Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15/05/2017

Batterij HP Pavilion dv9000

De keuze van de onderdelen van de laptop kan deels door de gebruiker zelf bepaald worden. Een Intel Core 2 Duo-processor is per definitie aanwezig in de laptop en er kan gekozen worden uit acht verschillende processoren uit deze serie. Het gaat hier om de Intel Core 2 Duo T3200, de Intel Core 2 Duo T5800, de Intel Core 2 Duo T6400, de Intel Core 2 Duo P8400, de Intel Core 2 Duo P8600, de Intel Core 2 Duo P9500, de Intel Core 2 Duo T9400 en tot slot de Intel Core 2 Duo T9600.Het moederbord van de laptop maakt gebruik van de GM45-chipset van Intel. De daarbij behorende southbridge is de ICH9M. Het moederbord laat het toe om tot maximaal 8 GB aan geheugen te plaatsen. Het gaat hier om geheugen dat gebaseerd is op de DDR2-standaard en dat actief is op een kloksnelheid van 667MHz of 800MHz. Een geïntegreerde Intel GMA X4500HD neemt het grafische werk voor zijn rekening.Op het gebied van opslag zijn er weer diverse mogelijkheden. Er kan gekozen worden uit harde schijven met een maximale opslagcapaciteit van 500 GB, maar men heeft als optie ook een SSD. Volgens de verstrekte informatie gaat het hier om de X25-M van Intel, die zowel in een 80 GB als 160 GB-variant verkrijgbaar is.

Overige features van de laptop zijn Draft-n WiFi, Bluetooth 2.0, drie USB-poorten, een optionele dvd-brander of Blu-ray-drive, Gigabit Ethernet en een 4-cells batterij. Voor het verzorgen van de netwerkverbinding kan er gekozen worden tussen twee verschillende draadloze adapters. De Intel Wireless 5100AGN en de Intel PRO/Wireless 5300AGN kunnen gekozen worden om in deze functie te voorzien. Windows Vista Home Premium of Windows Vista Ultimate kan gekozen worden om als besturingssysteem te dienen.Het totaalgewicht komt, deels afhankelijk van de gekozen configuratie, uit op zo’n 2 tot 2,1 kilogram.De prijs is sterk afhankelijk van de gekozen configuratie. De goedkoopste versie van de mX-L kost 1099,99 dollar en de prijs kan oplopen tot maximaal 3178,25 dollar. Meer informatie over de mX-L van Maingear kan hier gevonden worden.Het bedrijf Medison, volledig Medison Celebrity genaamd, komt met een laptop voor 150 dollar. Ook deze laptop draait geen Windows.

Ook Windows Vista, dat dit jaar zou verschijnen kwam aan bod. Windows Media Center edition en de gewone Windows smelten samen tot één geheel. Zo zou je op een Vista pcPC onmiddellijk een Xbox 360 kunnen aansluite, en de nieuwe Photo Gallery-functie maakt het nog makkelijker om foto´s te beheren.Zoals verderop in dit overzicht zal blijken, kwam Google niet met een goedkope netwerk-PC, maar had het wederom een nieuwe service in petto. Met de zoekmachine kan er gezocht worden naar CBS shows en basketbalwedstrijden.Nieuwe videobestanden kunnen vervolgens voor een bepaalde tijd ‘gehuurd’ worden, terwijl oudere video’s voor onbepaalde tijd te bekijken zijn. Behalve de Charlie Rose Show zijn alle videobestanden beveiligd, zodat ze niet naar een handheld apparaat gekopiëerd kunnen worden. Betalen voor de service gaat middels Google’s betaalsysteem en Google zal de winst fifty-fifty delen met de belanghebbenden.Het bedrijf liet onder andere twee kleine laptops zien met een 12-inch en een 14-inch scherm. De Sentia 3200 heeft Intel’s 915 chipset aan boord en ondersteunt FSB 533 Pentium M processors.

