Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14/05/2017

Batterij IBM FRU 93P5028

Acer brengt de upgrade kit uit in twee varianten, een voor de zakelijke markt en een voor consumenten. De consumentenversie is voorzien van een 22-inch scherm met een dynamische contrastratio van 10.000:1, een kijkhoek van 170 graden, een helderheid van 300cd/m2, een reactietijd van 5 ms en een maximale resolutie van 1680 x 1050 pixels bij een beeldverhouding van 16:10. De configuratieknoppen zijn in de zwarte behuizing van het scherm verwerkt en worden bediend door ze met de vinger aan te raken. Verder zijn er 3 Watt Dolby-speakers in het scherm verwerkt. De zakelijke versie is in veel opzichten gelijk aan de consumentenversie, maar is grijs en kan gekanteld en gedraaid worden. Tevens ontbreken de speakers bij deze versie.De vliegmaatschappij Virgin had na de vele incidenten met vuur vattende laptops zowel Dell- als Apple-laptops verboden op hun vliegtuigtoestellen. Na veel protest heeft Virgin deze maatregel enigszins versoepeld.

Zowel Dell als Apple hebben recentelijk een heleboel laptops teruggeroepen die mogelijk een slechte batterij zouden bevatten. De laptops waarvan het serienummer op de lijst staat van teruggeroepen apparaten zullen vanaf heden niet meer inclusief batterij aan boord van Virgin vliegtuigen genomen worden. Om zo’n laptop aan boord te krijgen zal je de batterij eruit moeten halen en deze zorgvuldig moeten verpakken en in je handbagage steken. Als je stoel voorzien is van een stroombron zal de vliegtuigmaatschappij je voorzien van een adapter om zonder batterij met de laptop te kunnen werken.Hewlett Packard oftewel HP roept wereldwijd klanten op om hun notebookbatterij in te leveren. Deze zouden oververhit kunnen raken en mogelijk gebruikers kunnen verwonden. Het gaat uiteraard niet om alle notebook batterijen van HP maar uit beperkte series. Het is dus verstandig als je een HP laptop hebt om even te kijken of die van jouw hier ook onder valt.

Hewlett Packard Nederland laat weten dat het in totaal gaat om 162.600 gebrekkige notebookbatterijen. Deze batterijen zitten in 32 notebook modellen die tussen juli 2007 en juli 2008 zijn verkocht. Het gaat hierbij om verschillende varianten van de HP Pavilion, Compaq Presario, HP G6000 en G7000, HP Compaq 651x, 671x, 6520s en 6720s. Betrokken HP-klanten krijgen gratis een veilige vervangende batterij als ze hun huidige exemplaar inleveren. HP kon ons helaas niet vertellen hoeveel laptops met een mogelijk gebrekkige batterij er in Nederland zijn verkocht. De leverancier benadrukt dat het probleem alleen betrekking heeft op de batterij, niet op de notebook zelf.Sinds mei 2011 krijgt HP in Noord-Amerika diverse klachten binnen van gebruikers die klaagden dat de batterij van hun notebook oververhit raakte. In zeven gevallen liepen de gebruikers brandwonden op. Eén persoon kreeg last van ademhalingsproblemen en 36 keer was er sprake van brandschade.Het is niet de eerste keer dat HP een terugroepactie op touw zet. In april 2006 riep HP wereldwijd 15.700 batterijen terug wegens brandgevaar. In oktober 2008 werden wereldwijd zo’n 35.000 batterijen teruggeroepen, omdat deze eveneens oververhit raakten. In mei 2009 werden ruim 70.000 batterijen teruggeroepen en vorig jaar moesten 54.000 batterijen worden teruggehaald. De batterijproblemen doen zich overigens niet alleen bij notebookbatterijen voor. Ook van de digitale camerabatterij van het type Photosmart R707 riep HP in juni 2006 gebruikers wereldwijd op om 679.000 camera’s te retourneren, ook wegens brandgevaar.

