Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

21/05/2017

Batterij Sony VGP-BPS9/S

De Dell XPS 12 is een high-end convertible, met een 12,5-inch ips lcd-display dat voorzien is van een 4K-resolutie, al zijn er ook varianten met een full hd-scherm aangekondigd. Het scherm heer zeer dunne bezels (randen) en kan middels magneten in het toetsenbord gezet worden waardoor je het apparaat als tablet en als laptop kunt gebruiken.De tablet is voorzien van een behuizing die van magnesium gemaakt is, weegt 790 gram en is 8 millimeter dun. Verder komt het scherm met drie usb type-c-poorten, een SD-kaartlezer, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 30Whr accu. Onder de motorkap zien we een Intel Core M5-processor terug, vergezeld door 8GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. Dell levert ook de Active Pen mee waarmee het scherm bediend kan worden.

6th generation Intel Core m512.5-inch Full HD 1080p of 4K (3840×2160) touch display8GB RAM128 of 256GB SSDIntel HD Graphics 5158MP camera5MP webcamBacklit keyboardGlass trackpad2x USB-C poorten (2x Thunderbolt 3)Stereo Speaker, Dual Microphones30Wh batterij
Bekijk ook Review: Lenovo Miix 510 In de VS wordt de Dell XPS 12 in verschillende varianten gelanceerd. De versie met full hd-display, Intel Core M5-processor, 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen gaat 999 dollar kosten. De versie met 4K-scherm, 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen kost 1.299 dollar. Wanneer de convertible in de Nederlandse winkels ligt is nog niet bekend.Microsoft heeft in mei 2014 de derde generatie Surface tablet aangekondigd. Het bedrijf uit Redmond introduceert voorlopig alleen een nieuwe variant van de Surface Pro, welke door het leven gaat als de Surface Pro 3. De tablet is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, waarvan het grotere display de meest opvallende verbetering is.

Microsoft zet de Surface Pro 3 naar eigen zeggen in als de eerste echte laptopvervanger. Volgens het bedrijf worden tablets veelal gebruikt voor het consumeren van media en laptops met name voor het productief werken. Een ultieme combinatie is er volgens Microsoft nog niet, maar daar moet met de Surface Pro 3 verandering in komen.De Microsoft Surface Pro 3 is met een formaat van 12-inch een stuk groter dan zijn 10.6-inch voorganger. Dit formaat is volgens Microsoft ideaal voor diegenen die niet altijd een tablet én een laptop willen meenemen maar één apparaat zoeken. Ook de resolutie van het scherm is verhoogd; naar 2.160 bij 1.440 pixels. Deze resolutie zorgt voor een ppi van 216, wat er volgens Microsoft voor zorgt dat individuele pixels niet meer waar te nemen zijn. Het ClearType HD-display wordt gekalibreerd geleverd en is voorzien van een active digitizer. Deze digitizer is in tegenstelling tot de vorige generatie van N-Trig en moet nauwkeuriger werken met de stylus mogelijk maken. Daarnaast is de ‘latency’ verminderd waardoor datgene je op het scherm schrijft ook direct verschijnt, net zoals dat met een echte pen zou gebeuren. De stylus, welke meegeleverd wordt, beschikt over ook over een aantal nieuwe features. Zo kun je met een druk op de kop van de stylus het scherm ontgrendelen en direct notities in OneNote maken.

Met afmetingen van 279,8 x 10,75 x 176,4 mm en een gewicht van van 733 gram is deze Dell Venue 11 Pro 7000 geen slank apparaat te noemen, maar overschrijdt het ook weer niet de grens van een tablet of andere ultraportable. Dell legt de compromis dus liever bij een wat grotere behuizing en meer gewicht in ruil voor de prestaties op gebied van processor, geheugen en vooral accu.De Dell Venue 11 Pro 7000 is via de website van Dell verkrijgbaar voor een vanaf-prijs van 644 euro. Dat is dan het 64GB model met toetsenbord cover. De 128GB-versie kost 654 euro en de met 4G uitgeruste 128GB-versie kost 744 euro. Beiden komen zonder toetsenbord cover. Toetsenborden los zijn aardig aan duur, het laptop (scharnier) toetsenbord kost 190 euro en de toetsenbord hoes verwisselt voor 108 euro van eigenaar.

