Blogs Lalibre.be
Lalibre.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19/05/2017

Batterij HP HSTNN-CB0C

En dan hebben we nog het probleem met de accu. De beloofde negen tot tien uur wordt niet behaald en als we de zeven uur halen op een volle batterij, dan is dat veel te noemen. Dat probleem is natuurlijk op te lossen door altijd je acculader mee te nemen. Ben je op zoek naar een krachtige 2-in-1 die je als laptop en tablet kunt gebruiken en wil je je de komende jaren niet bezighouden met het upgraden van de hardware, dan is de Lenovo Yoga 900 zijn prijs wel waard. Want de prestaties van dit high-end-model zijn subliem – minus die software, dan.Met de komst van nieuwe iPads moeten er natuurlijk ook nieuwe accessoires gelanceerd worden. Logitech speelt hier meteen op in met de introductie van de Logitech Keys-To-Go, een slank stand-alone Bluetooth-toetsenbord, geschikt voor elke iPad. Daarnaast komt Logitech met een update van zijn huidige productlijn van iPad cases met geïntegreerde toetsenborden, waaronder de Logitech Type+ en de Logitech Ultrathin die nu compatibel zijn met de nieuwe iPad Air 2.

De Logitech Keys-To-Go is een stand-alone, draagbaar toetsenbord dat volgens de fabrikant ook ideaal is voor onderweg dankzij de dikte van 6,1 mm en een gewicht van 180 gram. De toetsen geven net als bij een laptop een lichte respons voor een comfortabele typ-ervaring. De waterafstotende FabricSkin beschermt het toetsenbord tegen morsen en vuil. De oplaadbare batterij gaat tot drie maanden mee, indien volledig opgeladen. Het toetsenbord is compatibel met alle generaties van de iPad en iPad mini en is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, rood en blauwgroen) voor een adviesprijs van 69,99 euro.De Logitech Type+ is een alles-in-een keybord case voor de iPad Air 2. Het heeft eenzelfde dubbelzijdig beschermende case als zijn voorganger. De Logitech Type+ beschikt over een Bluetooth-toetsenbord dat is ontworpen om dezelfde typ-ervaring te bieden als een laptop. Het scherm van de iPad hecht zich in de typ-stand direct via een magneet aan het toetsenbord en zorgt ervoor dat het scherm altijd binnen handbereik. De Logitech Type+ beschikt ook over een automatische aan/uit-functie. Wanneer de iPad rechtop in typ-positie wordt geplaatst, gaat het Logitech Type+ toetsenbord automatisch aan en wanneer de iPad plat ligt om te surfen op het web gaat het toetsenbord vanzelf uit. Daarnaast zorgt de auto-wake- en auto-sleep-functie ervoor dat de iPad automatisch aan- en uitgaat gaat wanneer de case wordt geopend of gesloten. De Logitech Type+ is verkrijgbaar in zwart en rood voor een adviesprijs van 99,99 euro.

De Logitech Ultrathin is een dunne en lichte magnetische clip-on keyboard cover voor de iPad Air 2. De cover beschermt het scherm van de tablet en is gemaakt van aluminium. Daarnaast heeft het toetsenbord een batterijduur die tot twee jaar meegaat en kan de batterij indien nodig worden vervangen. Door de verstelbare magnetische gleuf kan het scherm van de iPad in dezelfde positie geplaatst worden als het scherm van een laptop voor de juiste typ-hoek. De Logitech Ultrathin voor iPad Air 2 is verkrijgbaar in grijs en zilver voor een adviesprijs van 89,99 euro.Vorige week heb ik mijn Acer Aspire S7 review gepubliceerd en dat was onze eerste review van een laptop (ultrabook) met touchscreen en Windows 8. In onze zoektocht naar de beste apparaten en dus aanraders voor mensen die in de markt zijn voor een Windows 8 apparaat is het vandaag de beurt aan de ASUS VivoBook x202e. Deze 11.6-inch machine is volgens ons erg interessant om eens te bekijken, niet omdat het lijstje specificaties indrukkend is maar maar vooral omdat het het prijskaartje dat wel is. Voor zo’n 520 euro kan je met de VivoBook namelijk een knappe Windows 8 laptop kopen met specs die in principe voor een prima gebruikservaring moet kunnen zorgen.