Om te kijken of de terugroepactie ook voor jouw HP laptop geldt, heeft HP een speciale website in het leven geroepen.HP is overigens niet de enige fabrikant die batterijen heeft moeten terughalen ook andere fabrikanten hebben hier al meerdere malen aan moeten geloven, al lijkt HP wel vaak de klos te zijn.De prijs voor het vervangen van de accu van de 17 inch MacBook Pro is uitgekomen en blijkt behoorlijk hoog te zijn. Apple hoopt dit goed te maken door te zeggen dat de batterij lang mee zal gaan.Bij de eerste beelden van de nieuwe 17 inch Macbook Pro stonden veel mensen te popelen om het product eindelijk in hun handen te mogen houden. Het strakke nieuwe aluminium design trok de aandacht van veel mensen. De opwinding en vreugde veranderde echter al snel in bezorgdheid op het moment dat Apple haar product daadwerkelijk aankondigde op MacWorld en toonde dat de batterij veel moeilijker te vervangen zou zijn.De voorganger van deze MacBook had dan niet het mooie aluminium design dat deze nieuwe versie heeft, maar wat het wel had was een relatief goedkope batterij. De nieuwe laptop, waarvan beloofd wordt dat hij 8 uur mee gaat op een volle accu, beschikt over een extreem moeilijk te vervangen batterijontwerp.

Apple heeft verder geen details vrij willen geven over deze kwestie. Het enige dat uit een discussie tussen vertegenwoordigers van Apple en Gizmode naar buiten is gekomen, is een bevestiging van de kosten voor het vervangen van de batterij. Deze kosten zouden maar liefst 179 dollar zijn.Apple belooft echter wel dat de batterij tot 1000 keer opgeladen zou moeten kunnen worden. Dat betekent dat bij een gemiddelde gebruiker van 200 keer opladen per jaar de batterij 5 jaar mee zou moeten gaan. Echter is het voor de intensievere gebruikers al een stuk minder rooskleurig. Bij het dagelijks opladen van de notebook zou de accu nog maar 3 jaar of minder mee gaan.Deze nieuwe batterij vertegenwoordigt wellicht de meest dure vervanging tot op heden. Zelfs de accu van de MacBook Air kost slechts 129 dollar om te vervangen. De batterij die gebruikt wordt in de nieuwe 17 inch MacBook Pro bestaat echter uit een nog geavanceerde ontwerp, zo verklaart Apple. Volgens Apple komen hier dan ook de kosten uit voort.Uiteraard mag een grote naam als Asus niet ontbreken op de CeBIT. Het bedrijf toonde diverse nieuwe producten, wij maakten de volgende line-up.

Een van Asus’ nieuwe producten is een laptop voorzien van twee touchscreens. Dit wil zeggen dat er niet gekozen is voor een fysiek toetsenbord, maar dat er in plaats daarvan een touchscreen is geplaatst. Op die manier kan het toetsenbord ook anders gebruikt worden. Wanneer men ervoor kiest om de laptop bijvoorbeeld verticaal te houden,kantelt het scherm zo dat het weer leesbaar is.De laptop is slechts een concept, of hij daadwerkelijk op de markt gaat komen en hoe hij op de markt gaat komen is niet duidelijk. De laptop is momenteel voorzien van een ATOM-processor en draait op Windows 7, maar kan ook voorzien worden van Linux. De doelgroep waar Asus dit product op richt kon ASUS nog niet melden. Naar eigen zeggen komt dat omdat Asus ervoor kiest veel minder geld in marketing stoppen, maar meer in Research & Development. Op die manier wil Asus steeds vernieuwende en innoverende producten uitbrengen. Of ze ook daadwerkelijk aanslaan is van minder belang.

Wanneer de laptop daadwerkelijk levenslicht ziet is nog afwachten, als dat überhaupt al gaat gebeuren. De verwachting is dat, wanneer de laptop uitkomt, hij ongeveer tussen de duizend en de twaalfhonderd euro gaat kosten. Dit concept is overigens een voortvloeisel van het WePC-project van ASUS en Intel.Deze laptop is volgens ASUS de zwaarste en meest krachtige laptop die zij aanbieden. Deze laptop is voorzien van een quad-core-processor en 6GB geheugen. Verder draaien er twee videokaarten in CrossFire-mode. De laptop is eveneens voorzien van een Blu-ray-combodrive, wat wil zeggen dat er een Blu-Ray-speler inzit en een DVD-brander. Het hele zaakje weegt een niet misselijke 5,5 kilo. Qua uiterlijk is de laptop een bakbeest. De accu steekt uit en is zwaar, om te zorgen dat er een acceptabele accuduur is. Deze ligt volgens Asus zelf op ongeveer 2,5 tot 3 uur. De laptop komt eind maart op de markt, waarbij de prijzen tussen de 1800 en de 2400 euro zullen variëren.

