Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

16/05/2017

Batterij HP HSTNN-IB0W

Daarnaast is er ook hier weer de 1080p-upscaling en de functies die bij de DAV-F200 reeds genoemd werden. Beide modellen komen in mei op de markt, waarbij er voor de DX660 449 euro betaald moet worden en voor de DZ860W 699 euro.Op Blu-ray gebied zullen er de komende tijd geen nieuwe stand-alone-modellen van Sony op de markt verschijnen, maar zoals eerder gezegd gaat het instapmodel, de BDP-S300B vanaf nu nog maar 349 euro. Het high-end model, de BDP-S500B, kost 599 euro.Voor personal audio was er in de showroom wel een apart plekje ingericht, maar heel veel aandacht werd er niet aan besteed. Wel heeft Sony de video-Walkman gerestyled en verbeterd. De NWZ-A829, NWZ-A828 en NWZ-A826 hebben allen een 2,4-inch lcd-scherm en de batterijduur is verbeterd tot 36 uur voor muziek en tien uur voor video. De nieuwe modellen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, de NWZ-A829 met 16GB flashgeheugen kost 319 euro, voor de NWZ-A828 met 8GB flashgeheugen betaal je 269 euro en het de NWZ-A826 met 4GB flashgeheugen gaat voor 219 euro over de toonbank. Alle modellen komen rond deze tijd op de markt.

Helemaal een aan het einde een pagina over de PlayStation? Helaas wel. Tijdens de presentaties was er wel een apart plekje ingeruimd voor de PS3 en PSP, maar in de showroom ontbraken beide apparaten en speelbare demo’s. Wat er tijdens de presentatie werd verteld door Folkert Langeveld van Sony lees je in het kort hieronder.De presentatie begon met wat marktcijfers en dan met name de marktcijfers van de PlayStation 2. Want zoals velen bekend zal zijn doet de voorganger van de PlayStation 3 het nog altijd zeer goed. Het is de bestverkochte console ooit met 125 miljoen verkochte exemplaren en in september vorig jaar doorbrak de PS2 de grens van twee miljoen verkochte exemplaren in de Benelux. Momenteel gaan er in de Benelux nog dagelijks 2500 exemplaren over de toonbank. Volgens Sony is de console vooral populair onder kinderen en casual gamers.Daarna de cijfers van de PlayStation Portabel, deze handheld is in de Benelux inmiddels rond de 550.000 keer verkocht en de verkoopcijfers in de eerste maanden na de release liggen gelijk met die van de PS2 destijds. Wereldwijd zijn inmiddels 35 miljoen PSP’s verkocht.

Dan de PS3, die doet het in de eerste maanden na release zelfs beter dan de PS2, in de eerste tien maanden na de lancering zijn er al evenveel PS3’s verkocht als PS2’s in de eerste vijftien maanden na de release. Tot en met januari zijn er wereldwijd al tien miljoen PS3’s verkocht. Opvallend detail is volgens Sony dat cross-platformtitels als Call of Duty 4, Fifa 08 en Need for Speed: ProStreet het best verkopen voor de PS3.Het bijbehorende online netwerk van de PS3, genaamd PlayStation Network is in Nederland al erg populair, ons land staat op de derde plaats in Europa als het gaat om PS3-eigenaren die online gaan met hun console. Ongeveer 60 procent van alle Nederlandse PS3-gebruikers maakt gebruik van PlayStation Network. Wereldwijd zijn er al meer dan 80 miljoen items verkocht en vijf miljoen accounts aangemaakt.Wat betekent dat dan voor de plannen voor de verschillende consoles. De PS2 is vanaf nu in ieder geval volledig gericht op kinderen en casual-gamers. Er komt een 100% kids-label dat aangeeft dat een spel geschikt is voor kinderen, Buzz en Singstar blijven belangrijke series voor de console en er komen ook nog steeds nieuwe titels uit.