De VivoBook is geen Ultrabook omdat het niet aan (alle) eisen van Intel voldoet om deze beschrijving te mogen dragen. De laptop is gewoon net iets te dik maar in praktijk valt het allemaal reuze mee en is de VivoBook op z’n minst als strakke laptop te omschrijven. De specificaties in opgesomde vorm:11.6-inch TN scherm met een 1366 x 768 resolutieIntel Core i3 dual-core 1.8GHz processor4GB RAM500GB HDD720p WebcamVGA en HDMI (volledig) aansluitingen2 USB 2.0 poorten1 USB 3.0 poortSD kaart readerEthernet poortBluetooth 4.0Wifi 802.11b, 802.11g, 802.11n38 KWh accuAfmetingen: 200mm x 303mm x 21,9mm (lxbxh)De ASUS VivoBook zit mooi strak in elkaar en qua materialen heeft ASUS gekozen voor een combinatie van aluminium, glas en plastic. Het touchscreen wordt beschermd door een glasplaat en de achterkant en binnenkant zijn van (two-tone) aluminium. De toetsen op het keyboard zijn van plastic en de onderkant van de laptop is van plastic dat voorzien is van een rubberen coating. De machine heeft qua kleurstelling iets dat ik als typisch voor ASUS zou willen omschrijven, een soort donkergrijs gecombineerd met zwarte en aluminiumkleurige elementen.

Het scherm van de VivoBook is duidelijk één van de elementen waarop is bezuinigd. Er is niet voor de luxere en duurdere IPS-techniek gekozen waardoor de kijkhoeken, kleurweergaven en contrastratio’s niet erg indrukwekkend zijn. Ook de resolutie zal sommige gebruikers misschien wat tegenvallen maar persoonlijk vind ik die meer dan prima voor een 11.6-inch display. Het scherm oogt gewoon wat flets en qua helderheid kan het scherm ook niet erg hoog gezet worden. In combinatie met het glanzende glasplaat kan dit voor felverlichte omgevingen en buitenshuis gebruik wel voor wat problemen zorgen. Het touchscreen daarentegen is prima de luxe en reageert snel en soepel. De randen rondom het scherm zijn wel vrij fors maar niet per se erg storend.Een Intel Core i3-processor (derde generatie) in combinatie met 4GB werkgeheugen moet in principe garant staan voor een fijne ervaring bij de meest gangbare taken die je op de VivoBook wilt uitvoeren. Het is echt geen krachtpatser of een gaming-pc maar voor browsen, e-mailen en simpele spelletjes is er meer dan voldoende kracht en geheugen. Ook multitasken met dit soort taken mag geen problemen geven. Het wordt pas lastiger bij zwaardere applicaties en naast dat het allemaal wat langzamer werkt merk je dan ook redelijk snel de beperking van 4GB geheugen.

Ik was blij verrast met de kwaliteit van het toetsenbord op de VivoBook. Te plastic chicklet-style (eiland) toetsen hebben een fijne aanslag en dus een goed balans tussen mate waarop ze moeten worden ingedrukt (travel) en weerstand. Binnen no-time kon ik hele lappen tekst wegtikken op de VivoBook en ondanks dat de machine vrij klein is voelde het op geen enkele manier als gekrompen of beperkt aan.Het trackpad daarentegen is een enorme tegenvaller. Hoewel er ondersteuning is voor multitouch gebaren zoals scrollen met twee vingers of de bekende swipe-bewegingen van Windows 8 werkte het maar ongeveer de helft van de tijd. En terwijl ik dit tik voel ik me redelijk genereus in de beschrijving. Of het een echt hardwareprobleem is of dat er verbeteringen mogelijk zijn met software is mij niet helemaal duidelijk, aan beiden kanten van het verhaal vind ik via Google genoeg resultaten om verward en onzeker achter te blijven. Er zijn zelfs mensen die drivers van Samsung installeren om de problemen met het trackpad op te lossen, met zo te zien redelijk positieve resultaten.Een 720p webcam is zo’n beetje de standaard voor laptops en de VivoBook is geen uitzondering. Net als bij de meeste andere webcams moet je wel zorgen dat de verlichting goed is want anders heb je al snel korrelige en onscherp ogende beelden. Maar in principe is het zeker prima bruikbaar voor zaken als Skype-gesprekken of gekke bekken trekken tijdens verveelde momenten.

Met twee USB 2.0 poorten, een USB 3.0 poort, HDMI, VGA, Ethernet en een SD-kaart reader heeft ASUS een prima aanbod van poorten in de VivoBook weten te verwerken. Vooral indrukwekkend vind ik dat we het hier over poorten van volledig formaat hebben, dus geen goede met HDMI verloopstekkertjes en ook het kaartje uit je digitale camera is gewoon in de machine te stoppen.Drie USB poorten moet je in principe genoeg aansluitingen bieden om in combinatie met de HDMI of VGA poort de VivoBook als ‘desktop’ te gebruiken met extern scherm, toetsenbord en muis. Ook qua draadloze verbindingsmogelijkheden zit het wel snor. De VivoBook heeft ondersteuning voor WiFi B/G/N en de moderne versie van Bluetooth, 4.0.Voor laptopspeakers kunnen de speakers in de x202e best hard en geven ze een fijn geluid. Het is natuurlijk niets om echt over naar huis te schrijven maar vooral het volume maakt dat ik het toch wel als erg bruikbaar ervaar. Zeker zaken als YouTube filmpjes of muziek luisteren is best goed te doen, en zoals je straks verderop in deze review kan lezen ook wel nodig om het geluid van de ventilatoren en HDD een beetje te verbloemen.