De Dell Venue 11 Pro 7000 (7140) is een heel degelijke, maar saaie, tablet. Er is eigenlijk niets bijzonders te melden over het design van dit model. De constructie bestaat uit een plastic achterkant met een glazen voorkant die het ips-paneel beschermt. De plastic achterkant heeft wel een soft touch-afwerking meegekregen voor een beter gevoel en meer grip.Het paneel wordt omringd door symmetrische randen (bezels) en de camera’s zitten zowel voor- als achteraan aan de lange kanten van de tablet verwerkt. In principe is dit gewoon de 100 procent standaard tablet, zoals bijna ieder kind die zou tekenen als de vraag hun gesteld zou worden. Dat is niet negatief bedoeld, maar het spreekt natuurlijk ook maar weinig tot de verbeelding.Een full-HD (1920 x 1080 pixels) scherm op 10.8-inch formaat is een heel aardig scherm, maar is tegelijkertijd tijd ook niets extreem bijzonders. Toch zijn er meer dan genoeg pixels om alles mooi scherp weer te geven en blijft ook de desktopomgeving goed bruikbaar, vooral door het iets grotere formaat van 10.8-inch in vergelijking met de, veelal, kleinere schermen die we op Windows 8 tablets tegenkomen.

Het ips-paneel is van de kwaliteit die je mag verwachten bij een modern paneel, en dus zijn zaken als kleurweergave, contrast en kijkhoeken prima geregeld. De tablet weet redelijk diepe zwartwaarden te genereren en bij aardig wat verlichting valt nog comfortabel op het scherm te werken. Ook de schermhelderheid valt niets tegen, al kan het scherm niet zo helder/fel gezet worden dat de tablet buiten heel goed bruikbaar te noemen is. Dat is dan ook een zeldzaamheid en dus kunnen we niet zeggen dat de Dell Venue 11 Pro 7000 teleurstelt op dit vlak.Dell heeft ook een digitizer verwerkt in dit scherm, zodat je een – los aan te schaffen – stylus kunt gebruiken om te schrijven, tekenen en meer. Ik heb geen stylus bij dit apparaat kunnen testen maar het afgelopen jaar is wel gebleken dat alle moderne implementaties van deze techniek precies aan de verwachtingen voldoen. Zaken als drukniveaus, nauwkeurigheid en het negeren van je palm zullen dus ongetwijfeld netjes werken op deze Dell Venue 11 Pro 7000.

Qua aansluitingen is de Dell Venue 11 Pro 7000 redelijk goed bedeeld. Vooral de aanwezigheid van dual-band Wifi a/b/g/n/ac wekt indruk in dit geval. Maar ook bluetooth 4.0, NFC, optioneel 4G internet, USB 3.0, MicoUSB, MicroSD en microHDMI zijn natuurlijk meer dan welkom.De Dell Venue 11 Pro 7000 is ook voorzien van een ‘dock’ connector over de lange kant, zodat accessoires zoals de eerder genoemde keyboards mooi verbonden kunnen worden. Met zo’n accessoire kan dan bijvoorbeeld extra accucapaciteit richting de Dell Venue 11 Pro 7000 vloeien of kunnen, in het geval het dock, meerdere externe aansluitingen gebruikt worden.De speakers in de Dell Venue 11 Pro 7000 (7140) zijn ook weer keurig recht door het midden, en dus gemiddeld. Door de plaatsing verlies je wel wat volume maar in principe is de audiokwaliteit prima voor het kijken van een kort Youtube-filmpje of herhaling van het NOS journaal. Voor serieuzere toepassingen is natuurlijk de koptelefoonaansluiting of Bluetooth 4.0 optie veel interessanter.

Ondanks dat er 8 hele megapixels aanwezig zijn op sensor aan de achterkant van deze tablet zijn de resultaten niet zo indrukwekkend als andere tablets met evenveel pixels (de iPad bijvoorbeeld). Toch zijn de resultaten in vergelijking met andere Windows 8 tablets heel acceptabel en over de breedte genomen zelfs wel wat beter. Verjaardagfeestjes zul je er vast niet mee gaan fotograferen of filmen maar wij kunnen ons bij dit soort zakelijke Windows 8 tablets wel voorstellen dat het ‘scannen’ van bonnetjes en documenten (via de solide opties die bij Windows zijn ingebouwd) best handig kan zijn.De webcam doet zijn naam eer aan en is en blijft een typische webcam. Prima voor een kort videogesprek maar heel charmant ga je er niet van uitzien, zeker niet als de verlichting minder dan optimaal is.De Dell Venue 11 Pro 7000 is redelijk groot en zwaar en de 38Wh accu is daar één van de redenen voor. De compromis lag voor Dell dus duidelijk bij meer accuduur in plaats van minder formaat en gewicht, en gelukkig vertaalt zich dat wel in een tastbaar resultaat in de praktijk. De tablet gaat dik 10 uur mee op een enkele lading van de accu, en dat is meer dan de meeste Windows 8 tablets met dergelijke specificaties (‘echte’ processor). Opladen gaat via een micro-USB poort dus daar heb je vast meer dan genoeg kabeltjes voor liggen.