Voor wat betreft de PSP is de Slim & Lite-versie alweer even op de markt, de komende tijd komt daar het GO!-label bij, met als onderdelen GO! Explore, GO! Messenger en GO! Cam. GO! Explore is een GPS-systeem voor de PSP. Meegeleverd worden kaarten van de Benelux op UMD, maar kaarten van Europa zijn te downloaden en op een MemoryStick te zetten. De gps-kit is los verkrijgbaar voor 149 euro, inclusief autohouder en -lader. Een complete set met psp kost 299 euro. GO! Messenger is een IM-applicatie, zoals die er in overvloed zijn voor de pc, je kunt er mee chatten, niet meer en niet minder. De applicatie wordt automatisch meegeleverd met de nieuwste firmware-update.Sony heeft op het gebied van games nogal wat kritiek gekregen van PSP-eigenaren, omdat veel spellen simpele ports van PS2 of andere consolespellen zouden zijn en geen games die speciaal voor de PSP zijn ontwikkeld. Daarom komt Sony dit jaar met een aantal games die speciaal bedoeld zijn voor de PSP, als eerste het recentelijk verschenen God of War, maar later dit jaar ook Buzz, Loco Roco 2, Secret Agent Clank en het innovatieve puzzelspelletje Echochrome.

2008 wordt het jaar van de software voor de PS3. Zoals eerder aangeven worden er al heel wat games voor de PS3 verkocht, maar de grootste kritiek op de console is nog altijd dat er maar weinig exclusieve games voor verschijnen. Daar gaat dit jaar verandering in komen, want er komen flink wat nieuwe PS3-exclusives uit. Als eerste het recentelijk verschenen Gran Turismo 5: Prologue, maar ook de Buzz- en Singstar-franchises komen naar de PS3. Belangrijk is dat er rond beide franchises een complete community wordt opgezet door Sony. Voor Buzz betekent dat online tegen elkaar spelen, maar ook vragen en antwoorden maken en uploaden en vragen van andere gebruikers downloaden. Met Singstar kun je filmpjes van jezelf uploaden naar PlayStation Network en delen met anderen.Andere niet onbelangrijke titels zijn Killzone 2, Little Big Planet, Metal Gear Solid 4, Resistance Fall of Man 2 en MotorStorm 2. Van deze laatste game zie je hieronder een trailer.Wij vroegen Folkert nog of we naar aanleiding van de recente prijsverlaging van de Xbox 360 nog actie kunnen verwachten van Sony, maar die mogelijkheid werd in alle toonaarden ontkend.

Ook de hoeveelheid content voor PSN zal explosief toenemen in 2008, met nog meer demo’s, trailers, game-packs en volledige games. Ook zal de virtuele wereld Home het levenslicht gaan zien in 2008. Deze toevoeging voor PSN is alweer geruime tijd geleden aangekondigd en wordt eveneens al enige tijd getest door bètatesters. Volgens Sony zijn er echter geen technische problemen, maar heeft het de lat voor zichzelf erg hoog gelegd, waardoor er steeds meer nieuwe features ontwikkeld worden.Voor de videobeelden van de presentatie van Folkert Langeveld kun je terecht op onderstaande linkjes.Ik kan nog wel negen pagina’s vullen met alle producten die Sony momenteel op de markt heeft of waar het bedrijf nog mee gaat komen, maar als je dat wilt weten moet je maar eens op de Sony-website kijken. Ik ben van mening dat Sony een ijzersterke line-up heeft in alle sectoren waarin het actief is. Er zijn vrijwel van alle producten instapmodellen, maar ook het professionele segment wordt door het bedrijf bediend.Enerzijds bouwt het bedrijf voort op de goede basis die het heeft, maar het is ook niet bang nieuwe technologieën te ontwikkelen en daarin te investeren. Voor wat betreft de PlayStation lijkt Sony wat afwachtend en met de agressieve houding van Microsoft kan ik me niet voorstellen dat het deze houding het hele jaar kan blijven volhouden.

Het Centrino platform voor laptops van Intel kent sinds de introductie in 2003 grote successen. Het idee achter het Centrino platform is het bieden van een stabiel platform dat naast het leveren van goede prestaties, ook energie-efficiënt is en goede connectiviteit biedt.Intel heeft het platform sinds de release al enkele malen verbeterd. Het platform bestond echter telkens uit een combinatie van een Intel processor, Intel chipset en draadloze netwerkinterface van Intel. Fabrikanten die hun laptops het Centrinolabel willen meegeven moeten deze drie onderdelen gebruiken.Bij de release van Centrino in 2003 gebruikte Intel het Carmel platform. Carmel bestond uit een Pentium M processor, een Intel 855 series chipset met DDR-226 geheugen en PRO/Wireless 2100/2200 mini-PCI Wi-Fi adapter. Intel kreeg kritiek op de keuze voor de draadloze chip, omdat deze slechts 802.11b en niet 802.11g ondersteunde. Intel meldde destijds dat het de 802.11g standaard nog niet definitief was en daarom niet gebruikt werd. Later, in 2004, werd de standaard alsnog toegevoegd, alsmede een andere versie van de Pentium M en een variant van de chipset die toepassing van een losse grafische kaart toestond.