De 38 KWh accu van de VivoBook zorgt ervoor dat je de laptop zo’n 3.5 uur kunt gebruiken, in ieder geval in mijn ervaring. Op momenten dat je de helderheid van het scherm volledig open hebt staan en je kijkt wat YouTube filmpjes en andere relatief intensieve toepassingen dan kan je na 2.5 uur al op zoek gaan naar de oplader. De meegeleverde oplader is van een heel fijn formaat, eigenlijk net als een oplader van een tablet.Dit is natuurlijk top omdat het veel makkelijker mee te nemen is in bijvoorbeeld een tas maar kent echter een enorm nadeel: het opladen van de VivoBook duurt lang, echt heel lang. Ik gok dat het zo’n 5 uur duurt om de machine volledig op te laden, en dat is zeker voor een mobiele machine niet echt heel handig.De ASUSVivoBook wordt geleverd met de volledige versie van Windows 8. Omdat de machine op een Intel-processor draait is het dus mogelijk om naast de apps in de moderne omgeving ook traditionelere software die je kent van Windows 7 en eerder in de desktopomgeving te draaien.

In de moderne omgeving van Windows 8 vind je natuurlijk de tegeltjes met live informatie en de mogelijkheid om nieuwe apps te installeren via de Windows Store. Dit is de plek waar het touchscreen het meeste tot zijn recht komt. Zeker het switchen van apps en het creëren van split-screen is gewoon een stuk makkelijker met je vingers. Ook de spelletjes (waar er gelukkig steeds meer van komen in de Windows Store) zijn veelal geoptimaliseerd voor besturing met je vingers.In de desktopomgeving kan je dan je oudere software draaien. De Intel Core i3-processor en 4GB werkgeheugen zorgen er zoals gezegd voor dat dit op een redelijk soepele manier te doen is, zolang je het maar niet te gek maakt. Vooral het tegelijkertijd draaien van meerdere zwaardere programma’s zorgt soms voor flinke vertragingen, het lijkt er zelfs op dat de processor langzamer wordt in plaats van sneller tijdens dit soort situaties.

ASUS levert in de moderne kant van Windows 8 alvast een paar spelletjes mee maar ook een rekenmachine, wereldklok en een programma om eenheden om te rekenen. In de desktopomgeving is er een programma met de naam “easy interaction” geïnstalleerd waarmee je op je scherm (desktop dus) kan tekenen en screenshots kan maken. Ook de standaard vervelende en irritante software van McAfee heeft van ASUS alvast een plekje gekregen op de machine, en natuurlijk zeurt die software via pop-ups constant om een abonnement af te sluiten. Schande. Zoals altijd raad ik Microsoft Security Essentials aan, deze gratis te downloaden software van Microsoft zelf is meer dan prima in staat een Windows machine tegen narigheid te beschermen.De uitvoering van de VivoBook die ik in deze review getest heb is niet de goedkoopste beschikbare configuratie maar waarschijnlijk wel degene die ik zou aanraden. Voor zo’n 500 euro is het een van de meest betaalbare opties die ik ken die om Windows 8 te kunnen draaien op hardware waarop het goed tot zijn recht komt. Een laptop die zowel een keyboard, trackpad en natuurlijk een touchscreen heeft.

  1. http://dovendosi.microblr.com/
  2. http://www.getjealous.com/dovendosi
  3. http://plaza.rakuten.co.jp/dovendosi/

Batterie TOSHIBA Satellite M310

Après la rupture, ils se recroisent deux fois par hasard à Liège, et Véronique Pirotton lui mentionne sa rencontre avec Bernard Wesphael. Vous êtes heureux pour elle? Je suis un peu étonné, mais elle a l'air bien.Tous deux renouent toutefois une relation en octobre 2012, deux mois après le mariage de la victime. Bon, c'est vrai que c'est discutable moralement..., déclare le témoin. La morale n'a pas de place ici, c'est le droit, répond le président. Il dit encore que Véronique lui avait fait part de sa désillusion, de son désenchantement. Véronique, à défaut d'amour, avait besoin de sécurité, et elle ne l'avait pas autant qu'elle l'espérait.Il revient alors sur une lettre parfumée qu'il avait écrite à la victime, et déposée dans sa boîte aux lettres, alors que Bernard Wesphael vivait chez elle. C'est vrai que c'est ce qu'il y a de plus discret pour garder une relation secrète!, commente Philippe Morandini. Que se passe-t-il après qu'il ait découvert cette lettre, que vous aviez si bien cachée?, poursuit-il. Ca le contrarie..., répond le psychologue.L'homme a également été questionné sur les photos de Bernard Wesphael retrouvées dans son ordinateur, dont certaines portant l'insigne nazi. Ce sont des photos qu'on trouve sur internet, selon le témoin.