De VX-serie van Asus is een serie die tot stand is gekomen in samenwerking met autofabrikant Lamborghini. De laptop moet het dan ook voornamelijk van zijn looks hebben. Zo is de draagbare computer voorzien van een een keramiek touch-pad, wat feitelijk niets meer biedt dan een hoog gimmick-gehalte. De laptop is dan ook ontworpen in Lamborghini-stijl. De specificaties van deze laptop zijn overigens ook niet mis. Zo is er een Core 2 quad-processor ingebouwd en vier gigabyte geheugen, te samen met een Blu-Ray-combodrive. De beeldschermdiagonaal met 16 inch, mede dankzij de 6-cellige batterij is het gewicht van de laptop 3,3 kilo. De batterijduur is daardoor echter ook wat hoger, te weten 3 tot 3,5 uur.Ook op CES was deze al te vinden, maar Asus heeft nu besloten om het apparaat daadwerkelijk door de ontwikkelen, het is dus zeker dat deze de markt op gaat.

Het toetsenbord van Asus is geen normaal toetsenbord, het heeft een LCD-schermpje van vijf inch en draait op op Windows XP. Er is geen plek voor een touchpad, dus als er er geklikt moet worden biedt het touchscreen een oplossing. Asus heeft wel wat applicaties ontwikkeld om te zorgen dat de Windows-interface bruikbaar is, door middel van speciale applicaties die simpele toegankelijkheid biedt tot de functies. Het keyboard is verder voorzien een draadloze streammogelijkheden en een accu. De accu is echter niet je-van-het en kan slechts een half uur mee. Asus mikt echter ook niet op portable-gebruik, maar wanneer men het toetsenbord wil verplaatsen, moet het wel mogelijk zijn. Verder moet het toetsenbord gewoon aangesloten worden op het stroomnet.Als laatst biedt het Eee-keyboard ondersteuning voor draadloos streamen van de media. Zo kan er draadloos HD gestreamd worden. Hiervoor is een speciale monitor beschikbaar, maar er kan ook gekozen worden voor een een ‘upgrade-kit’, die ervoor zorgt dat de huidige monitor uitgebreid kan worden met eenzelfde functionaliteit.

Verder komt Asus nog met een nieuwe 22-inch monitor, te weten de LS221H. Het lijkt eigenlijk niets bijzonders, een monitor met een mooi uiterlijk en alle gangbare aansluitingen. Asus heeft de beeldbuis van de monitor echter zo ontwikkeld dat deze niet stuk te krijgen is. Dat wil zeggen, alleen met diamant. Men kan er op krassen met een sleutel, pen, of ander scherp voorwerp, maar hij zal niet kapot gaan. Wanneer deze monitor op de markt gaat komen en wat hij moet gaan kosten is niet bekend.Verder heeft Asus een nieuwe Eee PC geïntroduceerd, te weten de 1008HA. Deze draagt de codenaam ‘seashell’. De laptop is ontwikkeld om dun en lichtgewicht te zijn en is voorzien van de gebruikelijke Eee-specificaties, waaronder een ATOM-processor. Verder is er een softwarematige dock meegeleverd, die zorgt ervoor dat de functies op de computer gemakkelijker toegankelijk zijn. Asus heeft ervoor gekozen om via het internet gratis content beschikbaar te stellen, die vervolgens te downloaden en te streamen is. Deze software heeft de naam Eee Arena meegekregen.Asus heeft verder aangegeven dat haar netbook-producten uit de Eee-lijn nog altijd koploper zijn in de Benelux. Dit wil zeggen dat Asus de meestverkochte netbooks op haar naam heeft staan in de Benelux. Dit is een opvallende bewering, aangezien Acer soortgelijke beweringen heeft geuit.

IBM heeft een aanklacht ingediend tegen een bedrijf uit New York dat in computeronderdelen handelt. Het bedrijf verkoopt ook ‘officiële’ ThinkPad namaakbatterijen, maar volgens IBM gaat het om nagemaakte batterijen die gevaarlijk zijn voor gebruikers.IBM heeft de aanklacht deze maand ingediend bij het US District Court van Noord-Ohio. In de aanklacht is te lezen dat IBM de website Shentech.com en het bijbehorende bedrijf beschuldigt van het verkopen van namaak IBM-producten die een aanzienlijk gevaar opleveren voor de veiligheid van consumenten. IBM eist bij de rechter dat alle namaakbatterijen overhandigd worden aan IBM, zodat het bedrijf de accu’s op een veilige manier kan vernietigen. Ook eist IBM alle winsten op die Shentech heeft gemaakt met de namaakbatterijen en eist het verder de lieve som van één miljoen dollar voor elk geregistreerd IBM merk op de verschillende soorten batterijen.

  1. http://akkusmarkt.blogs.lalibre.be/
  2. http://retrouve3.blogolink.com/
  3. http://gegensatz.mixxt.at

Les commentaires sont fermés.