De tweede generatie Centrino laptops kwamen in 2005 op de markt, gebaseerd op het Sonoma platform. Wederom met een Pentium M processor, maar met de nieuwe Mobile 915 Express series chipset met DDR2-533 geheugen en de Intel PRO/Wireless 2200 Wi-Fi adapter. De nieuwe chipset boodt een scala aan nieuwe functionaliteiten, maar gaf het Sonoma platform daardoor wel een kortere batterijduur dan het Carmel platform.Het derde Centrino platform zag in 2006 het licht en kreeg de naam Napa platform. In eerste instantie was dit platform gebaseerd op de Core Duo processors, maar later in 2006 werd ook de nieuwe generatie Core 2 Duo geïmplementeerd. Verder was de Mobile 945 Express-series chipset met ondersteuning voor DDR2-533 en DDR2-667 voorzien, naast de Intel PRO/Wireless 3945ABG Wi-Fi adapter. Onder dit platform werd de naam Centrino ook uitgebreid met Centrino Duo voor de laptops met dualcore processors.Inmiddels zijn we echter in 2007 aanbeland en dus is het tijd voor een vierde generatie Intel Centrino laptops. Het nieuwste platform heet het Santa Rosa platform en werd op 9 mei 2007 gelanceerd. De lancering in de Benelux vond echter plaats op 15 mei in het Mobilion te Utrecht. Techzine was daar bij en maakte het volgende verslag.

Intel had voor de persconferentie een viertal sprekers geregeld. Als eerste hield iemand van Rijkswaterstaat een inleidend verhaal, daarna kwam Roger Benson, managing director Intel Northern Europe, aan het woord voor de keynote. Vervolgens hield Jean-Michel Bielli een presentatie over de nieuwe Wireless-N standaard en als laatste vertelde Paul Albeda Jelgersma Atos Origin nog iets over de voordelen van Intel Centrino Pro.Als eerste hield gastheer Rijkswaterstaat een korte presentatie over het beheer van het Nederlandse weggennet. Intel had laten weten dat het het beheer van de verkeersstromen en gegevens in Nederland ziet als metafoor van haar nieuwe beheerstechnologie. In de presentatie werd duidelijk hoe Rijkswaterstaat gegevens over files en andere verkeerszaken registreert, verwerkt en distribueert. Een leuke inleiding op de rest van de presentaties en voor mij persoonlijk interessant, omdat het mijn vakgebied is.Vervolgens kwam Roger Benson van Intel aan het woord voor de keynote van de persconferentie. Benson begon zijn presentatie door te vertellen waarom het zo belangrijk is dat Intel haar Centrino platform blijft vernieuwen.

Elk jaar worden er meer laptops verkocht, ten koste van desktopcomputers. Momenteel is éénderde van alle verkochte pc’s een laptop en de verwachting is dat er in 2010 voor het eerst meer laptops dan desktops verkocht gaan worden. Tevens is het aandeel laptops met een Intel processor sinds de introductie van het Centrino platform ook flink gestegen, Rond de introductie van het Centrinoplatform in 2003 was ongeveer twintig procent van alle verkochte laptops een Intel laptop. In 2006, toen Intel haar Centrino Duo platform introduceerde was dat percentage al opgelopen tot ongeveer 35 procent. Intel verwacht dat dat percentage de komende jaren nog verder zal oplopen tot meer dan 50 procent in 2010. Nederland is overigens een voorloper op de wereldwijde markt, hier worden er al meer laptops dan desktops verkocht. Reden genoeg dus om het platform steeds te vernieuwen, maar ook de wensen van de gebruikers zijn belangrijke reden om te blijven innoveren.

  1. http://retrouve3.cafeblog.hu/
  2. http://retrouve3.blogghy.com/
  3. http://en.donkr.com/blog/retrouve3

Les commentaires sont fermés.