Peu avant les faits, Véronique Pirotton lui avait fait part de son désir de quitter l'accusé. Elle ne va pas bien, elle se rend compte que la rupture est quelque chose de compliqué, elle est embarrassée par le regard des autres, et puis il y a Victor. Elle sent aussi que son mari s'accroche. Plus elle assume son désir de séparation, plus elle est en danger, dit-il. En octobre, elle précise que cela s'est arrangé, et que Bernard Wesphael ne s'oppose plus à la séparation.Oswald D. était par ailleurs au courant que la victime se rendait à la mer, à l'hôtel Mondo. Vous connaissez cet hôtel?, lui demande le président. Non. Pourtant, on retrouve une photo de l'hôtel Mondo dans votre ordinateur, mais ce n'est pas grave, continuez...La cour est aussi revenue sur les enregistrements de conversations entre Véronique Pirotton et le témoin, effectués par celui-ci. Il avance qu'il craignait pour elle. Pourquoi en avez-vous effacé une partie? Je n'ai gardé que ce qui était significatif...Les appels entre l'amant et Mme Pirotton le jour des faits et le SMS qu'il a reçu de Bernard Wesphael vers 16h00, disant: Regarde bien, pauvre homme, ont enfin été abordés. Vous avez le numéro de M. Wesphael?, lui demande le président de la cour. Oui, je l'appelle tous les jours, rétorque celui-ci. Une remarque qui a fait bondir le président.

Philippe Morandini a rappelé le témoin à l'ordre, haussant la voix. Je ne suis pas là pour rire. Quelqu'un est décédé, je vous demande d'avoir un peu de respect, et le premier respect c'est envers la société. Vos remarques humoristiques, pas ici. En cas de faux témoignage, cher monsieur, vous encourez la même peine que celle que risque l'accusé pour les faits, à savoir 30 ans. Alors votre cinéma, j'en ai plus qu'assez! Nous sommes ici pour établir une vérité. Et cette vérité, on y arrivera avec ou sans vous. Je suis là pour vous aider, répond le témoin. On ne le dirait pas!, rétorque le président.Le témoin a ensuite repris son récit, qui a été écourté peu de temps après pour permettre aux parties de poser des questions.A l'issue de l'audience, qui s'est terminée peu après 21h00, l'avocat d'Oswald D., Me Lethé, a déclaré à Belga que l'agressivité montrée aujourd'hui à l'égard de son client est inadmissible. Leur relation était de nature amicalo-amoureuse et ils avaient occasionnellement des relations sexuelles. Deux autres témoins ont décrit une personne brillante, qui n'était pas suicidaire. Véronique Pirotton était très douce, gentille. Il y avait dans notre relation la magie de la présence de l'autre. C'était la fusion des sens, a déclaré F.D.

En juillet 2012, il a toutefois décidé qu'il était préférable qu'ils ne se voient plus, à cause d'Oswald D. Je me sentais harcelé, il était en bas de mon immeuble, me suivait. Il témoigne aussi d'une scène où il était attablé avec Véronique Pirotton et d'autres amis, et où Oswald D. était arrivé pour parler plusieurs fois à la victime, de manière assez violente. La troisième fois, je suis intervenu, j'ai dû le mettre en position horizontale de sécurité. Je lui ai dit: Véronique, ce mec est dangereux, il va tout te prendre.Véronique et F.D. ne se côtoient plus pendant un an. Il apprend ensuite qu'elle aurait déposé plainte contre lui pour harcèlement. Je l'ai revue en juillet 2013, en bas de chez moi. Elle voulait me parler. Je lui ai demandé pourquoi elle avait porté plainte. Elle s'est excusée, je l'ai prise dans mes bras. Je n'ai jamais compris ce changement dans son comportement. Il indique encore qu'elle lui avait fait part, deux ou trois mois avant sa mort, qu'elle était triste et malheureuse.Il précise qu'il ne lui connaissait pas de problèmes d'alcool. On avait toujours le même modus operandi. On mangeait - c'était une cuisinière exceptionnelle -, et on buvait une bouteille de vin, jamais d'alcool fort. Je n'ai jamais entendu parler de suicide.

Un avocat ayant côtoyé Véronique Pirotton a également témoigné. Ils se sont connus car son ex-beau-fils a réalisé une partie de son parcours scolaire avec Victor, le fils de Mme Pirotton. Selon lui, la victime était quelqu'un de passionné, romantique, assez dans l'émotionnel et le ressenti.Lors d'une conversation dans un café de Liège en septembre 2013, alors qu'ils attendent le retour d'excursion des enfants, elle lui confie qu'elle n'est pas heureuse en ménage, et qu'elle le consulterait pour entamer une procédure de divorce avec son mari. Durant cette rencontre, Véronique Pirotton a suggéré qu'elle avait peur, faisant état de réactions excessives de la part de son mari, mais il n'a pas reçu de confidences de coups et blessures. Elle avait aussi abordé sa relation avec Oswald D., mais j'avais coupé court, je n'avais pas envie de recevoir dans ce café de confidences sur une infidélité éventuelle.