Ook de Aurora M7700 serie is op de schop genomen door Alienware en dit keer is AMD’s beste gaming processor geïnstalleerd. Het apparaat kan verder worden uitgerust met twee 7800 GTX Go grafische kaarten en twee harde schijven. De machine heeft ook nog een 17-inch scherm en kost 2169 dollar. Verder had Alienware ook nog een nieuw soort computer dat bestaat uit een LCD scherm en losse componenten die in een soort van laptoptas meegenomen kunnen worden. Asus liet bij haar stand diverse laptops zien, maar de Lamborghini variant sprong er tussenuit. Acer heeft een Ferrari laptop, maar volgens Asus is haar Lamborghini variant daar niet mee te vergelijken. De laptop is geënt op multimediagebruik en daarom wordt er ook een afstandsbediening meegeleverd. De Lamborghini laptops hebben verdereen glossy zwart en geel uiterlijk, zo was te zien op de CES beurs. "With the look alone, exude power, speed, strength and beauty", aldus Asus. Ook het beroemde Lamborghini logo heeft een mooie plek gekregen.Volgens Asus zullen de laptops omstreeks april in massaproductie gaan. Over de specificaties valt echter nog te gissen, Asus heeft hierover nog niets bekendgemaakt. Hoewel volgens geruchten kenbaar wordt gemaakt dat de Lamborghini lijn voortgestuwd zal worden door Intel. Er bestaat een grote kans dat de Lamboghini lijn gebaseerd zal worden op de laatste Centrino Duo technology.

De andere laptops hadden wel innovatieve features. Zo had Asus een laptop staan met een apart LCD schermpje in de deksel. Met de knoppen naast het schermpje kan de laptop bijvoorbeeld als muziekspeler gebruikt worden zonder dat het apparaat eerst aangezet moet worden. Ook heeft Asus bij de nieuwe laptops extra aandacht besteed aan de behuizing, want een aantal exemplaren heeft een aluminium behuizing en binnenplaat.Creative heeft door dat professioneel gamen aan populariteit wint en bracht al eerder een geluidskaart uit die de naam van één van ’s werelds beste gamers draagt. De Amerikaanse Fatal1ty heeft nu zijn naam wederom verbonden aan een nieuwe muis van Creative. De Fatal1ty 1010 muis heeft een sensor van maximaal 1600DPI en kan naar wens verlaagd worden naar 800 of 400DPI. Dit kon al eerder bij de gamingmuizen van Logitech, maar dankzij het lampje naast het scrollwiel van de 1010 kan er in één oogopslag gezien worden in welke stand de muis staat. Ook het aanpasbare gewicht van de Logitech muis is terug te vinden in de 1010. Dit keer in de vorm van een grote rode bal in het midden van de muis. Er worden in totaal drie ballen meegeleverd van 3,5, 11 en 26 gramComputergigant Dell had samen met NVIDIA nog een verrassing in petto voor de aanwezigen op de CES, want beide bedrijven lieten een nieuwe PC zien waarin maar liefst vier NVIDIA kaarten in SLI opstelling zijn geplaatst.

Beide masterkaarten hebben een PCI slot nodig de slave kaarten kunnen het in de opstelling zonder doen. Daardoor kan de machine 41 gigapixels per seconde berekenen, is er twee Gigabyte aan videogeheugen beschikbaar, 5.2 teraflops aan rekenkracht en 96 Pixel Pipelines. Duidelijk mag zijn dat dit systeem niet voor iedereen is weggelegd en Dell zal het apparaat dan ook in beperkte oplage gaan uitbrengen. Dell verwacht zelf dat het het systeem in de lente van 2006 op de markt kan brengen.Meerdere besturingssystemen op één handheld is nog niet eerder door een fabrikant geprobeerd, maar één moet de eerste zijn, zo moet DUALCOR gedacht hebben. De ultra portable PC van het bedrijf is een soort van PDA die zowel Windows XP Tablet en Windows Mobile kan draaien. Daarvoor gebruikt de PDA twee VIA processors die 1,5GHz en 400MHz draaien. Verder bestaat de machine uit een 6,5 inch schermpje, 1GB DDR-2 geheugen, drie USB poorten, een 40GB harde schijf, een mini VGA poort en draadloze mogelijkheden.Er deden tijdens en voorafgaand aan de CES hardnekkige geruchten de ronde dat Google in combinatie met Wal-Mart een goedkope netwerk-PC op de markt zou willen zetten. Een deel van deze geruchten werd voor de speech van Larry Page al ontkracht door woordvoerders van Google en Wal-Mart, maar ook Page zelf ontkrachtte de geruchten tijdens zijn speech op vrijdag.

