bieden voor SLI. Een aantal voorbeelden hiervan is de Asus P7P55D (EVO, LE), Gigabyte GA-P55M (UD2, UD3(L)(P)(R), US3) en de MSI P55M-GD45. Van dit bord mag je verwachten dat deze wel gebruikmaakt van 8x/8x-instellingen voor SLI of Crossfire. Want wees nou eerlijk, een echte gamer maakt gebruik van twee hele dikke videokaarten en wil deze voor de volle 100% benutten.Voor het bord moet je (gemiddeld) €200 neertellen wat redelijk aan de prijs is voor een micro-ATX bord. Daarvoor krijg je natuurlijk wel een X-Fi chip meegeleverd die normaliter ook een aantal tientjes zal kosten. Zo relativeer je algauw de prijs weer en wordt het bord best interessant. Met name de mensen die opzoek zijn naar een kleiner bord, zonder dat er meteen een IGP op zit, moet dit bord toch tot de verbeelding spreken. Je zou deze plank ook perfect in een HTPC kunnen installeren vanwege zijn kleinere afmetingen.

Van Apple ontvingen we onlangs de eerste iMac die we van een review zullen voorzien. Het gaat om de 27 inch-variant met een Sandy Bridge processor. Om preciezer te zijn werken we met de goedkoopste 27 inch iMac, waarbij de Intel Core i5-processor geklokt is op 2,7 GHz. Intern vinden we tevens 4 GB aan werkgeheugen, een harde schijf met een opslagruimte van 1 TB en tevens een AMD Radeon HD 6770M.Voorafgaande aan de introductie van de nieuwe Mac-producten gingen er voornamelijk geruchten over de MacBook Pro, welke op het moment simpelweg meer populariteit geniet dan de desktop-producten van Apple.Hardnekkig waren ook bij de iMac echter wel de geruchten over de introductie van Sandy Bridge-processoren als het hart van het systeem. Verder werd ook ‘LightPeak’ verwacht in de iMac, de nieuwe optische interface werd inderdaad geïntroduceerd, maar onder de naam ThunderBolt. Met deze interface kan men zes apparaten op één poort aansluiten. Het kan dan gaan om normale apparatuur als harde schijven, webcams, toetsenborden en muizen, maar Thunderbolt kan ook overweg met een monitor of netwerkkabel. Of de interface zal doorbreken is nog afwachten, vooralsnog is Apple één van de weinige bedrijven die zijn geld op ThunderBolt heeft gezet, in plaats van USB 3.0. Er zijn wel meerdere bedrijven die ThunderBolt-producten hebben aangekondigd.

Net als bij de MacBook’s is Apple ook voor de iMac overgestapt op grafische kaarten van AMD. Zoals al vermeld gaat het in de door ons geteste iMac om een AMD HD 6770M, opvallend genoeg dus een mobiele versie van deze kaart. Waarom Apple hiervoor heeft gekozen is onduidelijk. Dankzij deze videokaart is het echter wel mogelijk om, naast het eigen scherm, nog twee extra schermen aan te sturen.Net als de MacBook Pro is ook de iMac qua uiterlijk zo goed als ongewijzigd gebleven, alleen de mini DisplayPort-aansluitingen zijn vervangen voor twee ThunderBolt-poorten. Verder is een iMac van vorig jaar zo goed als onafscheidelijk van deze nieuwe iMac.Deze iMac is in de online Apple Store verkrijgbaar voor € 1649,-. Voor dat geld levert Apple het systeem, samen met een bluetooth-toetsenbord en -muis.Asus heeft tot nog toe geen echte vaste voet in de tabletwereld kunnen zetten. Het bedrijf kwam binnen met een vernieuwend idee, namelijk een tablet met een fysiek toetsenbord. Het ging destijds om de Asus Eee Pad Transformer welke te gebruiken is met en zonder een fysiek toetsenbord. Hoewel het idee zeker niet conventioneel was, bleek deze tablet een storm in een glas water, want hoewel de verkoopcijfers voor een Android-tablet zeker niet slecht waren, ze konden die van Apple’s iPad niet benaderen.

Na een dik half jaar is het al tijd voor een opvolger van Asus’ eerste Transformer. De nieuwe iteratie gaat door het leven als de Transformer Prime. Het speerpunt van deze tablet is niet alleen de mogelijkheid om deze met een fysiek toetsenbord in gebruik te nemen, maar tevens de rekenkracht, wat een quadcore-processor is, namelijk de Tegra 3 van NVIDIA. Dit is een unicum, hoewel er zonder twijfel nog heel wat fabrikanten zullen volgen, is Asus de eerste die een quadcore-tablet op de consumentenmarkt brengt. Eigenlijk heeft de Tegra 3-processor zelfs 5 cores, want wanneer het systeem weinig belast wordt zal er overgeschakeld worden op een energiezuinigere companion-core om de accuduur te verlengen.De originele Transformer had al een erg goed scherm, maar de Transformer Prime heeft zo mogelijk nog een beter scherm. Het gaat niet langer om een IPS-scherm, maar om een "Super IPS+"-scherm. Hierbij maken voornamelijk de helderheid en de kijkhoek grote indruk wat Asus betreft.

Naast de verbeterde processor en het scherm is ook de behuizing flink onder handen genomen, deze is dunner en lichter, dit geldt ook voor het toetsenbord. De aanwezige software is bij de lancering echter dezelfde als die waar de voorganger van de Transformer Prime mee werd gelanceerd, namelijk Android Honeycomb, versie 3.2. Een update naar de nieuwste versie van Android, Ice Cream Sandwich ofwel versie 4.0 is op het moment van schrijven inmiddels beschikbaar.De Asus Eee Pad Transformer Prime wordt voor deze review beschikbaar gesteld door Tabletcenter.nl. Op het moment kost de Transformer Prime zo’n 600 euro. Je kan de tablet voor deze prijs kopen met 32 GB aan opslagruimte mét Docking Station, of 64 GB zonder Docking Station. Een losse 32 GB-versie en een 64 GB-versie met Docking Station is op het moment nog niet beschikbaar. Ook heeft Asus aangegeven dat er geen 3G-versie van de Transformer Prime in ontwikkeling is.Apple heeft net als veel andere fabrikanten de line-up van zijn laptops vernieuwd. Een van de redenen hiervoor is de komst van de nieuwe processoren van Intel, welke wederom een stuk sneller en energiezuiniger zijn dan de voorgangers.

  1. http://yourpot.com/users/retrouve3/blog.aspx
  2. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  3. http://retrouve3.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.