Un troisième témoin, qui a vécu pendant huit ans avec Véronique Pirotton, était également présent mercredi. Ils se sont rencontrés durant leurs années secondaires, et ont commencé à flirter à l'âge de 17 ans. Il n'a jamais remarqué dans le chef de la victime de problèmes particuliers avec l'alcool. Il évoque une certaine fragilité due à son enfance et le manque d'image du père. Le témoin estime par ailleurs qu'elle n'était pas suicidaire. Evoquant certains actes, comme une fois où elle avait sauté d'une fenêtre à 2,5 mètres du sol, il les interprète principalement comme une sorte d'appel au secours. Ce serait presque une injure de dire qu'elle tentait de se suicider et que ça ne marchait pas, car elle était intelligente et brillante.Durant son témoignage, il est revenu sur une relation entre Véronique Pirotton et un professeur de religion du collège. Elle lui avait écrit une lettre à ce sujet au début de leur histoire, lui disant qu'elle ne voulait pas que cette histoire interfère entre eux. A la fin de leur rhéto, plusieurs élèves, dont le témoin, avaient contacté le directeur à ce sujet. Mais cela n'a pas abouti, car ce directeur et le professeur étaient amis, selon lui.

On parle d'un viol, dans les termes de la loi, mais pour moi, elle n'a pas vécu cela réellement comme un viol, mais comme une relation, malsaine, d'accord, mais c'était une relation. Elle l'avait cependant contacté lorsque, plus tard, elle avait porté plainte contre ce professeur. Elle m'a dit qu'elle avait décidé de déposer plainte parce que Victor allait atteindre l'âge où cela lui était arrivé, ajoute-t-il. Cet enseignant sera également entendu.Véronique Pirotton lui avait enfin annoncé son mariage avec le parlementaire Bernard Wesphael par SMS. Il ne l'a plus revue après son mariage. Ils ont toutefois eu des contacts ponctuels par messages. A la fin de l'un d'eux, elle écrit: Ne me retéléphone pas, car l'autre me fait des crises de jalousie horribles. J'ai supposé que ça désignait son mari. Le couple qui occupait la chambre 502 de l'hôtel Mondo, les 30 et 31 octobre 2013, a été auditionné mercredi après-midi par la cour d'assises du Hainaut. Il a entendu beaucoup de bruit venant de la chambre du dessus durant les deux soirées qu'il a passées dans cet hôtel avec ses deux enfants. Un des enfants a comparé les cris et les pleurs de la victime à un loup qui hurle. Un détail confirmé par Bernard Wesphael. Me Mayence a demandé à la cour de vérifier les plans de l'hôtel. Le couple était en séjour à Ostende les 30 et 31 octobre 2013, avec ses deux enfants âgés de 5 et 7 ans à l'époque. La famille logeait dans la chambre située en-dessous de celle occupée par Bernard Wesphael et Véronique Pirotton.

Le 30 octobre au soir, la famille est rentrée vers 20h. Quand les enfants sont partis dormir, entre 21 et 22h, on a entendu du bruit, cela semblait être un couple qui avait des relations sexuelles très bruyantes. Cela a duré toute la nuit, raconte le père de famille.Selon Me Mayence, Bernard Wesphael et Véronique Pirotton ne sont rentrés dans leur chambre qu'à 23h41 ce soir-là. L'avocat de la défense souhaite que le président demande de vérifier le plan de l'hôtel car le couple est certain que le bruit venait de la chambre du dessus. Reste à savoir s'il s'agissait bien de la 602.Le lendemain, la famille est sortie en ville. Elle est rentrée dans sa chambre entre 21 et 22h. Les bruits ont recommencé de manière plus bruyante et cela nous semblait plus violent que la veille. On entendait la femme pleurer, puis gémir, et puis se remettre à pleureur. Notre aîné, qui regardait la télé, a comparé cela à un loup qui hurle. Cela a duré un certain temps avec des choses qui tombaient sur le sol.Contrairement à la veille, la famille a entendu la voix d'un homme. Cette voix disait quelque chose de manière répétitive, poursuit le témoin, certain que cela venait de la chambre du dessus.

Une photo a été tirée dans la chambre 502 par la mère de famille, avec un téléphone portable. Cette photo a été prise à 21h56, l'heure est certaine, affirme le père de famille. Enfin une heure correcte, souffle le président de la cour. A cette heure-là, les bruits venaient de débuter selon le témoin. Me Mayence leur a demandé si l'heure était bien l'heure d'hiver, car le changement d'heure a eu lieu le 27 octobre. Mon Iphone se synchronise sans manipulation, répond le témoin.Quant à son épouse, elle confirme les déclarations de son époux. J'étais très irritée par les bruits car les enfants pouvaient l'entendre. A un moment donné, on a augmenté le son de la télévision pour que les enfants n'entendent plus le bruit. J'étais fâchée car ce bruit ne semblait pas normal, dit-elle.J'ai entendu cette femme qui pleurait comme un enfant, par à-coup. J'ai entendu quelqu'un qui avait un pas rapide. Après, on a entendu beaucoup de pas, des gens qui parlaient mais on ne comprenait pas, poursuit celle qui s'est sentie mal quand la police est venue les interroger le 1er novembre au matin. La police m'a dit qu'on avait trouvé un corps, j'étais choquée.