Wellicht zijn de geruchten ontstaan uit het feit dat Google zeer betrokken is bij het project voor goedkope laptops voor derde wereldlanden.Ook Logitech was van de partij en de fabrikant van randapparatuur liet nieuwe muizen, een koptelefoon en een Mac toetsenbord zien. Bij de geshowde muizen gaat het voornamelijk om het design. In de zogenaamde ‘theme’ serie waren er een muis met een luipaardenprint en een bloemetjesprint te zien. Ook had het bedrijf een bluetooth MP3 headset zien waarin alle benodigde knopjes zijn verwerkt. Het apparaat kan ook de muziek onderbreken als de telefoon overgaat. Als laatste had Logitech ook nog een toetsenbord dat speciaal voor een Mac is ontworpen. Het toetsenbord is uitgevoerd in de gekende witte Apple kleur en heeft sneltoetsen voor Mac applicaties en functies.PC bouwer Voodoo PC had zowel een laptop als een desktop met een AMD processor bij haar stand staan. Als eerste de Envy A 228 laptop, die voorzien is van een Turion 64 processor. De core van deze processor draait op 1,8GHz en wat betreft het geheugen is er 1024MB voorzien. Een deel van dit geheugen wordt gedeeld met ATI’s RD482 grafische chipset. Met een volledig opgeladen batterij kan dit apparaat 2,5 uur draaien.

Verder had Voodoo PC nog een fluisterstille dual core AMD pc staan. Het zwarte ‘eden’ model kan naar wens worden voorzien van NVIDIA’s of ATI’s topkaarten.Veel bedrijven op de CES zijn niet bekend bij het grote publiek, maar sommigen weten toch de aandacht te trekken met innovatieve of opvallende producten. Zo had Yiyi Electronics de Skype Travel mouse meegenomen naar de CES. Op het eerste gezicht lijkt het een muis als alle anderen, maar een betere kijk op de aansluitingen leert dat er behalve een USB aansluiting ook audio aansluitingen aan de muis zitten. Door deze aansluitingen is het mogelijk om de muis als telefoon te gebruiken via Skype. Als er een Skype gesprek op de computer binnenkomt, kan de muis met de onderkant tegen het oor worden gehouden en kan het gesprek gevoerd worden.Het roemruchte merk Commodore is voor de zoveelste keer terug van weggeweest, maar dit keer lijkt de merknaam op een degelijk product geplakt te zijn. Het apparaat in kwestie is een nieuwe handheld met de naam Commodore Combo. Het apparaatje draait op het Windows CE platform en is een soort mix tussen een GPS systeem en een iPod video. De Combo heeft een 20GB harde schijf en wordt geleverd met vijf NES spellen. Nog eens 90 titels zijn online verkrijgbaar, maar de grote kracht van het apparaatje schuilt hem in het feit dat er vrij eenvoudig diverse plug-ins voor het apparaatje zijn te ontwikkelen.

  1. http://retrouve3.blog.wox.cc/
  2. http://retrouve3.allmyblog.com/
  3. http://plaza.rakuten.co.jp/davydenko/

Les commentaires sont fermés.