De Dell Venue 11 Pro 7000 draait op de laatste versie van Windows 8, en daarmee is in principe eigenlijk alles wel gezegd over de software. Dell heeft er namelijk voor gekozen deze tablet zo schoon mogelijk te leveren, dus zonder al te veel gekke, vooraf geïnstalleerde, software waar je niet om vraagt. Er zijn maar een paar uitzonderingen, maar dan hebben we het over Dell’s eigen softwarepakketten die zaken als registratie en back-up afhandelen, programmaatjes waar je dus echt wat aan hebt.Verder is Windows 8 dus gewoon precies wat je verwacht, met een moderne tegeltjes-omgeving met het ruime aanbod aan standaard apps, de Windows Store en een wat traditionelere desktopomgeving voor je legacy software. 10.8-inch is net aan groot genoeg om software in de desktopomgeving te gebruiken, maar het neigt toch wel erg naar te klein. In het geval dat je veel desktopsoftware verwacht te draaien is één van de toetsenborden (met muisvlakken) of een losse muis wel een aanrader als accessoire. De optionele stylus is hier overigens ook een mooi alternatief voor.

Eigenlijk heb ik maar een opmerking of kanttekening bij de software op de Dell Venue 11 Pro 7000 en dat is dat het toch wel wat jammer is dat je geen Office 365 abonnement bij deze hardware krijgt. Een hoop van de concurrerende opties hebben namelijk wel 1 jaar Office 365 inbegrepen. Het zakelijke karakter van deze tablet en de daarbijbehorende doelgroep maakt echter waarschijnlijk dat het in die koopbeslissing geen enorme rol zal spelen.Zeker als je kijkt voor wie deze tablet gemaakt lijkt gemaakt te zijn kun je niet anders dan redelijk onder de indruk zijn. In een kantooromgeving waar flexplekken en mobiel werken de boventoon voeren is deze Dell Venue 11 Pro 7000 een mooie en krachtige optie om tussen locaties en werkplekken te switchen, zonder al te veel op het gebied van kracht in te moeten boeten. De compromis ligt namelijk aan de kant van een iets zwaardere en grotere tablet, maar niet zo erg dat de Dell Venue 11 Pro 7000 zich buiten de categorie ultraportable plaatst.

Zeker als een werkgever voor een ruim aanbod aan accessories in de vorm van externe schermen, docks, toetsenbord/muis combinaties en eventueel zelfs keyboard-covers en keyboard-docks (met extra accu!) zorgt dan is de Dell Venue 11 Pro 7000 meer dan geschikt om met de gebruiker mee te reizen en verhuizen tussen verschillende werkplekken. Mijn moeder werkt in de jeugdzorg en haar organisatie gaat vanaf 2015 naar een hierboven beschreven situatie, en ik had geen probleem gezien om deze mogelijkheden van Dell voor hardwarematige invulling van die situatie aan te raden.Ik heb van Dell zowel een simpele beschermhoes als een toetsenbord kunnen lenen bij deze Dell Venue 11 Pro 7000. Beiden zijn solide maar weinig bijzonder. Het fijne van Dell is dat ze in dit geval voor continuïteit en compatibiliteit tussen hun producten en accessoires hebben gezorgd. Zowel het toetsenbord dock als de toetsenbord cover hebben we als een eerder bekeken en beoordeeld. Als je meer over deze accessores wilt weten dan verwijzen we je graag door naar de Dell Venue 11 Pro review van afgelopen maart, de voorganger van dit model. De simpele beschermhoes bestaat uit twee delen, een onderdeel dat nog het beste te omschrijven is als een Smart Cover die de voorkant van de tablet beschermt, gecombineerd met een (losse) plastic backprotector die de achterkant beschermt.

  1. http://yourpot.com/users/retrouve3/blog.aspx
  2. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  3. http://retrouve3.gratisblog.biz/

Les commentaires sont fermés.