  1. https://www.wireclub.com/users/retrouve3/blog
  2. http://www.rondeetjolie.com/blog/retrouve3.html
  3. http://www.getjealous.com/retrouve3

 

18/05/2017

Akku Fujitsu FMVNBP199

Die Standardfunktionen Navigieren, Route planen sowie Suchen nach Favoriten, Sehenswürdigkeiten oder Längen- und Breitengrad sind vorhanden. Der Nutzer kann auch nach Einträgen aus dem Mobiltelefonadressbuch suchen. Ebenfalls praktisch ist, dass der Nutzer den Kartenausschnitt, seine GPS-Position oder eine Routenbeschreibung direkt aus der Software heraus per E-Mail oder Bluetooth verschicken kann. Verkehrsinfos, Reiseführer, Farbschemata, Karten oder Stimmen kann sich der Nutzer via Mobiltelefon direkt aus dem Route-66-Shop aufs Gerät laden - diese Services sind jedoch alle kostenpflichtig. Gratisverkehrswarnungen via TMC bekommt der Nutzer damit nicht. Eine Routenberechnung dauert gute 10 Sekunden, das Rerouting, wenn der Nutzer sich verfahren hat, nur zwei bis drei Sekunden.Im SGH-i900 Omnia kommt Windows Mobile in der Version 6.1 in der Professionalausführung zum Einsatz. Damit werden Kurzmitteilungen nun in einer Chatansicht dargestellt, wie es etwa die Treo-Smartphones oder das iPhone vormachen. Dadurch können SMS-Unterhaltungen mit einer Person leichter nachvollzogen werden.

Eine minimale Verbesserung hat auch der Internet Explorer Mobile erfahren: So zeigt er nun eine Webseite auch im Miniaturformat an. Ein schwarzer Rahmen zeigt, auf welchem Seitenabschnitt sich der Nutzer gerade aufhält. Der Rahmen lässt sich verschieben, so dass der Anwender auf diese Art und Weise schnell an die richtige Stelle der Seite springen kann. Diese Funktion kennt man unter anderem von Nokias Webbrowser oder von Opera Mobile.Letzteren hat Samsung dem Smartphone spendiert, so dass der Anwender damit wesentlich komfortabler unterwegs das Web nutzen kann. Außerdem zeigt Opera Mobile Webseiten zügiger an als der Microsoft-Browser. In einem Kurztest wurde die Golem.de-Homepage über eine HSDPA-Verbindung mit Opera Mobile in 12 Sekunden dargestellt. Der Internet Explorer Mobile brauchte dafür 17 Sekunden und damit 5 Sekunden länger.Als weitere Neuerung bietet Windows Mobile 6.1 nun die Möglichkeit der Gerätefernwartung. Mit dem System Center Mobile Device Manager (SCMDM) lassen sich die Geräte durch firmeneigene IT-Administratoren verwalten. Mit dem SCMDM sowie dem Exchange Server 2007 SP1 können IT-Administratoren beispielsweise Richtlinien für die einzelnen Geräte der Mitarbeiter festlegen, Zugriffsrechte regeln oder bestimmte Webseiten sperren.

SGH-i900 Omnia Natürlich lassen sich mit dem SGH-i900 Omnia auch Telefonate führen. Das erledigt wie üblich bei Smartphones die Telefonapplikation. Darin findet er eine Handytastatur zum Wählen und den Zugriff auf das Telefonbuch, die Bedienung geht einfach von der Hand. Zudem hat sich Samsung große Mühe gegeben und alles grafisch aufbereitet. Zu jedem Anruf lassen sich pfiffigerweise Notizen speichern - das ist eine gute Idee, die jedoch nicht zu Ende gedacht ist: Schön wäre es nämlich, wenn die Notizen erscheinen würden, sobald der entsprechende Kontakt anruft. Das passiert aber nicht.Das HSDPA-Smartphone funkt außer im UMTS-Netz auf den vier GSM-Netzen 850, 900, 1.800 sowie 1.900 MHz und unterstützt neben EDGE auch GPRS der Klasse 12.Der Hersteller gibt die Gesprächszeit des Akkus mit bis zu 10 Stunden im GSM-Netz und bis zu 6,5 Stunden im UMTS-Netz an. Im Stand-by-Betrieb hält der Akku knapp 18 Tage im GSM-Netz und rund 19 Tage im UMTS-Netz, bevor der Akku wieder geladen werden muss.

Seit dem 6. August 2008 soll das Samsung SGH-i900 Omnia mit 8 GByte Speicher für 649 Euro ohne Mobilfunkvertrag bei allen Netzbetreibern zu haben sein. Eine 16-GByte-Variante soll es exklusiv bei T-Mobile geben. Einen Preis nannte Samsung noch nicht.Samsung hat ein gut ausgestattetes Smartphone entwickelt. Auf der Habenseite findet sich die 5-Megapixel-Kamera, die schnell gute Fotos produziert. Wer Wert auf Bedienkomfort legt, wird sich mit den Widgets anfreunden und die Fingermaus lieben. Verbindungen per WLAN, HSDPA oder Bluetooth erleichtern den Büroalltag, die Telefonfunktionen, insbesondere die Notizfunktion, sind ebenfalls alltagstauglich.Auf der Negativseite stehen der nicht immer reaktionsfreundliche Touchscreen, die verwirrenden Menütiefen von Windows Mobile 6.1 und die optische Aufmachung der eigentlich sehr nützlichen Widgets.

Mit einem Austauschakku von Fukato sollen die Eee-PC 700 und 701 länger durchhalten. Vor allem für Besitzer des Eee-PC 701 dürfte der "Datacask Akku Eee PC 700/701" interessant sein, da Asus seit April 2008 schwächere Akkus verbaut. Datacask Akku Eee-PC 700/701 Der von Fukato angebotene Austauschakku für die Eee-PC-Modelle 700 und 701 (4G) hat eine Kapazität von 48,8 Wattstunden, wie auch der Stromspender im neuen Eee-PC 901. Mit dem Fukato-Akku dürfte der Eee-PC 701 nun auch mehr als fünf Stunden Laufzeit erreichen. Mit dem Originalakku, wie er derzeit geliefert wird, sind es hingegen unter drei Stunden. Asus hatte aufgrund von Lieferengpässen des Originalstromspeichers den Akku des Eee-PC 701 im April 2008 ausgetauscht. Der aktuell beigelegte bringt es nur auf 32,56 Wattstunden, die Akkus der ersten Eee-PC 701 kamen noch auf 38,48 Wattstunden.

Das Gewicht des passend zu den Eee-PC-Gehäusevarianten in Schwarz und Weiß angebotenen Akkus wird mit 315 Gramm angegeben. Zum Vergleich: Der ebenfalls mit sechs Zellen aufwartende Originalakku des Eee-PC 901 wiegt 325 Gramm, der Fukato-Speicher ist also etwas leichter. Wer den Eee-PC mit dem Fukato-Akku bestückt, muss 100 Gramm mehr als mit dem Originalakku durch die Gegend tragen. Die 901er-Akkus passen wegen ihrer anderen Bauform nicht in den Eee-PC 701 oder den Eee-PC 900.Der Datacask Akku Eee-PC 700/701 ist laut Fukato ab sofort über die Distributoren ActionIT GmbH, Actebis Peacock GmbH und Herweck AG verfügbar. Der Preis für Endkunden soll bei 79 Euro liegen.Sony bringt zwei neue Digitalkameras auf den Markt. Beide Modelle gehören zur flachen T-Serie und erreichen eine Auflösung von 10,1 Megapixeln. Die DSC-T77 ist trotz 4fach-Zoom nur 1,5 cm dick, die T700 besitzt einen größeren Bildschirm und ist etwas dicker. Sony DSC-T700 Die neuen Modelle DSC-T77 und DSC-T700 arbeiten beide mit einem 1/2,3 Zoll großen CCD-Sensor mit einer Auflösung von 10,1 Megapixeln. Das 4fach-Zoom deckt eine Brennweite von 35 bis 140 mm (35 mm) ab, wobei die Lichtstärke durch den Periskopaufbau des Objektivs mit F3,5 und F4,6 recht niedrig ist.

Die Lichtempfindlichkeit reicht von ISO 80 bis 3.200. Das LCD auf der Rückseite der T77 ist 3 Zoll groß und erreicht eine Auflösung von 230.000 Pixeln. Beim T700 ist das Display 3,5 Zoll groß und bietet eine Auflösung von 307.000 Pixeln.Die Kameras sind wie die meisten aktuellen Modelle mit einer Gesichtserkennung ausgerüstet. Sony hat zudem eine Lächelautomatik eingebaut. Diese löst nur aus, wenn die erkannten Personen lächeln. In der T77 ist darüber hinaus eine Anti-Blinzel-Automatik eingebaut. Sie erkennt geschlossene Augen und nimmt immer zwei Bilder kurz hintereinander auf. Das Bild mit den geöffneten Augen wird gespeichert. Außerdem spendierte Sony beiden Kameras acht Motivprogramme für typische Aufnahmesituationen.Sony DSC-T77 Die T700 besitzt eine Albumfunktion, mit der die Bilder nach Datum, eingegebenen Ereignissen oder mit Hilfe von Favoritenkennzeichnungen angezeigt werden können. Die Kamera besitzt einen internen Speicher von 4 GByte. Das sei Platz genug für rund 1.000 Aufnahmen mit 10 Megapixeln, teilte Sony mit. Bei der DSC-T77 muss man leider auf den großen internen Speicher verzichten und mit Memorysticks Duo auskommen.

Mit dem Komponentenausgang, der in einer optionalen Dockingstation eingebaut ist, kann das Bildmaterial auch auf hochauflösenden Fernsehern oder Projektoren in Full-HD ausgegeben werden. Eine Diashowfunktion ist integriert.Sonys DSC-T700 misst 95 x 58,4 x 16,4 mm und wiegt samt Akku und Memorystick Duo 160 Gramm. Die T77 ist mit 93,6 x 57,2 x 15 mm noch etwas flacher und mit 151 Gramm unwesentlich leichter.Die DSC-T77 soll rund 280 Euro kosten und die DSC-T700 rund 380 Euro. Beide Kameras sollen im September 2008 erscheinen. Die Dockingstation ist für 75 Euro erhältlich.T-Mobile hat den Blackberry Bold von Research In Motion (RIM) ins Sortiment genommen. Als Besonderheit besitzt der Neuling HSDPA-Unterstützung, einen GPS-Empfänger, 1 GByte Speicher sowie ein überarbeitetes Display. RIM will außerdem den Browser verbessert haben, der nun zwei Anzeigemodi kennt. Blackberry Bold Als erstes RIM-Gerät bietet der Blackberry Bold HSDPA-Technik und unterstützt ferner die vier GSM-Netze 850, 900, 1.800 sowie 1.900 MHz und funkt zudem über EDGE sowie GPRS. Als weitere Drahtlostechniken sind WLAN (IEEE 802.11 a/b/g) sowie Bluetooth 2.0 einschließlich A2DP-Profil für die drahtlose Übertragung von Stereoton vorhanden. Zudem ist das Mobiltelefon mit einem GPS-Empfänger versehen, der das Onlineangebot Blackberry Maps nutzt. Eine eigenständige Navigationssoftware wird nicht mitgeliefert.

Das TFT-Display zeigt bei einer Auflösung von 480 x 320 Pixeln bis zu 65.536 Farben und soll eine bessere Darstellungsqualität bieten als bei früheren Blackberry-Modellen. Für Schnappschüsse gibt es eine 2-Megapixel-Kamera mit 5fachem Digitalzoom. Wie gewohnt befindet sich unterhalb des Displays eine QWERTZ-Tastatur und bedient wird der Neuling mittels Trackball, der zwischen Display und Tastatur untergebracht ist.Blackberry Bold Als Prozessor setzt RIM auf einen StrongARM-Prozessor mit einer Taktrate von 624 MHz und der interne Speicher fasst 1 GByte an Daten. Mittels MicroSD-Card lässt sich der Speicher um bis zu 16 GByte aufstocken. Der Steckplatz dafür befindet sich an der Geräteseite und ist damit leicht zugänglich. Der Blackberry Bold misst 114 x 66 x 15 mm und wiegt 136 Gramm.Der mitgelieferte Browser wurde überarbeitet und bietet nun wie viele andere mobile Browser zwei verschiedene Ansichten. So kann man eine Webseite ganz normal anzeigen oder sie an das Display des Geräts anpassen. Mittels Zoomfunktionen können Teilbereiche einer Webseite vergrößert werden. Zum Lieferumfang gehört die Office-Suite Documents To Go von DataViz, mit der sich Word-, Excel- und PowerPoint-Dateien auf dem mobilen Begleiter bearbeiten lassen.

Der Akku liefert den Herstellerangaben zufolge Energie für bis zu 5 Stunden Sprachtelefonie und soll 13 Tage im Stand-by-Betrieb durchhalten. Es liegen keine Angaben vor, ob diese Werte für die Nutzung im UMTS- oder GSM-Betrieb gelten. Falls sich die Angaben auf den Einsatz im GSM-Modus beziehen, verringert sich die Sprechzeit im UMTS-Betrieb. Auch wird die Nutzung von WLAN und GPS die Akkulaufzeit weiter verringern. T-Mobile nennt für den Blackberry Bold einen SAR-Wert von 0,84 Watt/kg.Blackberry Bold Das Gerät unterstützt einerseits den Blackberry Enterprise Server für Großkunden und bietet andererseits den Blackberry Internet Service für Endkunden und kleinere Unternehmen. Der Dienst übermittelt E-Mails automatisch an das Gerät, so dass eine manuelle oder zeitgesteuerte Abfrage eines Postfaches entfällt. Die E-Mail-Inhalte werden immer in 2-KByte-Stücken auf das Gerät übertragen, dies gilt auch für die konvertierten Dateianhänge, so dass der Datenverkehr niedrig und die Übertragungszeiten kurz gehalten werden.

  1. http://www.bloghotel.org/enablesyou/
  2. http://blogsinn.com/?w=retrouve3
  3. http://yaplog.jp/retrouve3/